player99 Odesláno Březen 19, 2010 Nahlásit Odesláno Březen 19, 2010 Napadlo mě, že všichni kdo na tomhle fóru programují, by sem mohli přispět nějakou svou ukázkou, napsat co to umí, a v jakém jazyku to je apod. Zároveň by se s tohohle mohla udělat poradna pro začínající programátory. Já sem potom pošlu jeden prográmek v přík. řádku, až dodělám, potom budu pracovat na Visual C++ vlastním malování :D Co vy ? Citovat
Kolda Odesláno Březen 19, 2010 Nahlásit Odesláno Březen 19, 2010 nemohl by jsi poradit jakym jazykem začít programovat ?? vubec nvm kamoš programuje v Object Pascal tak nvm Citovat
D@w3r Odesláno Březen 19, 2010 Nahlásit Odesláno Březen 19, 2010 podle toho co chceš dělat jestli wwwčka tak html/xhtml a php a jestli na pc tak C# ten se mě dcla libil a není to ani moc těžký Citovat
Kolda Odesláno Březen 20, 2010 Nahlásit Odesláno Březen 20, 2010 no tak spíš programy na PC. WWW už umím jako HTML, PHP a nevíš v jakym programu se to programuje to C# ? Citovat
player99 Odesláno Březen 20, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Březen 20, 2010 jestli nemáš zkušenosti, osobně doporučuji zažít s c++ pro příkazovej řádek, jako program pro začátek stačí dev-cpp, je to freeware. Jinak doporučuji knihu Naučte se c++ za 21 dní, sám jsem se podle ní učil.... Až budeš umět c++, začni s visual c++, je to složitější, jsou to (jak říka název) visuální aplikace. Pokud chcete, mužu dělat tutorial na c++ xD Citovat
Kolda Odesláno Březen 20, 2010 Nahlásit Odesláno Březen 20, 2010 tak mě by to nevadilo :) hlavně ty začátky jsou těžky :) Citovat
player99 Odesláno Březen 20, 2010 Autor Nahlásit Odesláno Březen 20, 2010 1. Stáhněte si tento program. (Dev-cpp) 2. Až jej nainstalujete, spusťte jej. 3.Dejte Soubor->Nový->Zdrojový kód (Ctrl+N) 4. Opište tento zdrojový kód: #include<iostream> /*Zatim tuto funkci nebudu popisovat, proste ji budeme psat na zacatek kazdeho zdrojoveho kodu.*/ int main() /* Inicializace hlavniho procesu, promenna int, zadne parametry () */ { /*zacatek procesu*/ std::cout << "Hello world!\n" ; /* cout je vystup, tkz. tok programu, v uvozovkach je to , co program vypise. \n znamena zalomeni radku */ system("PAUSE"); /*Po zmacknuti ENTERU se program zavre*/ } /*konec*/ 5. Zmackneme F9 , vybereme kam ulozit, a mame svuj prvni program! 6. Aby se furt nemuselo vypisovat std:: tak se casem naucime pouzivat namespace std; P.S. /* jsou komentare, muzete to opsat bez nich Doufam, ze vam to zatim staci....:bash: Citovat
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.