player99 Odesláno Únor 27, 2010 Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 čau, po dlouhé době (asi 4 roky) jsem vyhrabal starej komp, a když jsem ho nastartoval, naskočí mi okno: Award BootBlock BIOS v1.0 Copyright © 1998, Award Software Inc. (vím nepostatný :D) BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A media... INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER_ Je to celkem šrot, ale fungoval :D Pokud budete potřebovat další info, pokusím se ho zjistit :D NEvíte co s tím? Díky z pomoc.... Citovat
0 Anonymous_ Odesláno Únor 27, 2010 Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 Vim, ten checksum error je protoze se vybila CMOS baterie a resetovalo se vse do puvodnich hodnot. a INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER je protoze tam asi nemas zadny disk nebo na nem neni OS, tak to pozaduje bootovani z diskety. Citovat
0 player99 Odesláno Únor 27, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 Dal jsem novou CMOS baterii a nepomohlo, Mám tam disk, byl tam Win 98 a zkoušel jsem připojit i hdd s MS-DOSem... Citovat
0 Anonymous_ Odesláno Únor 27, 2010 Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 Mrkni do BIOSu, detekovalo to vsechny disky? Jsou tam spravne? Citovat
0 player99 Odesláno Únor 27, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 sry, nenapsal jsem to, prostě zmáčknu tlačítko na zapnutí a tohle je to první :D Citovat
0 player99 Odesláno Únor 27, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 jak ? :D Sry, ale tohle vubec neumim.... Citovat
0 Dark_user Odesláno Únor 27, 2010 Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 tady je neco (na konci jsou 2 odkazy jak postupoval) http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards-bios-cpu/252540-award-bootblock-bios-v1-0-bios-rom-checksum-error.html Citovat
0 player99 Odesláno Únor 27, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Únor 27, 2010 dark_user: nefunguje, stejně tam vyskočí ten error Citovat
Otázka
player99
čau,
po dlouhé době (asi 4 roky) jsem vyhrabal starej komp, a když jsem ho nastartoval, naskočí mi okno:
Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright © 1998, Award Software Inc. (vím nepostatný :D)
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER_
Je to celkem šrot, ale fungoval :D
Pokud budete potřebovat další info, pokusím se ho zjistit :D
NEvíte co s tím? Díky z pomoc....
8 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.