Bennynator Odesláno Duben 4, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 4, 2010 Zdravím, mám tenhle mini notebook (Li-Ion akumulátor, 6 článků). Nabíjím ho tím stylem že ho vezmu nabitý do školy-výdrž má velkou, takže ho vybiju většinou až večer-doma ho dám na noc nabít a ráno zase beru do školy.. ALE když jsem třeba přes víkend doma, bude pro akumulátor lepší ho nabít-vypojit-vybít-připojit-nabít nebo ho nechat na nabíječce celý víkend? (Pokud nechat na nabíječce, vypojovat na noc?nesníží to životnost akumulátoru?). A je lepší ho vybíjet co nejvíc, než ho zase do nabíječky zapojím, nebo ho mám zapojit hned jak přijdu domů? Jde mi hlavně o to, aby mi baterie za rok nevydržela hodinu... díky za odpovědi:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ScH0ll_kIll3r Odesláno Duben 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 5, 2010 Když je dostupná síť tak na síti, když není tak na baterce. Jak prosté :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Duben 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 5, 2010 Pres vikend ho rozhodne nechavej na adapteru, protoze jakmile ja baterie na 95-100%, tak se nenabiji a elektrika z adapteru jde tedy pouze do netbooku (takze baterie se nepouziva -> nesnizujes zivotnost). Na noc nevypojuj, protoze po zapojeni by se tech nekolik malo % mohlo dobijet (zbytecne, tim by se uz zivotnost celkem kratila). Normalne ho nemusis vybijet uplne, ale tak 1x za mesic je (z duvodu pametoveho efektu) dobre provest kompletni cyklus (uplne vybit a uplne nabit). Pokud by jsi mel delsi dobu notes doma, tak baterii uplne vyndej (jinak by vzdy baterie klesla o nekolik % a hned by se dobijela na 100%, coz baterii celkem odrovnava.. pokud je to jen vikend, tak je to ok, protoze za vikend se normalne baterie o tech 5% ani nevybije). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Bennynator
Zdravím,
mám tenhle mini notebook (Li-Ion akumulátor, 6 článků). Nabíjím ho tím stylem že ho vezmu nabitý do školy-výdrž má velkou, takže ho vybiju většinou až večer-doma ho dám na noc nabít a ráno zase beru do školy..
ALE když jsem třeba přes víkend doma, bude pro akumulátor lepší ho nabít-vypojit-vybít-připojit-nabít nebo ho nechat na nabíječce celý víkend? (Pokud nechat na nabíječce, vypojovat na noc?nesníží to životnost akumulátoru?). A je lepší ho vybíjet co nejvíc, než ho zase do nabíječky zapojím, nebo ho mám zapojit hned jak přijdu domů? Jde mi hlavně o to, aby mi baterie za rok nevydržela hodinu... díky za odpovědi:)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
2 odpovědi na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.