Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

prosím o radu znalce PC

free-v

Recommended Posts

Dobrý den mám problém, sestavil jsem si nový PC a po spuštění novějších her se po chvilce hraní začne zasekávat obraz až se zasekne úplně , zmizí a objeví se svislé čáry přes monitor a zasekne se i zvuk a je nutný restart !! \tento problém se objevil už i u méně náročné hry! Je to grafikou ? Děkuji za Vaše názory

Doplněna:

Zde ještě uvádím všechny komponenty PC :

- HDD - Seagate Barracuda 7200.12, 3,5" SATA II, 16MB - 500GB

- grafiku - ATI Sapphire HD5770 1GB DDR5, PCI-E

- procesor - CPU AMD PHENOM II X4 945 BOX (95W), AM3+

- základní desku - MB Asus M4A79XTD EVO - AMD 790X, DDR3, s.AM3 ATX

- Zdroj - LC POWER LC6600-v2.2 600W/120mm/Black Giant Silent

- RAM - DE555g 4GB (KIT 2x2GB) DDR3

1600MHz CL9-9-9-27 KINGSTON HyperX Black Edition BOX.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpovědi , starší grafiku bohužel nemám , tak to nemohu vyzkoušet ale většina lidí se shoduje , že je to grafikou ! Tak jí asi budu reklamovat. Ještě mám prosbu jak mám uvést do chodu ty programy - SpeedFan nebo Riva Tuner, aby mi to ukázalo ty hodnoty zahřívání ? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

JJ pěkný program EVEREST a dá se někde stáhnout celá verze zdarma ? Všude chtějí jeho zakoupení ! Děkuji za odpověď. Jinak po ukončení hry se hned kouknu na teploty a Grafika má 36 C. Tak nevím čím to je. Hrál jsem CoD 4 MW 2 asi tak 45 minut a šlapalo to. Pak jsem zkusil Crysis Warhead a seklo se to ! Už tedy nevím co si mám o tom myslet ! :ziped:

Odkaz ke komentáři

Tak když jsi pařil mohl jsi nechaat otevřený komp a šáhneš na grafiku a poznáš jestli je horká nebo vlážná.

předpokládám že jsi tam nacpal všechny potřebné ovladače(desky,grafárny atd.),ale než bych někam šel ,zkusil bych jinej ovladač než co máš-zkus starší protože asi máš ty nejnovější-unistal ten původní...restart a novej driver...restart.

popřipadě dat v biosu load default system.

Věřím že to asi vytáčí když na takový mašině to nejede jak má?

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Zase tak velký odborník na PC nejsem ,ale třeba máš špatné ovladače na grafickou kartu..? Jestli jsi je instaloval z CD tak jsou třeba starší ,anebo když máš 64bit procesor tak 64 bitový operační systém máš tak taky ovladače..? Ale, všechno se už asi nainstaluje automaticky..

Třeba to nezvládá zdroj ,ale to s 600w asi nemá problém..?

Možná si nějak špatně zapojil grafickou kartu máš určitě zapojené všechny kabely tak jak mají být..?

Příčinou těchto jevů může být několik :

1. vadná videopaměť karty,

2. nekompatibilita časování videokarty se sběrnicí vašeho počítače,

2.rušení v napájecím napětí, způsobující výpadky a ztrátu dat ve videopaměti,

4.(velmi výjimečně) špatný ovladač karty,tyto jevy spíše nasvědčují na hardwarový problém.

Nejprve vyzkoušejte videokartu v jiném počítači. Pokud ani tam nebude fungovat dobře, celkem určitě půjde o vážnou vadu karty a musíte pořídit jinou. Máte-li videokartu v záruce reklamujte ji.

Pokud v jiném počítači bude fungovat normálně,půjde o body 2 nebo 3.Zkuste nejprve z vašeho počítače vyjmout všechny zásuvné karty,které nepotřebujete a zároveň odpojit všechna periferní zařízení(kromně systémového pevného disku samozřejmě).Pokud to pomůže ,zjietěte,která zařízení nebo karta tento problém způsobuje.To se pak snažte oželet nebo nahradit jiným.

Dobré by také bylo,kdybyste mohli vyzkoušet váš počítač s jiným napájecím zdrojem.Není vyloučeno,ře váš zdroj dodává nedostačující napájecí napětí,způsobující výpadky vydeopaměti.

Ovšem nejpravděpodobnější příčinou posaných javů je naprostá nekompatibilita dané videokarty s vaší základní deskou. atd..

(VÝPISEK Z KNIHY REŠENÍ PROBLÉMŮ PC 332.stran)

Doporučuji si nějakou knihu jak řešit problémy s PC pořídit. Budete ,alespoň o něco chytřejší..

Odkaz ke komentáři

nemas zapojeny vsechno na jedny vetvy ? ;)

btw >> vyzkousel bych v jinym pc...

Uz mi par PC z komponent co si zakaznici vybrali sami a teda tohle neni dobra kombinace /ohledne reklamaci/. Nerikam ze to neni dobra masinka, ale Asus deska s AMD procakem... No nic to se tu neresi.

A takhle setrit na MB pri takovyhle sestave no teda pane... kdo ti to skladal ?

Presne tak.. nejdriv bych zkusil to mrsknout do jinyho PCIE a pak do jinyho PC. Pokud bude slapat jak ma, je to na desce. Pokud ne je to pravdepodobne karta.

Odkaz ke komentáři

Pánové všem Vám tady děkuji ale zkuste hledat kamaráda , který kvůli Vám rozebere comp , který mu pěkně šlape , aby si tam dal mojí grafiku nainstaloval ovladače a zkusil jestli není vadná ! Takového nemám :-(

Dneska jsem grafice pořídil ještě jeden větrák , tak jí musí být jako v ledničce a stejně se to seklo ! Při hraní po síti. Už se mi podařilo z toho vyskočit ctrl+alt+delete ale stejně se pak musí dát restart, neboť po ploše běhají černé kostičky a kusy obrazu mizí !

No původní ovaladače byly na CD u grafiky a ty nejnovější jsme stáhli z netu co jsou aktuálně dostupné. Tak myslíte ještě prohodit kabel napájení na základní desce ? A koukám , že se Vám moc nelíbí Základní deska !

Stavěl mi to synovec , já tomu houby rozumím. Rozumějte nechtěl jsem comp za 30.000,-Kč. Jen abych si dobře zapařil CoD všechny díly na lepší rozlišení .

Tady jsou ty chybná hlášení , rozumíte tomu někdo ????

Název chybující aplikace: Crysis.exe, verze: 1.1.1.6527, časové razítko: 0x489c574a

Název chybujícího modulu: KERNELBASE.dll, verze: 6.1.7600.16385, časové razítko: 0x4a5bdbdf

Kód výjimky: 0x0000087a

Posun chyby: 0x0000b727

ID chybujícího procesu: 0x6e8

Čas spuštění chybující aplikace: 0x01cab00e8bc60c38

Cesta k chybující aplikaci: E:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis Wars\Bin32\Crysis.exe

Cesta k chybujícímu modulu: C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll

ID zprávy: ec39ae94-1c02-11df-be39-000a94154a22

Program cod2mp_s.exe verze 0.0.0.0 přestal spolupracovat se systémem Windows a byl ukončen. Chcete-li zjistit, zda je k dispozici více informací o tomto problému, vyhledejte historii problému v ovládacím panelu Centrum akcí.

ID procesu: fd8

Čas spuštění: 01caacf2cc595688

Čas ukončení: 18

Cesta k aplikaci: E:\Program Files (x86)\Activision\Call of Duty 2\cod2mp_s.exe

ID hlášení:

Chci se zeptat neexistuje třeba nějaký program , který by zjistil , nebo zachytil odkud tato chyba vzchází ? nebo který mi sdělí , zda je dodávané napájení ze zdroje postačující atd. ? Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu