Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Padání OS - Help

Rendas

Otázka

Zdravim,

dostal se ke me od kamose starsi PC. Jenze po zapnuti se vetsinou nenakopne Win... bud se PC restartuje nebo naskoci uvodni obrazovka s nacitanim Windows (XP) a pak PC restartuje. Kdyz uz se mi podařilo ho nakopnout tak i pri jednoduchych operacich jako je vraceni do predchozi slozky nebo vraceni z5 v internetovem prohlizeci, znovu OS spadlo a PC se restartovalo. Kdyz se Windows zase nakopnou hodi se tam tabulka : "System musel byt necekane ukoncen...." a s klasickou moznosti "Neodesílat".

Vyzkousel sem ruzny testy :

CINEBENCH

Klasickej benchmark s tema videama a nacitanim obrazku.

PC spadlo pri dokoncovani CPU testu (konec toho videa)

IntelBurnTest

Testovani stability systému

PC spadlo ihned po odsouhlaseni nastaveni kdy se mělo začít testovat

MemTest

Testovani RAM (=memtest&g[oz]=4.0"]l)

V tomhle testu mi tam naskakalo asi 8 chyb hned v prvnich 5% (testovana byla vsechna nevyuzita RAM)

Po par dalsich procentech system opet padnul a PC se zrestartovalo.

Z techto testu sem vydedukoval ze problem bude nejspis v RAM, bohuzel nemam jinou RAM na vyzkouseni tak budu muset tu spatne fungujci vec koupit.

Tak sem se chtel zeptat jak to z tohodle vidi nekdo jinej popripade mi prosim doporucte nejaky dalsi testy.

Typ RAM DDR2

Stroj je starej 5 let od IBM jeden z rady Lenovo.

Windows sem zkousel preinstalovat ovsem bez odezvy. Zkousel sem i svoje oblibeny Ubuntu a ty se ani nepodarilo nainstalovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

0 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

Zatím je tato otázka bez odpovědi

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu