dorianCZtc Odesláno Leden 28, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2010 Zdravím prosím o radu,potř bych udělat s ISO souboru bootovací DVD uz jsem pročetl snad vše,(asi špatně)ale pri formatu proste nenacte jako boot a instalace se nerozjede,zkusil jsem to v neru 7 jako obraz na dvd,diky za radu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 JerRry Odesláno Leden 28, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2010 V biosu musis nastavit jako bootovaci jednotku mechaniku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dorianCZtc Odesláno Leden 28, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2010 V biosu musis nastavit jako bootovaci jednotku mechaniku. to vse mam prehozene Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Jeanes Odesláno Leden 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 29, 2010 vypal to přes program ultraiso zaručeně to pojede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dorianCZtc Odesláno Leden 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 29, 2010 vypal to přes program ultraiso zaručeně to pojede. tak jsem to zkousel a program hlasi::ultra iso hlasi DVD-R/RW media reqies setting mode page to use DAO writing...asi delam neco spatne,dik za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ondrejsetina Odesláno Leden 31, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 31, 2010 Ahojky. Když budeš mít originální DVD s operačním systémem a uděláš kopii image iso v nero,tak když to vypálíš na DVD jako obraz disku tak ti to nabootuje z biosu.. Jestli ten soubor po kopírování na HD rozbalíš..nebo zkopíruješ do složky a potom vytvoříš image iso. Tak po vypálení ti to bootovat nebude.. Když, si uložíš systém ze stránek ulož,czshare,rapids,share, atd , rozbalíš z RARu a bude tam image tak to překontroluj přes ISO BUSTER jestli je to bootavací DVD. A potom vypal jako obraz disku rovnou na DVD . A bootuje... Musí to být bootovatelný disk. Když ,to nebude image s botovatelným diskem tak je to jen zabalená složka do IMAGE se systémem a už to bootovat nikdy nebude? Ten obraz image musí být s originálních DVD se systémem. Něco jiného je to u CD tam to můžeš rozbalovat a zabalovat jak chceš a vytvoříš si boot CD jedno duše. VIZ. Návod na stránkách.. (Já tedy z rozbaleného Image DVD ještě BOOT DISK neudělal..) (vytvoř v nero7) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dorianCZtc Odesláno Leden 31, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 31, 2010 Ahojky.Když budeš mít originální DVD s operačním systémem a uděláš kopii image iso v nero,tak když to vypálíš na DVD jako obraz disku tak ti to nabootuje z biosu.. Jestli ten soubor po kopírování na HD rozbalíš..nebo zkopíruješ do složky a potom vytvoříš image iso. Tak po vypálení ti to bootovat nebude.. Když, si uložíš systém ze stránek ulož,czshare,rapids,share, atd , rozbalíš z RARu a bude tam image tak to překontroluj přes ISO BUSTER jestli je to bootavací DVD. A potom vypal jako obraz disku rovnou na DVD . A bootuje... Musí to být bootovatelný disk. Když ,to nebude image s botovatelným diskem tak je to jen zabalená složka do IMAGE se systémem a už to bootovat nikdy nebude? Ten obraz image musí být s originálních DVD se systémem. Něco jiného je to u CD tam to můžeš rozbalovat a zabalovat jak chceš a vytvoříš si boot CD jedno duše. VIZ. Návod na stránkách.. (Já tedy z rozbaleného Image DVD ještě BOOT DISK neudělal..) (vytvoř v nero7) Tak jsem vse udelal jak jsi mi poradil,nacetl v ISOBuster a mam to stejne jako ty na obrazku,takze je to bootovaci image.....uz predtim jsem to delal v neru jakou obraz na disk,vypalilo se to v pohode,kdyz vlozim do mechaniky ukaze se mi norm ikona Vist,dam format prehodim v Biosu boot z machaniky a dvd nenacte.....:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ondrejsetina Odesláno Únor 1, 2010 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2010 Ahoj. (Tak to je záhada hlavolamu.) Ještě jednou: Takže máš systém v obrazu discu Nero Burning Rom. A,když se pokusíš ho vypálit jako obraz na disk ,tak se normálně na DVD napálí, ale nebootuje. Tady sem si nakopíroval DVD s W7 a zakrouškoval jsem ti jak má vypadat spustitelný obraz discu. Na Vistách je ten bootovací soubor stejný. Takže jestli to u tebe vypadá stejně jako na obrázku a po vypálení ti to nebootuje,tak je ještě možný ,že v biosu máš špatně nakonfigurované parametry. Jestli výš jak nastavit Bios , tak ho dej do Load Optized defaluts (tovární nastavení) ,dej Y yes a zkus to nabootovat znova. Někde jsem četl že ti bude bootovat ,když přehodíš v sata AHCI MODE z Disabled na AHCI. Tak sem to zkusil a stejně to nebootovalo . Takže je možné ,že máš v biosu nastavené DISKY na AHCI, tak to přehoď. (nejlépe do továrního nastavení a potom dej boot CD jako první). Nebo to zkus podle tohoto návodu. Mělo by to fungovat. (Mě to ,ale nešlo.Když sem jsem dal list disk tak se mi neukáže Flash.) Ale, je to dobrá finta jestli máš Flash Disk 4GB a víc tak to zkus a přečti to. Třeba to uděláš Bootovací z Flash Disku. http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nainstalujte-si-windows-7-nebo-vista-z-usb-flash-disku/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dorianCZtc Odesláno Únor 1, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2010 Ahoj.(Tak to je záhada hlavolamu.) Ještě jednou: Takže máš systém v obrazu discu Nero Burning Rom. A,když se pokusíš ho vypálit jako obraz na disk ,tak se normálně na DVD napálí, ale nebootuje. Tady sem si nakopíroval DVD s W7 a zakrouškoval jsem ti jak má vypadat spustitelný obraz discu. Na Vistách je ten bootovací soubor stejný. Takže jestli to u tebe vypadá stejně jako na obrázku a po vypálení ti to nebootuje,tak je ještě možný ,že v biosu máš špatně nakonfigurované parametry. Jestli výš jak nastavit Bios , tak ho dej do Load Optized defaluts (tovární nastavení) ,dej Y yes a zkus to nabootovat znova. Někde jsem četl že ti bude bootovat ,když přehodíš v sata AHCI MODE z Disabled na AHCI. Tak sem to zkusil a stejně to nebootovalo . Takže je možné ,že máš v biosu nastavené DISKY na AHCI, tak to přehoď. (nejlépe do továrního nastavení a potom dej boot CD jako první). Nebo to zkus podle tohoto návodu. Mělo by to fungovat. (Mě to ,ale nešlo.Když sem jsem dal list disk tak se mi neukáže Flash.) Ale, je to dobrá finta jestli máš Flash Disk 4GB a víc tak to zkus a přečti to. Třeba to uděláš Bootovací z Flash Disku. http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nainstalujte-si-windows-7-nebo-vista-z-usb-flash-disku/ OK nastuduji poradne ten boot s Flashdisku diky zatim za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
dorianCZtc
Zdravím prosím o radu,potř bych udělat s ISO souboru bootovací DVD uz jsem pročetl snad vše,(asi špatně)ale pri formatu proste nenacte jako boot a instalace se nerozjede,zkusil jsem to v neru 7 jako obraz na dvd,diky za radu..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
8 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.