Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Právnická rada

pozitro

Recommended Posts

Zdarec, dnes jsem byl nakoupit v Bille(nebo něco takovýho) a byl tam "sekuriťák"tak kolem 50ti. A prej že jsem právě provedl trestný čin! V ruce jsem měl batoh(obyčejnej sportovní) a v něm to co jsem si chtěl koupit (jen jídlo) a pán, že to je krádež, co to dělám, že jsem to chtěl ukrást... bla bla bla. Celkem nasranej sem byl. Pán, že zavolá policii, půjdem dozadu a tam se to vyřeší... Po chvilce hádání, že nic nekradu a ani nechci ukrást, mi řekl ať to vezmu do ruky. No ve dvou rukách prostě 15 věcí nepoberu... tak sem mu řek ať de se mnou k pokladně, že to před nim zaplatim... ale on si zas mlel dál o policii. No nasraně jsem to od něj odnosil po pár věcech, zaplatil 360kč a odešel. Celou cestu domů jsem přemejšlel, že na to ani snad právo neměll.

1) Trestný čin je od 5000,- a výše.

2) Nic jsem nekradl, že jsem to měl v tažce není argument.

Proto se ptám znalejších, jestli mám pravdu já, nebo ten č*rák v Bille?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělám to tak dycky, nechce se mi brát vozík, stejnak sem ani neměl drobný. Batoh sem neměl ani na zádech držel jsem ho v ruce, mikiny s kapucí jsem neměl :D nejde mi o nápadnost, ale jestli by mě policajti něco mohli...

Tak se pak nediv, že tě někdo obviňuje z krádeže. Každý normální člověk ví, že nezaplacené zboží v obchodě nepatří do batohu, ikdyby jsi ho měl třeba v tom vozíku....icon_rolleyes.gif

Odkaz ke komentáři

Podle mě jsi ho mohl poslad do Pi*e... Neměl do tebe co kutit.. normální securiťák by tě pozoroval, a pokud bys zbozi nevytahl u pokladny tak by si te chytnul za pokladnou..a to už by byla krádež. Normálně jsi mu měl říct, "Tak si ty policajty zavolejte, vysmějou se vám do Xichtu!" A podle mě by už držel klapačku...Jo a ty jsi platil pokutu??

Odkaz ke komentáři

takze rad prispeji do tohodle topicu protoze uz naky 3 roky delam v obchodnim dome takze celkem vim jak to tam chodi. Na tom ze sis dal veci do batohu neni nic spatnyho napriklad obchodni dum kaufland nema ani prirucni kosiky pouze na informacich za zalohu 100Kc. A to ze si to nekdo dava do kabele nebo do batohu je celkem bezna vec. Trestny cin a narceni za kradez by bylo jak uz nekdo psal prede mnou pouze v pripade ze bys to nezaplatil a mel to v batohu po opusteni zony pokladen v opacnem pripade nikoliv. A takzvani sekuritaci jsou pouze zamestnanci firmy kterou si najima obchodni dum takze rozhodne nemaji pravomoce jako policie. Samozdrejme maji narok te pozorovat a v pripade ze te natoci kamery zes to nezaplatil tak te donutit ale pouze v tomto pripade abys to zaplatil + samozdrejme pokuta (mam pocit 1000Kc). Nemaji ani pravo te prohledavat maji na to pravo pouze pokud zavolaji policii a v pritomnosti policie ti prohledat kapsy nebo batoh. V tomto pripade co popisujes se jedna pouze o demenci radoby ochranky a naprostou netoleranci a predpokladam ze se nudil tak videl mladika tak chtel jenom nekoho zbuzerovat. Mas taky pravdu ze do 5000 Kc se jedna pouze o prestupek nicmene i ty se pokutuji takze krades i balicku zvykacek ti vydela dalsi 1000 Kc navic. Nicmene v teto situaci jsi byl v pravu ty

Odkaz ke komentáři

platit pokutu za co? :lol:

armyku tobě by ale taky vadilo (pokud bys byl prodejce) kdyby nějakej 16-letej kluk dával věci do batohu místo do košíku, tohle neni ani tak o právu ale o nepsaný dohodě mezi kupujícím a prodávajícím a je to tvůj problém, že jsi línej si ten košík vzít

Odkaz ke komentáři

takze rad prispeji do tohodle topicu protoze uz naky 3 roky delam v obchodnim dome takze celkem vim jak to tam chodi. Na tom ze sis dal veci do batohu neni nic spatnyho napriklad obchodni dum kaufland nema ani prirucni kosiky pouze na informacich za zalohu 100Kc. A to ze si to nekdo dava do kabele nebo do batohu je celkem bezna vec. Trestny cin a narceni za kradez by bylo jak uz nekdo psal prede mnou pouze v pripade ze bys to nezaplatil a mel to v batohu po opusteni zony pokladen v opacnem pripade nikoliv. A takzvani sekuritaci jsou pouze zamestnanci firmy kterou si najima obchodni dum takze rozhodne nemaji pravomoce jako policie. Samozdrejme maji narok te pozorovat a v pripade ze te natoci kamery zes to nezaplatil tak te donutit ale pouze v tomto pripade abys to zaplatil + samozdrejme pokuta (mam pocit 1000Kc). Nemaji ani pravo te prohledavat maji na to pravo pouze pokud zavolaji policii a v pritomnosti policie ti prohledat kapsy nebo batoh. V tomto pripade co popisujes se jedna pouze o demenci radoby ochranky a naprostou netoleranci a predpokladam ze se nudil tak videl mladika tak chtel jenom nekoho zbuzerovat. Mas taky pravdu ze do 5000 Kc se jedna pouze o prestupek nicmene i ty se pokutuji takze krades i balicku zvykacek ti vydela dalsi 1000 Kc navic. Nicmene v teto situaci jsi byl v pravu ty

Robis v obchodnom dome tak nam vysvetli, ze naco su tam kosiky. To si potom moze kazdy davat tovar do igelitiek, tasiek, batohov atd. Asi ste mali parkrat informacie o kradnuti v obchode, tak neviem co tu take vypisujes.

Jednoznacne tovar v obchodoch, kde su nakupne kosiky, treba davat do nich.

Odkaz ke komentáři

Robis v obchodnom dome tak nam vysvetli, ze naco su tam kosiky. To si potom moze kazdy davat tovar do igelitiek, tasiek, batohov atd. Asi ste mali parkrat informacie o kradnuti v obchode, tak neviem co tu take vypisujes.

Jednoznacne tovar v obchodoch, kde su nakupne kosiky, treba davat do nich.

Šak psal že neměl drobné a byly tam vozíky omfg...

Odkaz ke komentáři

Nepsaná dohoda = co není na papíře to není :-) když na mě začal kérovat tak jsem si šel pro mraženou pizzu :D takže si myslim, že pokud bych prostě neodešel bez placení, tak sem nic neporušil. Kolik lidí si tam strká věci do igelitek a nikomu to nevadí, že já to pak nechci táhnout domů v igelitce, tak kvůli tomu jsem něco provedl? Taky si myslim, že by nic nemohl. Vim, že sekuriťáci atp. nemaj právo na nic, pouze čekat na policii. Žádnou pokutu jsem neplatil

Odkaz ke komentáři

nevím co tu ještě řešíte aji kdybyste si to dali do řiti jim to může být jedno hlavně když si to koupíte a když už ne tak nesmíte na tom uděla škodu(znečistit to xD) zákazní není povinnen si brát košík ani vozík! jak už bylo řečeno krádež by to byla kdyby prošel bez zaplacení ...

EDIT: trezzor právě že ne

Odkaz ke komentáři

1) nedivim se jim - cpat si veci do sveho batohu :D :D To je fakt vtip :D To vubec nevypada, jako by jsi to chtel ukradnout.

2) nemuze na tebe nic. Nema zadne pravo na osobni prohlidku - to nema ani fizl.. Nemuzou nic, ty nemas povinnost jim ukazovat, co mas v baglu.

3) pochybuji ze ty veci byly za tisice, takze maximalne prestupek.. ale i tak by to bylo na vyslech a prestupkovou komisi -> docela srani a klidne litr pokuta.. ale jak jsem zminoval vyse - existuje nejake pravo na osobni svobodu.. nebo tak neco (tak mne nemusite nikdo stirat - budu rad, kdyz mne nekdo opravi a doplni), diky kteremu vas fizl nemuze prohledat, nez potrebneho povoleni ..

.) ale sam nevim, jak bych se zachoval.. asi bych sel normalne k pokladne a sel to zaplatit - on nemuze pouzit nasili ani donucovaci prostredky, pokud by to chtel udelat, vytahl bych mobil a zacal bych ho nahravat .. pokud by mi na nej hrabl, asi by si toho vsimli lidi kolem a ti by svedcili.. rozhodne bych na toho blbecka sral a v nejhorsim bych tam ty veci vysypal a odesel bych - pokud by se za mnou dostavil fizl na vyslech, rekl bych mu, jak to probehlo -> nic bych neukradl, vse bych jim tam nechal -> (jak by se dokazalo i na kamerach) neudelal bych zadny prestupek ani trestny cin a jeste bych zvazoval, zda na nej nepodam trestni ozn. (na sekuritaka), za obtezovani atd.. Ale je treba zvazit, zda ti ty sceny za to stoji - pak uz by jsi asi nikdy do jejich obchodu nemohl.. Ja bych ostatne neudelal jednu vec - nikdy bych si veci v obchodu nerval do baglu.

... btw, jednou jsem taky hrabal do batohu v obchodu - hledal jsem tam listecek, co vsem chci koupit.. normalne jsem ale nakupoval a nesl vse v rukach.. nakoupil jsem, hodil jsem do baglu a venku mne stopl sekuritak, jelikoz jsem nechtel mit zbytecne problemy a nijak nevyhrozoval a nebyl nijak silne neprijemny - chtel jen videt, co mam v baglu, tak jsem mu to ukazal a ukazal jsem uctenku - radeji prokazu cestnost, nez ji skryvat a delat si problemy .. ale to vse bylo az po zaplaceni, takze je to tak trochu o necem jinem.

Odkaz ke komentáři

muzes si veci co nakupujes strkat kam chces...sice to asi vypada divne ale muzes....a ty co tam radoby hlidaj po tobe vyjedou hned pac sou to zakomplexovany hovada co ani nevi co smi a co ne....muzou te narknout z kradeze az potom co jdes s vecma pres pokladnu bez zaplaceni......jinak ne..to by te jako chteli obvinit z ceho?z toho ze si MYSLELI ze jsi to chtel ukrast...a jak uz tu nekdo psal...nemaj ani pravo se ti do batohu koukat ani te nejak legitimovat a prohledavat to muze asi policie...takze ja bych si na toho dedka sel jeste stezovat...

btw uz se mi to taky stalo(Praha Kotva)

Odkaz ke komentáři

2) nemuze na tebe nic. Nema zadne pravo na osobni prohlidku - to nema ani fizl.. Nemuzou nic, ty nemas povinnost jim ukazovat, co mas v baglu.

[/i]

fizl te muze prohledat uplne s klidem...staci mu rict ze ma duvodny podezreni a muze vsechno....nevim jak mestska ale statni jo..

Odkaz ke komentáři

muzes si veci co nakupujes strkat kam chces...sice to asi vypada divne ale muzes....a ty co tam radoby hlidaj po tobe vyjedou hned pac sou to zakomplexovany hovada co ani nevi co smi a co ne....muzou te narknout z kradeze az potom co jdes s vecma pres pokladnu bez zaplaceni......jinak ne..to by te jako chteli obvinit z ceho?z toho ze si MYSLELI ze jsi to chtel ukrast...a jak uz tu nekdo psal...nemaj ani pravo se ti do batohu koukat ani te nejak legitimovat a prohledavat to muze asi policie...takze ja bych si na toho dedka sel jeste stezovat...

btw uz se mi to taky stalo(Praha Kotva)

Ked budes obchodnik a tvoji zakaznici si budu strkat tovar kade-tade, tak potom nam tu napis, ako sa ti to bude pacit :D Pre pana Jana, ako mozes vediet, ze si vsetok tovar z vrecak vybral na zaplatenie??? Kazdeho svojho zakaznika budes prehladavat pri pokladni ci vybral vsetok tova, aby si pri inventure nemal manko??? Trieskate tu nezmysly...ked je kosik v obchode, tak si povinny davat tovar do neho, inak si podozrivy. A ak nechces byt podozrivy, tak urcite budes kosik na nakup pouzivat :D

Odkaz ke komentáři

Ked budes obchodnik a tvoji zakaznici si budu strkat tovar kade-tade, tak potom nam tu napis, ako sa ti to bude pacit :D Pre pana Jana, ako mozes vediet, ze si vsetok tovar z vrecak vybral na zaplatenie??? Kazdeho svojho zakaznika budes prehladavat pri pokladni ci vybral vsetok tova, aby si pri inventure nemal manko??? Trieskate tu nezmysly...ked je kosik v obchode, tak si povinny davat tovar do neho, inak si podozrivy. A ak nechces byt podozrivy, tak urcite budes kosik na nakup pouzivat :D

jenomze je neco jinyho strkat si VSECHNO co chci koupit na jedno misto (batoh nebo vlastni kabela) a neco jinyho je strkat si to treba do kapes to je asi celkem jasny ze te nekdo vychyta....a v obchodech se deficitu nevyhnes i kdyz se budes sanzit sebevic dycky ti bude xy kousku chybet. Uz jenom to ze nekdo rozbije flasku s vinem a neda se to do odpisu = nikdo nevi ze se rozbila takze ti ve vysledku bude chybet....

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu