Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Rozmazaný obraz přes kabel VGA


Ltb

Otázka

Zdravím všechny, zajímal by mě váš názor na tuto věc. Před nějakým časem jsem si pořídil 24palcový Samsung LCD full hd, xbox360 mám na něj připojený přes VGA kabel MADCATZ. Dlouho jsem měl pocit, že je menu ve hrách rozmazané - bohužel to není pocit, ale realita :-(

Např. menu a loga v Forza3 jsou všechny máznuté na pravou stranu, jako kdyby mělo všechno svůj světlý stín. Když připojím konzoli přes HDMI, problém se odstraní. A teď k mému dotazu:

- setkal jste se s tímto někdo?

- může to být madcatz VGA kabelem (= kabel od Microsoftu by to nedělal)?

- co považujete za kvalitnější - HDMI nebo VGA kabel? Ten HDMI mi připadá trochu kostrbatý...že by jen pocit?

Díky všem, zdraví

Ltb

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Taky mám vga kabel. Levnej. Naštěstí nedělá duchy ale jen to "rozostřuje", ale v docela dobrý míře takže se to ještě dá v nouzi používat.(ale hdmi a televize jasně vede) co ti můžu poradit je zkontrolovat stínění, u analogu to dělá hodně. Třeba já když jsem měl špatný tak mi to právě dělalo duchy(jako říkáš, text je na obrazovce dvakrát), pak jsem to opravil společně se zvukem a teď je to relativně použitelný, každopádně kdybych to měl dělat znova(což možná udělám) tak použiju hdmi->redukce hdmi/DVI a zvuk povedu tím druhým kabelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jojo, duchy to dělá dost. Takže říkáte, že HDMI vede? Divím se proto, že mi to připadá až podezřele jednoduchý...VGA kabel přijde na 500kč a víc, kdežto HDMI kabel mám za 2 stovky....trochu divný, že by to lepší bylo levnější? V dnešní době??

SethLBC: špatný stínění....kabel stál nějakých 500kč a má pozlacený konektory, přesto může být špatně odstíněný? Jak píšeš, že povedeš zvuk druhým kabelem - proč tohle. Teď, když to připojím přes HDMI, tak mi zvuk přijde do LCD monitoru a tam už můžu napojit sluchátka. Připadá mi to OK....nebo se tím ztrácí kvalita zvuku v závislosti na kvalitě zvuku v LCD?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

OK, díky všem za reakce.

Co byste mi doporučili za HDMI kabel? Má to být např. SONY nebo nezáleží na výrobci, ale na způsobu označení případně na specifikaci? Nějaké parametry?

Ten současný, koupený za 200, se zdá být OK - ostrý obraz, žádní duchové...ale vzal jsem ho z DVD přehrávače a tak stejně budu kupovat nový, možná bych koupil nějaký "na jistotu".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

kup normál kabel za stovku, mám kabel za 70Kč. 2m (myslim hdmi) a popravdě, pokud nemáš v úmyslu pouštět tím 3 FullHD videa a 10 zvuků 7.2 naráz tak rozdíl fakt nepoznáš. pouštím přes to hd obraz(720p). Můj osobní názor je následující: V dnešní době mezi kabelama skoro není rozdíl, stejně se všechno vyrábí v číně a kvalita je srovnatelná, neřku li stejná. Podle mě to je fakt jen obava která přetrvává z dřevních dob, kdy to bylo drahý vyrobit a levný náhražky opravdu stály zaprd. Ale je to každýho volba. Někdo vyhodí za obyčejnej hdmi kabel tisícovku a pak si chrochtá jak to má luxusní a někomu stačí kabel za kilčo a má to samý.

Ltb:tohle jsem radil, protože jsem netušil, že máš LCD s hdmi. pokud máš hdmi přímo v lcd tak to neřeš a normálně to použij jak myslíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu