vojta69 Odesláno Duben 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 6, 2010 Ahoj, nevím si rady s Fyzikou, jde o těchto pět příkladů na Teorii z prvního ročníku na Gymnáziu. Najde se někdo ochotný a napíše sem správně odpovědi (i třeba se zdůvodněním? :-)) Děkuji moc potencionálním pomocníkům, budu Vám moc vděčný ;-) 1.) Při rovnoměrném pohybu po kružnici je tomuto bodu udíleno zrychlení: a)směrem od středu kružnice b)ve směru tečny c)směrem do středu kružnice d)nulové 2.) Těleso se pohybuje rovnoměrným pohybem po kružnici proto, že a) na něj nepůsobí žádná síla b) na něj působí síla ve směru tečny ke kruhové dráze c) na něj působí odstředivá síla d) na něj působí dostředivá síla 3.) Hmotný bod setrvává v pohybu rovnoměrně přímočarém a) nepůsobí-li na něj v průběhu pohybu žádná síla b) působí-li na něj v průběhu pohybu stálá síla ve směru pohybu c) působí-li na něj v průběhu pohybu stálá síla proti směru pohybu d) působí-li na něj v průběhu pohybu rovnoměrněproměnná síla 4.) Při otáčivém pohybu pevného tělesa mají všechny body tělesa v libovolném čase a) stejnou okamžitou rychlost b) stejné dostředivé zrychlení c) stejné odstředivé zrychlení d) stejnou okamžitou úhlovou rychlost 5.) Při pohybu rovnoměrně zrychleném a) roste uražená dráha lineárně s časem b) roste uražená dráha s kvadrátem času c) rychlost pohybujícího se tělesa roste lineárně s časem d) rychlost pohybujícího se tělesa roste s kvadrátem času Správných odpovědí může být více :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RodriguezTwiggy Odesláno Duben 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 6, 2010 1.) C 2.) C 3.) A 4.) D 5.) nevím Pokud chceš, mám pdf soubor s podobnýma otázkama a jsou tam i správné odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojta69 Odesláno Duben 6, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 6, 2010 Díky moc ;) Jo to bys byl hodnej, kdybys mi to někam hodil ten pdf :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RodriguezTwiggy Odesláno Duben 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 6, 2010 Uploadnul jsem to na ulož.to : http://uloz.to/4478818/fyzika.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kruta Odesláno Duben 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 7, 2010 Ta 5 je C.Mám to v sešitě, takže snad to bude správně :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.