FaNa Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Zdravim, mame do skoly delat pruzkum verejneho mineni na tema EUTANAZIE (asistovana sebevrazda). Vim ze to sem vubec, ale vubec nepatri, ale myslim ze uz tu byly/jsou i topicy vic mimo mísu :D Otázka zní: Jste pro zavedení eutanázie v ČR? ...byl bych rád kdyby jste k odpovedi napsali i kratky duvod a popripade vekovou skupinu a pohlavi. Budu rad za kazdy nazor, tudiz ho odmenim Thanksem ;) Dik :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Black Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Jste pro zavedení eutanázie v ČR? NE Jeste je brzo ! Myslim si, ze český národ na to jeste neni pripraveny! Ale zase nadruhou stranu , tem kteri opravdu trpi , pro ktere je se probudit kazdy den utrpeni ... Pohlavi : Muz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FaNa Odesláno Březen 21, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 dík za zajímavý názor, přidej prosím ještě alespon vekovou skupinu (př. 15-20let) pište další! díky :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emosss Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 17 let, souhlasim, kazdej ma pravo vybrat si svuj konec, priklad rakovina, kdyz se pul roku pomucujete, nemuzete se hejbat, jen vidite jak nad vama breci rodina, jen trpite... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarisak Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 15, já sem pro, když někdo fakt chce umřít, že fakt trpí tak by sme mu v tom neměli bránit, je to jeho život Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
James XR Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Muž, 14 let. Souhlasím, ten, kdo jen každý den trpí a nemá šanci se uzdravit, tak má právo ukončit svůj život. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sada23 Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 16, já jsem taky pro, protože jako když fakt trpíte a už vás to na světě nebaví, tak proč furt ležet na lůžku a nic nedělat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NuM3Ro Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 17, Já jsem PRO, je každýho věc kdy chce skonat když je třeba nějak zdravotně omezen, já kdybych měl bejt například někde beznohej na vozíku tak se střelim ať se to ostatním líbí nebo ne, strávit život na vozíku jako krypl si nedokážu představit, to samý jako mít rakovinu, AIDS... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ooojee Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 19=> Nesouhlasím se zavedení eutanazie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FaNa Odesláno Březen 21, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 19=> Nesouhlasím se zavedení eutanazie. muzu jeste poprosit pohlavi a duvod? dik vsem ostatnim moc dekuju za nazory, vsichni mate thx ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dupenka Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 19, muž, jsem určitě pro eutanazii, protože ten kdo hodně trpí a chtěl by to ukončit, tak by měl mít tu možnost, však je to jeho život a jeho bolest. Nechápu jak to nemůže být zavedené po celém světě, vždyť zkuste si představit, že umíráte a nebo žijete s nějakou nemocí, při které vám ani prášky nepomůžou od bolesti a nemůžete to ukončit, jen s tím žít dokud to neskončí, HNUS! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FaNa Odesláno Březen 21, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 ^^ja osobne sem taky stejneho nazoru, ale nekteri to stejne vidi z te druhe strany (omyl lekaru atd....) byl bych rad i za dalsi nazory...vsem co prispeli dekuju ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jonny1619 Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Myslím si, že by měla být svobodná volba každého v tom, jestli podstoupit eutanázii nebo ne-e. Jak říkají ostatní z důvodu toho, že sami můžete trpět nepředstavitelnými bolestmi a z dalšího důvodu, že pokud vás má vaše rodina ráda, tak tím trpí i oni. Lepší je asi ukončit to hned, než aby se to takto táhlo třeba několik let a vaše vnoučata by si vás pamatovala jenom jako polomrtvou osobu na kapačkách, které mění třikrát denně plínky. Nehledě k tomu, že nemocnice určitě není hezké místo a sám nemám rád ani takový ten smrad v nemocnicích ze všech těch nemocí ... Na druhou stranu se bojím, že v Česku by to i hodně lidí zneužilo. Ve smyslu, že třeba žije starý člověk s nějakou obdobnou nemocí, při které by už za sebe ani nemohl sám pořádně rozhodovat a jeho rodina by řekla, že se rozhodla, že chtějí eutanázii, ale on sám by třeba ve skutečnosti ani (ještě) nechtěl. Prostě by řekli, ať mu tu eutanázii udělají, protože by se jim třeba nechtěli platit různé drahé náklady spojené s jeho léčbou/přežíváním a nepokrýval by to nějaký jeho malý důchod, který by mu stejně celý brali. Nebo by to třeba udělali kvůli nějakému dědictví, to už je jedno. Mám na mysli takovéto typy lidí - ku_ev, kteří myslí jenom na sebe a raději překecají a nechají oddělat svého otce, než aby ještě mohl žít třeba pár měsíců,roků. Prostě by mu to vsugerovali, že to bude pro všechny lepší a víte jak to chodí, někteří starší lidi si nechají hodně věcí namluvit. Ale v globálu jsem pro, museli by se ale hlavně změnit ty vztahy v rodinách. Muž, 15-20 let:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Black Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Na druhou stranu se bojím, že v Česku by to i hodně lidí zneužilo. Ve smyslu, že třeba žije starý člověk s nějakou obdobnou nemocí, při které by už za sebe ani nemohl sám pořádně rozhodovat a jeho rodina by řekla, že se rozhodla, že chtějí eutanázii, ale on sám by třeba ve skutečnosti ani (ještě) nechtěl. Prostě by řekli, ať mu tu eutanázii udělají, protože by se jim třeba nechtěli platit různé drahé náklady spojené s jeho léčbou/přežíváním a nepokrýval by to nějaký jeho malý důchod, který by mu stejně celý brali. Nebo by to třeba udělali kvůli nějakému dědictví, to už je jedno. Presne tak jsem myslel to s tim " ze narod neni pripraven " jinak ... k tomuto tematu budou vzdycky lidi na dvou "taborech" prece jenom jde o život (DOSLOVA) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vychos Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Muž (15-20).Jsem jednoznacne pro eutanazii.Musi byt strasne se divat na cloveka ktery umira ve strasnych bolestech nebo ma nejakou nevylecitelnou nemoc a nepomuzou mu ani léky (cetl jsem o hodne pripadech v ČR v novinach a videl v TV), nemene bolestne to je pro jeho blízké.Tak proc ho nechat trapit,kdyz je to jeho zivot..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FaNa Odesláno Březen 21, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 jinak ... k tomuto tematu budou vzdycky lidi na dvou "taborech" prece jenom jde o život (DOSLOVA) ja jsem sice pro eutanazii, ale s timhle souhlasim..nerikam ze eutanazie by se mela zavest "pristi tyden"...protoze ČR by na to ted fakt asi nemela...aby se mohla zavist eutanazie chtelo by to rok(y) planovani, pote u pacienta nezavisle posouzeni vice doktoru aby se opravdu minimalizovala spatna diagnoza, nejak zkoumat vztahy v rodine atp.....eutanazie je "dobra vec" ale fakt to musi fungovat jak ma... a bohuzel "povaha ceska" by si s eutanazii "asi moc nerozumela" .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ooojee Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 muzu jeste poprosit pohlavi a duvod? dikvsem ostatnim moc dekuju za nazory, vsichni mate thx ;) Muž, důvod je prostý......na tomto světě jsme všichni pouze jednou a proto bys měl brát život se vším dobrem i zlem. Pro mě je eutanazie sebevražda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sreepeo Odesláno Březen 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 21, 2010 Jsem pro zavedení, i když by měly být přísné kontroly proti zneužívání, muž, 21 let, každý má právo rozhodovat o svém životě v tomhle směru, sebevraždou bych to nenazval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.