dostal se ke me od kamose starsi PC. Jenze po zapnuti se vetsinou nenakopne Win... bud se PC restartuje nebo naskoci uvodni obrazovka s nacitanim Windows (XP) a pak PC restartuje. Kdyz uz se mi podařilo ho nakopnout tak i pri jednoduchych operacich jako je vraceni do predchozi slozky nebo vraceni z5 v internetovem prohlizeci, znovu OS spadlo a PC se restartovalo. Kdyz se Windows zase nakopnou hodi se tam tabulka : "System musel byt necekane ukoncen...." a s klasickou moznosti "Neodesílat".
Vyzkousel sem ruzny testy :
CINEBENCH
Klasickej benchmark s tema videama a nacitanim obrazku.
PC spadlo pri dokoncovani CPU testu (konec toho videa)
IntelBurnTest
Testovani stability systému
PC spadlo ihned po odsouhlaseni nastaveni kdy se mělo začít testovat
Otázka
Rendas
Zdravim,
dostal se ke me od kamose starsi PC. Jenze po zapnuti se vetsinou nenakopne Win... bud se PC restartuje nebo naskoci uvodni obrazovka s nacitanim Windows (XP) a pak PC restartuje. Kdyz uz se mi podařilo ho nakopnout tak i pri jednoduchych operacich jako je vraceni do predchozi slozky nebo vraceni z5 v internetovem prohlizeci, znovu OS spadlo a PC se restartovalo. Kdyz se Windows zase nakopnou hodi se tam tabulka : "System musel byt necekane ukoncen...." a s klasickou moznosti "Neodesílat".
Vyzkousel sem ruzny testy :
CINEBENCH
Klasickej benchmark s tema videama a nacitanim obrazku.
PC spadlo pri dokoncovani CPU testu (konec toho videa)
IntelBurnTest
Testovani stability systému
PC spadlo ihned po odsouhlaseni nastaveni kdy se mělo začít testovat
MemTest
Testovani RAM (=memtest&g[oz]=4.0"]l)
V tomhle testu mi tam naskakalo asi 8 chyb hned v prvnich 5% (testovana byla vsechna nevyuzita RAM)
Po par dalsich procentech system opet padnul a PC se zrestartovalo.
Z techto testu sem vydedukoval ze problem bude nejspis v RAM, bohuzel nemam jinou RAM na vyzkouseni tak budu muset tu spatne fungujci vec koupit.
Tak sem se chtel zeptat jak to z tohodle vidi nekdo jinej popripade mi prosim doporucte nejaky dalsi testy.
Typ RAM DDR2
Stroj je starej 5 let od IBM jeden z rady Lenovo.
Windows sem zkousel preinstalovat ovsem bez odezvy. Zkousel sem i svoje oblibeny Ubuntu a ty se ani nepodarilo nainstalovat.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
0 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.