<^KeNnY^> Odesláno Březen 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 8, 2010 Jak připojit HDD od X360tky k PC? Protože se tady objevují dotazy, jak připojit harddisk od Xboxu k počítači, vypíšu vám tady všechny možnosti a i postupy k nim. Zdroj k tomu, jak rozebrat HDD je tady, "vypujčil" jsem si obrázky, jinak jde všechno z mojí hlavy ;). Jsou tři způsoby, jak připojit HDD k PC. Nejdřív to napíšu ve zkratce a s výhodama, abych Vám ulehčil rozhodnutí, podle které možnosti budete postupovat :). Protože u dvou možnosti budete muset vyndat HDD z rámečku, návod rozdělim jen na dvě možnosti a druhá (B) se bude rozdělovat na A.) a B.), protože se budou lišit jenom způsobem připojení HDD k PC. Omlouvám se, že je to takhle divně rozdělený, jinak mě to nenapadlo :D. Jenom pro jistotu :) Rámeček je ten umělohmotný "obal" harddisku od Xboxu, ve kterým je normální 2,5" disk. Jedete na vlastní riziko, nebudu si brát na triko, když "vojedete" harddisk šroubovákem :P. A dejte si bacha na statickou elektřinu :) A.) Transfer KIT Koupíte si HDD Tranfer kit a HDD připojíte přes něj k PC. Je to nejjednodušší a poměrně i peněžně nenáročná alternativa, protože HDD vůbec nemusíte vyndat z rámečku a cena kabelu je kolem 300,-. Vlastně jediný, co budete potřebovat je transfer kit ... B.) Rozebrání HDD HDD vyndáte z rámečku. K tomu budete potřebovat šroubovák TORX-10, TORX-6, fén a nůž.BA.) Připojení přes SATA kabel k PC Přes SATA kabel připojíte HDD na základní desku PC, takže budete muset sundat case od PC. Pozn.: Pokud víte, že Vaše PC nemá SATA port na desce nebo se bojíte sundat case a nebo máte notebook, tak doporučuju postupovat podle bodu B.). Případně byste si mohli koupit řadič, ale to je dost zbytečný ... Takže budete potřebovat 1x SATA kabel, redukce napájení SATA kabelu (+ nářadí na sundání case PC a rámečku od HDD). Přiznám se, že tuhle možnost nemam odzkoušenou, protože nemam k dispozici stolní PC, byl bych rád, kdyby mi napsal někdo, kdo s tím má zkušenosti, určitě bude i nějaká odměna :). BB.) Externí konvertor Koupíte si externí konvertor, ke kterému připojíte HDD a připojíte ho k PC přes USB. Pokud jste zkušenější uživatel, tak to velice doporučuju, přes tento konvertor můžete připojit například i mechaniku od Xboxu nebo jakýkoliv jiný HDD. Jediný, co budete potřebovat je Externí konvertor (+ nářadí na sundání rámečku u HDD). Já jsem volil tuhle možnost :). No, doufám, že jste se už rozhodli, takže rovnou k postupu :). Pokud byste měli jakoukoliv doplnující otázku, tak se nebojte zeptat, můžete sem do topicu a nebo klidně PM :). Ještě doplním, že pro práci s připojeným HDD k PC doporučuju program Xport 360 (download jenovější verze), s Xplorerem jsou někdy problémy, hlavně když máte 60 GB HDD. _________________________________________________ A.) Transfet KIT Myslim, že zde není co vysvětlovat, jen připojíte kabel jedním koncem k harddisku a druhý přes USB do PC. Koupit ho můžete například zde nebo na ebayi a nebo se i pravidelně objevuje na aukru, tam je ale pod názvem Transfer Cable. B.) Rozebrání HDD Co k tomu budete potřebovat? 1.) Šroubovák 1x TORX-6 2.) Šroubovák 1x TORX-10 3.) Tenký nůž a fén Pozn.: Njelepší by bylo mít ty Torxi, ale když to jinak nejde, sundáte je i s normálním šroubovákem, který odpovídá velikostí. I když šroubky jsou potom trošku ojetý ... já už jeden nenašroubuju :D Postup 1.) Vemte si TORX-6tku, položte si HDD, tak jak je na obrázku a odšroubujte 3 šroubky ze spodní strany HDD (dva nahoře a jeden dole vlevo). Ted pozor! vpravo dole je samolepka MS, pokud ji strhnete, přijdete o záruku na harddisk, takže vemte fen a na nejnižší stupen ji chvilku (3-5 minut) zahřívejte, ale z větší vzdálenosti, aby se nic nestalo HDD (jen pro jistotu). Potom jí zkuste pomalu odloupnout nožem, pokud nepujde, tak jí zahřejte trošku víc :). Pod samolepkou je čtvrtý šroubek, až jí sundáte, tak ho odšroubujte a sundejte horní kryt HDD (ten horní s chromovaným štítkem, jak je na něm napsaná velikost HDD). Mělo by to jí lehce, hlavně na to nejděte silou, jenom to odtlačte od okrajů a pak by to mělo jít skoro samo :). 2.) Teď uvidíte čtyři TORX-10tky, takže je odšroubujte a sundejte ten kovový list. 3.) Ted už vidíte samotný 2,5" harddisk, odpojte kabely. V tuhle chvíli doporučuju kouknout na video, protože tohle se špatně popisuje :). Kovovej case, ve kterym je Harddsik sasunutej trošku nadzvedněte a harddisk vytáhněte ven ˇˇ. Pozn.: Pokud Vám nepůjde kabel odpojit, tak HDD nejdřív trošku povytáhněte ven a kabel odpojite až potom. A harddisk už je venku, congratz ;) Ted už ho stačí jen připojit k PC. BA.) Připojení přes SATA kabel k PC Co k tomu budete potřebovat? 1.) 1x SATA kabel 2.) Redukce napájení SATA kabelu + Nářadí na sundání case u PC , to tady popisovat nebudu, je to u každýho trošku jiný Postup 1.) Připojte Sata kabel k HDD 2.) 4-pinový konektor s redukcí na napájení přes sata kabel a připojte k HDD 3.) Oboje připojte na základní desku PC BB.) Externí konvertor Co k tomu budete potřebovat? 1.) QCP konvertor (USB -> IDE/SATA)Samozřejmě můžete koupit i jiný, důležité je, aby šel ze SATA na USB. Postup 1.) Připojte konvertor k HDD a USB kabel do PC 2.) Připojte napájení do elektřiny a použijte redukci ze 4-pinu na SATA power konektor, který připojíte k HDD http://www.cooldrives.com/seatatousb20.html Doufám, že jsem pomohl, jsem ted na chatě a nemůžu moc na net, takže mam aspon čas na tutorialy :cheff:. Jak už jsem řikal, volil jsem možnost BB, protože ten konvertor má obrovský využití, jediná nevýhoda je ta cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesek__ Odesláno Březen 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 8, 2010 o jde pripojit k xboxu externi mechaniku? se me moc nezda edit: jinak tutos dobre :) edit: aha sem to ale lofas ((((: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Březen 8, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 8, 2010 Myslíš přes ten konvertor? Myslim optickou mechaniku k PC, ne k Xku ... // Dík, za pochvalu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Satnar Odesláno Březen 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 8, 2010 hele a chci se zeptat kdyz si stahnu hru na xbox na PC a pak to nakupiruju na hdd pujde to ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toro Odesláno Březen 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 8, 2010 Jde to jen na upravené konzoli ( XBreboot ) . Jinak to nejde . Musíš ji mít vypálenou na DVD a můžeš si ji nainstalovat na HDD .DVD ale musíš mít v mechanice . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3FF3CT Odesláno Duben 25, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2010 Čau, tohle už jsem dělal několikrát, ale od tý doby co byl Dashboard 8955 se mi zabanoval HDD, určitě víš jak ;), teď však s 9199 jde zase instalovat hry na HDD, ale zkoušel jsem to s Xplorerem360 na pc a ten mi neukázal Partition3 - ukázal, ale ne jeho obsah... Takže jsem si sehnal xport360 - stejná verze 2.12 už ho mám asi měsíc, zkoušel jsem přes něj kopírovat, ale nejde to :( Můžeš mi nějak poradit? Mimochodem HDD zapojuji přes transfer kit, který jsem k HDD dostal, ale zkoušel jsem to i přímo přes SATA zapojit, ale nejde to ani tak... A ještě něco co se netýká mého dotazu, Microsoft prý zasílá transfer kit zdarma, ale neřekl bych, že do Evropy :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Duben 25, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2010 Zdravim, s timhle jsem se už setkal, doufám, že si to pamatuju :). Mam WN 7, takže jestli máš jinej OS, asi budeš muset trošku hledat. Skočil jsem do Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty\Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> Nikdy neupozornovat -> OK a už to běželo :). S tim trasnfer kitem jsem to taky slyšel, je to hlavně na zahraničních forech - přímo nahranej rozhovor se servisákem. Ale jak je to u nás ti neřeknu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3FF3CT Odesláno Duben 25, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2010 Zdravim' date=' s timhle jsem se už setkal, doufám, že si to pamatuju :). Mam WN 7, takže jestli máš jinej OS, asi budeš muset trošku hledat. Skočil jsem do Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty\Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> Nikdy neupozornovat -> OK a už to běželo :).S tim trasnfer kitem jsem to taky slyšel, je to hlavně na zahraničních forech - přímo nahranej rozhovor se servisákem. Ale jak je to u nás ti neřeknu ...[/quote'] Ok snad pomůže, mám taky Win7 64bit a docela mě to štvalo pálit furt dema :( edit: tak jsem se tam podíval a už tam mám Nikdy neupozorňovat, takže tím to nebude :( Xplorer360 mi jedinou ukázal Partiton2, jakoby soubory na ní, a Xport360 jakoby když sem se souborem najel na tu složku např. 0000000000000000(000... :D) tak to dělalo jakože to nejde :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Duben 25, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2010 Xplorer je už zastaralej ... ten Xport by měl fungovat, já mam 32-bitovej systém a verzi programu taky 2.12 a funguje bez problémů. Viděl bych to ale na problém s OS, takže vyzkoušet na jinym PC, případně to spustit jako správce a pohrát si s kompatibilitou :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3FF3CT Odesláno Duben 26, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 26, 2010 Ok snad to nějak vyřesím, už se s tím se*u dost dlouho :( S pc trochu dost umím takže se zkusím popř. podívat do registrů a podobných kravin(v nejhorším případě), jinak teď mám možnost zkusit na WinXP takže uvidím, jestli to jde tam... edit: zkousel jsem na xp, tam to slo, na win7 mi to porad nejede...:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Duben 28, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2010 Krajní řešení je XPMOD, nic jinýho mě nenapadá ... http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx http://pcworld.cz/software/windows-7-zaciname-pracovat-v-xp-modu-8194 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
truXik Odesláno Květen 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2010 Dobrý den. Připojil jsem HDD k PC podle metody BA. Mám win 7 64 , win mi upozornil na nalezení nového zařízení a nainstaloval automaticky ovládače jenže HDD se mi neukazuje. Prosím o radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
woodooman Odesláno Květen 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2010 Použil jsi program XPort 360 ? Ve windowsech se ti neukáže . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
truXik Odesláno Květen 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2010 Už to jede. Jsem měl špatně zapojeny kablik SATA do desky. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3FF3CT Odesláno Květen 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2010 Tak mám problém - HDD jsem zapojil na systemu s winXP a prohlizel si soubory, nasel jsem soubor velky 1.6GB pojmenovan !□□$ - datum vytvoreni : 1.3.1988 tak jsem dal smazat a od te doby mi program nedovoli jit na partition 3 :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Květen 7, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 7, 2010 Překopírovat si soubory na flashku a naformátovat HDD v Xku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3FF3CT Odesláno Květen 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 8, 2010 Jojo, to me taky napadlo - ale od ty doby co sem to "smazal" se mi xko neseka a zda se v pohode... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacigala6 Odesláno Červenec 11, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 11, 2010 Ja sa chcem opytat mam WinXP a program Xport 360 verziu 2.12 a chcel by som na HDD dostat subor s mapami na Call of Duty Moder Warfare 2. Neviete prosim kam ten subor co som stiahol mam dat. Pouzivam na pripojenie k PC Transfer KIT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vsacan Odesláno Červenec 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 29, 2010 Taky bych měl dotaz. Mám windows 7 a jakmile zapnu XPORT 360, tak během pár sekund se objeví nápis "Program XPort 360 přestal pracovat" a musím ho vypnout. XPlorer 360 funguje bez problémů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HASANCRAZY1 Odesláno Srpen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2010 Ahoj, ja by som potreboval pomoc tak keby bol niekto ochotny dakujem. Mam 20Gb HDD a transfer kit - vsetko zapojim usb vsuniem do pc, spustim program xport360 alebo xplorer360 a v tom momente sa mi vypne pc alebo cely zamrzne. Neviem kde moze byt chyba, skusal som to viac krat, reinstaloval som xplorer aj xport a nic. Vie niekto pomoct ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Srpen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2010 Zkuste to spustit jako správce, pokud to nepomůže, pohrajte si s režimem kompatibility. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xboxmag Odesláno Září 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 7, 2010 Chtěl bych se zeptat co všechno se dá nakopírovat na HDD přes transfer kit a kde to sháníte? Dnes jsem si objednal transfer cable z CZC.cz Sháním nějaké DLC nejlépe něco ze série Skate. Zde na fóru je na DLc topic ale nikdo tam nepíše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Září 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 7, 2010 DLC jdou pouze na JTAG konzoli, na normální flashnuté ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SGCZ Odesláno Září 17, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 17, 2010 rozebral sem hdd připojil k pc ale ted nevim kam mam pres xport nahrat mp3 aby mi je xbox videl a prehral poradil by mi prosim nekdo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidas Odesláno Září 17, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 17, 2010 cus,nejak jsem se nedocet jestli xko uvidi hdd ktery pripojim pres jeho usb port,nebos pis zda jde misto hdd ktery jsou pro xka pouzivat hdd ktery maj usb rozhrani pres ne je propojit s xkem..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.