Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Televize - odezva, kontrast, HDMI kabel

Johny9509

Otázka

Zdravím, nejspíše si budu kupovat novou televizi.. Televizi, kterou jsem si vybral má 5 ms odezvu a kontrast (dynamický) 20000:1, moje otázka zní je to dobré? Upozorňuji, že mám cenovou hranici do 6000,-, takže si moc dovolit nemůžu. Takže stačilo by to.. ? PS3 bych tam zapojil přes HDMI kabel, který ještě nemám :D, tak bych poprosil, jestli byste mi také mohli poradit nějaký levný HDMI kabel.. tak do 250,-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

17 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Ja si myslim, ze v tech kabelech na male vzdalenosti neni rozdil.. sam mam na PS3 nejakej noname za 2 kila a jede to nadherne v 1080p. Navic HDMI je digital, takze bud jede / nejede, takze kdyz ti nekdo bude tvrdit, ze ma kabel za litr a ma hezci barvy apod., tak ho klidne posli nekam. Klidne ale pockej na vyjadreni ostatnich.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ten kabel ani omylem. Musis se koukat na specifikace a ten kabel podporuje max. 1080i - prokladane!! Coz je uplne naprd, i 720p (neprokladane) vypada lip. Mezi 1080i a 1080p je velkej rozdil, proste prokladanej obraz vypada daleko hur nez obraz s mensim rozlisenim ale neprokladane.

Odkaz ke komentáři

• 0
Ja si myslim, ze v tech kabelech na male vzdalenosti neni rozdil.. sam mam na PS3 nejakej noname za 2 kila a jede to nadherne v 1080p. Navic HDMI je digital, takze bud jede / nejede, takze kdyz ti nekdo bude tvrdit, ze ma kabel za litr a ma hezci barvy apod., tak ho klidne posli nekam. Klidne ale pockej na vyjadreni ostatnich.

Samozřejmě, že v kabelech rozdíl je.

Proč myslíš, že by byly v tak odlišných cenových relacích?

Ty máš svůj kabel, přez jiný si to nezkoušel a ted tu budeš vykládat takové bláboly..

Odkaz ke komentáři

• 0

Co je to za kravinu o tech kabelech? Ukazte mi linky. Samozrejme ze mu staci upne blbej kabel z tesca a pujde mu 1080p pokud ten kabel bude kratkej.

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions

EDIT: Ah Mea Culpa.. ony fakt existujou nejaky super spatny kabely. Takze se omlouvam, i kdyz bych se vsadil, ze mu i ten jeho z Alzy pujde na 1080p.

I kdyz u televize za 6000 Kc je FullHD asi nerealne.

This category difference in HDMI cables surfaced with the introduction of HDMI 1.3 - which defines two cable categories: Category 1-certified cables - tested at up to 74.5 MHz (720p60 and 1080i60), and Category 2-certified cables - tested at 340 MHz (1080Ip60 and 2160p30). Later in October 2008, Category-1 HDMI cables started to be marketed as 'Standard' while Category-2 HDMI cables as 'High Speed'.

ad JerRry: "Přez" jiny jsem to zkousej, taky v pohode. Asi mam stesti na 3 dobre kabely v cenove relaci kolem 200 kc.

Odkaz ke komentáři

• 0
Samozřejmě, že v kabelech rozdíl je.

Proč myslíš, že by byly v tak odlišných cenových relacích?

Ty máš svůj kabel, přez jiný si to nezkoušel a ted tu budeš vykládat takové bláboly..

Dokaž že blábol nepíšeš ty a cenou se neoháněj.

Odkaz ke komentáři

• 0
Dokaž že blábol nepíšeš ty a cenou se neoháněj.

Tak tady dokazuju: (zdroj- http://www.digilidi.cz/neni-hdmi-jako-hdmi)

Chtělo by se říci, že na rozdíl od analogových kabelů, na kvalitě HDMI kabelu až tak nezáleží. Je to pravda ale jen částečně. U krátkých kabelů a použitém HDMI (1.2) do 1080i je to skutečně prakticky jedno. Pixel clock je pouhých 74,25MHz a tomu vyhoví všechny HDMI kabely libovolné ceny bez výjimky (pokud není kabel vadný, což se stává u velmi levných kabelů až nepříjemně často). Na přenos na rozdíl od analogu navíc nemá prakticky žádný vliv ani efektní pozlacení konektorů. Pro rozlišení 1080p je však Pixel clock už 148,5MHz a je potřeba použít odpovídající kabel, schopný přenosu s tímto taktem.

Takže s levým kabelem 1080p nedosáhneš, jelikož to je 1.2 a nepodporuje 1080p, takže si nech ty svoje ubohý kecy pro někoho jiného.

Johny9509: Být tebou, tak zatím šetřím, až budeš mít 10-11 tisíc, tak za takový prachy se dá už koupit slušná TV o uhlopříčce 80-90 cm.. ve full HD a s USB vstupem pro mkv..

Wendy: Uncharted 2 vypadá báječně na 22 TV? :D.. to si ani nedokážeš představit, jak by vypadal na 37 TV :D

Odkaz ke komentáři

• 0
Je tato TV dobrá? Tedy je to spíše považováno za monitor s TV tunerem http://www.alza.cz/22-lcd-lg-m227wdp-pz-d139105.htm

tuhle TV má brácha, myslím, že je jedna z nejlepších cena/výkon, Uncharted 2 na tom vypadá fakt báječně, takže bych ti jí doporučil ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

JerRy: Jenze ja nejsem vydelecne schopnej clovek.. Ale kazdopadne dekuji za postrehy. ;)

Wendy: Take diky za postreh ;) Taky jsem si rikal ze to bude dobre v pomeru cena/vykon...

2 All: Tak jeste bych prosim potreboval nejaky ten HDMI kabel pro PS3 nejlepe do 200,-

Odkaz ke komentáři

• 0
JerRy: Jenze ja nejsem vydelecne schopnej clovek.. Ale kazdopadne dekuji za postrehy. ;)

Wendy: Take diky za postreh ;) Taky jsem si rikal ze to bude dobre v pomeru cena/vykon...

2 All: Tak jeste bych prosim potreboval nejaky ten HDMI kabel pro PS3 nejlepe do 200,-

mám HDMI kabel odtud * a nemůžu si stěžovat, tvé požadavky splňuje, pokud jsi z Prahy, můžeš si ho vyzvednout osobně :)

* http://www.gameexpres.cz/prislusenstvi-k-playstation-3-ps3-kabel-hdmi-p-5546.html

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu