Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

udělal jsem správně?


calamada

Recommended Posts

Zdravim vsechny lidi z tohodle fora, jak jste si jiste vsimli jsem tu novy clen Vasi komunity, za coz jsem velice rad. Tohle forum jsem si dcla procital dost, nez jsem si poridil Xbox. Nyni uz mam xbox objednanej a prave k tomu se vztahuje par dotazu.

Co si myslite o tyhle verzi tehle masiny?

http://www.alza.cz/microsoft-xbox-360-super-elite-final-fantasy-xiii-edition-d157692.htm

Az mi tahle maisna prijde dom, chtel bych si na ni zaparit hry (palenky)

Mluvim konkretne o Forze 3 a nejaky casem pribudou. Takze co s tim? Jsem z České Lípy (60km od Liberce)

Je moznost to nejak flashnout? Koukal jsem na par navodu, ale neci to otevirat kvuli zaruce, abych zjistil co je tam za mechaniku a pak nasledne cetl co mam vlastne delat. Takze pokud je nekdo schopnej to flashnout, bez ztraty zaruky (popr. dat na to vlastni) tak mi dejte vedet.

Dalsi vec me dcla zarazi, ze tahle masina ma 250GB HDD, neni to moc? Koukal jsem tady ruzne na foru a kazdej pise 120GB, nerad bych, aby se ta masina ptm sekala z duvodu high HDD, jako se tomu stava u PC, kdyz mate mensi ram a CPU, jak mile je disk 80% full, PC se seka, strankovaci soubor jen roste.

Jestli jsem tohle tema dal blbe, tak se omlouvam, bral jsem to jako pokec, vase nazory atp.. nemusite mi tady radit co mam delat, od toho tu jsou jine sekce, jsem si toho vedom ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chceš, aby někdo tvou konzoli flashnul, tak bych se obrátil na tento obchod. Xbox jim zašleš poštou, oni ti tam dají flash, pak ti ho pošlou zpátky. Nebo bych se obrátil na Kanalyzátora, ale nejsem si 100% jistý, jestli to ještě dělá a ten je, pokud se nemýlím, z Prahy. Každopádně spokojených zákazníků má vážně hodně:).

Co se týče HDD, tak nemusíš mít strach, nic takového ti nehrozí;). A protože chceš hrát pálené hry, tak se i tak trochu divím, že si kupuješ tuto special edici za 8 tisíc. Chápu, že chceš mít třeba FF origo, ale připadá mi to zbytečné, jestliže si chceš další hry stahovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oki, diky moc za radu, pokusim se nejak s nima domluvit, neni problem si do prahy prijet osobne. Co se tyde HDD se bat teda nemusim, ted jsem cetl, clanek o instalaci her, koukam, ze to neni jako u Pc dam DVD do mechaniky, setup a pockam... Ptze co se tyce ty forzy, tak hlavne o tu mi jde, tam pisou ze 1DVD nainstalovat a 2DVD hrat, aby byla komplet, ale cetl jsem, ze musim mit new SW v XBOX, myslis, ze ho bude obsahovat? Nekupuju si to kvuli FF xD ani skoro nvm co to je, jsem PCckar, co pari online hru Dark Age Of Camelot, na ktery jsem vyrustal xD jen jsem chtel konzoli kvuli sportum jako je 2K NHL 10, koupil jsem si tuhle edici hlavne kvuli HW, HDD, pac se mi to zdalo jako dobra koupe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u té forzy konkrétně nevím, protože jsem hrál jenom 2ku, ale jinak bych řekl, že instalace her na HDD je ještě snadnější než na PC nebo stejně snadná. U hry jenom dáš, aby se to nainstalovalo na pevný disk, chvilku počkáš, a pak to frčí z HDD, což je samozřejmě mnohem lepší než aby se to načítalo přímo z toho DVD, to ale není tvůj případ.

Pokud ti tam dají nejnovější flash, jakože určitě ano, tak by v sobě měl obsahovat i všechny ty "čtečky" těch novějších ochran. Nejnovější Ixtreme (což je vlastně ten flash) je verze 1.7, takže si myslím, že by to mělo obsahovat všechno, co je třeba, aby si pouze vložil hru do mechaniky a hrál.

Pokud máš PC, tak bych si koupil raději PS3, protože je na něj hodně only-ps3 titulů, a že jsou to parádní tituly, které jinde neseženeš. Zatímco u xboxu je většina her i na PC, i když jsou samozřejmě i only Xbox 360, např. Alan Wake. Nechci tě od toho samozřejmě nijak odrazovat, říkám ti to z pozice hráče, který měl dvě PS3 a jeden Xbox 360 (s flashem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak uvidime, jak to s tou forzou vymyslim ;) diky za radu.

Co se tyce toho flashe, na jednu stranu z toho mam strach, ptze kdyz jim to poslu, tak nebudu vedet co mi s tim udelaj, nvm co si vezmou atp.. vim, ze to zni blbe, ale nejsem naivni 16 letej kluk, co veri, nebylo by to poprvy v dnesni dobe, co se vykucha masina a posle se jen tak neco, aby to chodilo. Navic nvm jak chtej osetrit zaruku, ptze o post nize tady na foru, jsem cetl dcla krasnou diskuzi, ze na to zaruku davaj oni, ale ptm dole bylo napsano, ze odmitaj reklamovat xbox, ze nemuzeme chtit 100% zaruku, kdyz je zasah do xboxu, takze dcla na prd.

Co se tyce PS3, tam me zarazi jedna vec, coz je cip. Palenky jdou na to dcla hur, navic, PS3 ma BR mechaniku, WiFi a takovy kraviny, coz vbc nepotrebuju, vylozene mam konzoli na pareni sportu jak jsem jiz zminoval 2K NHL 10 Forza 3 a mozna Dragons Age. Navic Xbox uz je objednanej, takze bohuzel :( cetl jsem par clanku xbox vs PS3 a kazdej temer koncil stejne, na hry Xbox (pc doma mam a jak rikam hraju jen tu onlinovku) PS3 je takova multifunkcni masina, kterou nevyuziju na 100%. Nvm no, snad jsem neudelal blbost, kdyz uz za to davam 9 tacu (originalka 2K NHL 10 k tomu).

Jeste chci dodat jednu poznamku ktera mi nejde do hlavy a to je vymena mechaniky, kdyz si koupim xbox a dam ho flashnout, tak mi flashnou mechaniku, coz nevidim duvod u new masiny ji menit atp, co jsem tady cetl o vymene mechaniky. Na pc se zivim opravou HW, delam notebooky a desktop PC, vice mene vim jakou specifikaci xbox ma a tudiz jak rikam nevidim duvod proc menit HW za jinej, kdyz si koupim new xbox.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, to souhlasím, na ty sporty to splní svůj účel určitě na 100%, navíc Xbox 360 má zase na druhou stranu lepší ovladač, to se nedá popírat:). Podívej, u toho hrejte.cz bych se vážně nebál, můj bývalý Xbox 360 měl flash od nich a všechno super, u Kanalyzátora taky ne, protože se stačí podívat do jeho vlákna (jestli tu ještě někde je) nebo na jeho iTrader. Myslím, že ani jeden z těchto dvou zmiňovaných "flasherů" by neměl zájem na tom si zkazit pověst, kvůli pár součástkám z Xka.

Co se týče přímo toho procesu flashování, tak se mi zdá, že pokud to děláš šetrně, tak ani není možné, aby Microsoft něco poznal v případě, že ho odešleš na reklamaci, protože technici se dívají na ty nálepky, které bývají neporušeny, pokud flash nedělá nějaký naprostý amatér. Jedině, že by si na něm zkusili zahrát nějakou vypálenou hru:), ale nikdy jsem neslyšel, že by toto vyzkoušeli.

No ono na PS3 pálené hry nejdou vůbec, ale to bych nebral jako mínus, má to i spoustu výhod:).

Edit: Jo tak tady je Kanalizátorův topic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aspon, ze takhle :D jsem rad, ze zase takova blbost koupit xbox to nebyla. Mno tak jak to tak ctu, tak se asi vazne neni ceho bat, ale spis to asi hodim Kanalyzatorovi, ptze je z Prahy, coz je pro me pristupnejsi, nez to posilat az do Ostravy, zase musim myslet na fakt, ze si chci taky uz zaparit :D a nebude se mi chtit cekat buh vi jak dlouho, nez mi to prijde :D

Co se tyce ty reklamace, to je taky pravda, za ten den Ti mechanici tam toho maj dost a pochybuju, ze si vezmou palenku a jdou zkusit zda to jde, takze taky vyhoda navic.

PS3, prave, ze palenky nejdou a me se nechce kupovat za par tacu hry na vecerni pareni, zase nejsem takovej blazen abych si platil 2k za new gamesku, na kterou mam chut a ktera omrzi, jediny u ceho vydrzim je onlinovka (8 let na ofiku :P). Forzu chci zkusit, kvuli upravam aut a tucnymu car listu, ale davam tomu tak mesic a jde z "domu". Ale jisty vyhody to ma, to je pravda, firma ma tucny prachy, hry jsou exclusive, ale zbytecny pro me.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Kanalizátorem budeš určitě plně spokojen. Tak jako ono 2 tisíce stojí hra na PS3 dneska snad už jenom v Datartu a obdobných obchodech:D, ty nejnovější tituly můžeš mít fakt tak do 1300 Kč, když to bereš s UK, s tím, že třeba odehraješ a prodáš za 1000 Kč nebo vyměníš za stejně novou hru.

Co se týče závodních, tak určitě znáš sérii Gran Turismo, aspoň třeba z PS1, pokud jsi měl v dětství a musím říct, že se nemůžu dočkat až vyjde GTR5, což by nemělo trvat už moc dlouho, tak ho určitě koupím, i když mě závodní hry moc nebaví a nekupuji si je.

http://www.youtube.com/watch?v=3TXpXclylWg

U Xka musíš zase cvakat to, že můžeš hrát online no, to je celkem škoda. No nic, tak se měj a přeji dobrou "pařbu" a spokojenost:).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho, co jsem si o nem precetl, neni pochyb :D uz se nemuzu dockat na new masinu, behem par chvil co tady tak brouzdam mi pribylo par her co si chci zaparit :D Fable 2, Dragon Age, Assassins Creed 2 tot asi vse :D

GT5 to me taky zajima, co se z neho vyklube, skoda, ze jen pro PS3 :D ale cetl jsem o konvert na PC, tak uvidime, skoda, ze xbox o nej prijde, ale zase forza 3 je na stejny urovni, jen s mensim poctem typu zavodu (WRC apod.)

Diky za rady! Dost jsi mi pomohl, taky preju prijemne hrani her, malo nervu, stesti v new misich :D a hlavne new dobrych her co by stali za to si je poridit (koupit/palit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PCčkář a chce hrát Dragon Age na Xboxu? To je velká chyba, Xboxová verze DA je určitě ta nejhorší. Pokud ti PC DA zvládá, není co řešit.

K Forze: instalace je i tam snadná, a vlastně se zkazit nedá. Pustíš hru z prvního DVD (je jedno, jestli ji budeš mít naistalovanou na HDD, nebo ne) a v určité chvíli se tě sama zeptá, jestli chceš instalovat obsah druhého disku. Dáš ano, vyměníš DVD a instaluješ. Hotovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno muj PC je ciste pracovni NB, mam v nem akorat SW na reset cmos, nejaky upravy HD, vcetne oprav :) takze Dragon Age vbc nerozjedu :D

Co se tyce ty edice, tak o hru ani moc nejde, kdybych si toho vsiml driv, tak si vezmu edici s forzou :( ale hlavne jde o ten HDD, a HW co to ma v sobe, jen doufam, ze tahle verze xka bude mit vyreseny chlazeni, ptze to me dcla nahani bobek, nerad bych po tydnu s xkem vyhorel u Tv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HW mají všechny edice úplně stejný :D. Nad některými věcmi jsem se vážně zasmál, ale učený z nebe nespadl, no :-). A neboj, revize Jasper problémy s přehříváním nemají. Stále se zahřívají, ale nepřehřívají se :-).

Mimochodem, pokud jsi chtěl hrát pálenky, mohl jsi si koupit rovnou flashnutou konzoli už z hrejte.cz... Aspoň bys jim to nemusel posílat na flashnutí, jen bys to doma rozbalil a začal vypalovat :-). Sám od nich mám konzoli a spokojenost s obchodem jako takovým byla :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D aha, no ale i tak 250HD je slusny :D to me drzi jeste nad spokojenosti, co se tyce FF, tak ji asi prodam :D edice Jasper? aha, da se flashnout v pohode?

Mno, tak co jsem tak cetl, tak jsem pocital, ze se bude muset xko flashnout, ale zase jsem chtel vyssi HDD, kvuli tomu, ze kdyz prijdu z prace a bude treba 2 hodiny rano, tak aby mi mechanika nerotovala, aby si sousedi vedle nemysleli, ze nekam letim :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaprvé, jedna hra má 8,5GB za předpokladu, že je na jedno DVD. 120 GB HDD má reálně tuším 100GB, takže na něj nahraješ přes 10 her (a pochybuju, že budeš hrát více her najednou, ale to je detail). A zadruhé, i kdyby jsi HDD neměl vůbec, mechanika až tolik nehlučí. Hlučí celkem dost, ale sousedům to bude vážně ukradené, jde spíš o to, že když používáš HDD, šetříš si mechaniku. Každopádně HDD se dají dokoupit i zvlášť, já jsem si objednal edici xboxu bez HDD a ten si pak zvlášť dokoupil :-).

Flashnout se v dnešní době dají všechny xka... Můžeš si to udělat i sám doma, ale ztratíš tím záruku. Když ti to udělá třeba hrejte.cz, tak ti nestrhnou plomby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno to je prave ono, ze tam dam 10 her, coz pochybujes, ze budu hrat vic najednou, jenze jak jsem vypsal zde ty hry co se chystam hrat : Forza 3 (2DVD) Operace Flashpoint 2, Fable II, NHL2K10,Lord of The Rings Concquest. To jsou hry pro me, ale nebudu pouzivat xbox jen ja, taky je tu moje pritelkyne, ktera je strategovej fanda, takze pocitam, ze to bude taky par her. Jistota je jistota, sice nemusim mit plnej disk, ale hodi se to. Stejne casem budou hry na 2 DVD, uz ted jsou toho plny clanky, je to jen otazka casu. A jak rikas ohledne toho flashe, hodim ho kanilizatorovi do praglu, je to pro me bliz, dokaze to udelat taky bez poruseni plomby, za coz jsem rad ;) zkratka, tady uz neni co resit, mozna jsem udelal kravinu, ze jsem si koupil tuhle edici, ale jsem rad za oba ovladace, za HDD, ptze zase kupovat edici za 5 tacu a mit jen jeden ovladac a za litra kupovat jeste jeden, pak shanet disk, to se mi vyplati tahle edice aj s FF (muj nazor).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, kravinu ne, jen jsi možná zaplatil trošičku víc, než jsi musel. Každopádně ono to tam není takový rozdíl, minimálně budeš mít pěknou edici s FF (měla by mít i potisk, ale tím si nejsem jistý). Jinak, Kan. je v tomhle dost známý, takže ano, u něj bych se toho vážně nebál :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Instalování her na Xbox je takové, že i více-diskové hry jdou instalovat postupně. Vyzkoušej si to třeba na FFXIII, když už ji budeš mít. Nainstaluješ první, hraješ, dohraješ, smažeš, nainstaluješ druhé, a tak.

Jo a Forza je spíš na 1.3 disku, druhé není naplněné ani z poloviny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu