Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 Ahoj, můj kámoš si koupil FATko, a prej že mu nenabíjí. Tak dal do opravy nabíječku a nic. Tak dá do opravy celý PSP a můj dotaz zní, kde může bejt problém (jaká část PSP - v HW se moc nevyznám, já sem spíš přes SW :)), v jakej soušástce a kdyby to šlo, tak nějakou fotku tá součástky. dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emosss Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 nabijecka, baterie, obvod na z. desce( tok + a - ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 jj, dik a nejaky fotky toho obvodu na zakladovce ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emosss Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 jj, dik a nejaky fotky toho obvodu na zakladovce ? bohuzel to ti neposkytnu, psp uz rok nemam. ale bude to nekde zde> jak je dobijeci konektor, konektor baterie. zkontrolujte oxidaci tistaku, jiny viditelny problemy. jo jeste edit k prvnimu prispevku, muze byt i chyba okruzni( psp se dobiji, ale nekde je studak nebo zkrat ktery psp zase vybiji( baterka se tvari jako furt stejne nabita jak predtim...) pokud by se jednalo o tohle bude to u UMD, LCD , Repraku... proste u veci ktery si berou nejvic zdroje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 jeste jeden dotaz, co je to ten tistak ? ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 s největší pravděpodobností to bude spálená pojistka na základní desce, taky sem to už párkrát spravoval, stačí přemostit a bude to ok http://img72.imageshack.us/i/fusiblespu5gq9.jpg/ (je to ta 2,5 A) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emosss Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 jeste jeden dotaz, co je to ten tistak ? ;) tisteny spoj> obycejny spoj je vec>kabel>vec, tisteny spoj znamena ze vec je napajena na treba kremikovou kartu> od ni vede medeny kousicek plisku, ktery nahrazuje vodivy drat:D chapes?:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emosss Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 s největší pravděpodobností to bude spálená pojistka na základní desce, taky sem to už párkrát spravoval, stačí přemostit a bude to okhttp://img72.imageshack.us/i/fusiblespspvu5gq9.jpg/ (je to ta 2,5 A) ty jo, to me nenapadlo> typan tohle at akmos vyzkousi, at pichne psp jen na nabijecku, kdyz povali tak pojistkou to neni, kdyz nepovali muze to byt pojistkou nebo tim co sem psal vys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 prej to nebezi ani kdyz je to jen na nabijecce, takze co s tim ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 ať nažhaví mikropájku, najde cín a kalafunu a pustí se do demontáže, pak stačí akorát spojit ty "2 stříbrný konce" na pojistce a tadá... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 hele a da se treba nejak poznat, ze to je nabijeckou, aniz by se davala do jinyho PSP ? ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 změřit voltmetrem nebo třeba LEDdiodou, nabíječka by měla ukazovat něco přes 5V a ledka by měla svítit, aspoň chvilku než se spálí :) edit: blbě sem to napsal, na voltmetru by ti to mělo ukazovat něco přes 5V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 hele jeste neco - kamos rika, ze prej to PSP fungovalo, ale az kdyz se baterka vybila tak nic, muze to nejak zmenit vas usudek ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 pokud budeš mít nabitou baterku a hodiš ju tam tak ti zase pude ale tady právě ta pojistka je ještě před baterkou takže i když ho hodíš na funkční nabíječku tak ti nepude nabít pač je spálená pojistka, tedy přerušenej obvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 čkeej, takže to pořád může bejt tou pojistkou nebo něčim jinym ? (srry ze se tak blbe ptam,ale PSP HW mi neni moc znamej ;) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 18, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 18, 2010 jo, nejspíš to bude pojistkou, pokud má nabíječku v cajku a baterku vybitou vypadá to na spálenou pojistku, já co sem spravoval pspčka tak u všech co nešly nabít to byla tahle pojistka takže si myslim že tak z 95% ta pojistka bude spálená Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Finer Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 Hoj;) tak jsem si tu chtěl založit účet a zjistil jsem, že už jeden mám:-D Já jsem ten kamarád s nenabíjejícím PSP... A rád bych se zeptal - co se může stát, když ta pojistka nebude zapojená v obvodu? Nebylo by lepší jí vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Typan Cz Odesláno Květen 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 jestli myslis tu 2.5, tak jen premostit ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 samozřejmě že by bylo lepší ji vyměnit ale já bych to nedělal, pokud si dáš pozor abys neotočil póly na nabíječce bude to ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Finer Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 A jak poznám, že nemám otočený póly na nabíječce? A co by se mohlo stát, kdybych měl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 že ju změříš třeba voltmetrem, jak máš ten konektor tak vevnitř toho konektoru by mělo bejt + a to stříbrný "venku" co je vidět by mělo bejt -, ale pokud si mel nabijecku na oprave a vratili ti ju že je v poho tak tohle vůbec neřeš a pusť se do ty pojistky. tady se pořád vyptáváš ale přemosti prvně pojistku a když to nepude tak napiš, jinak co by se stalo kdybys měl otočený póly, no nešlo by ti to. jinak až to budeš mít přemostěny zapni to prvně bez baterky a když to pude dej tam baterku (za chodu) a nech ju nabít, pak to bude cajk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Finer Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 Ok, díky moc. Nemám doma mikropájku, takže se domluvim s kámošem. Až to bude hotový, tak napíšu jak to dopadlo;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davee Odesláno Květen 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2010 bráchovo psp se nenabíjí když je zapnutej wlan.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Finer Odesláno Květen 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 20, 2010 Tak kámoš si na to svojí mikropájkou netrouf... prý je to moc malý a bál se, aby to nepokazil... takže psp poputuje do servisu (ne-profi)... všem díky za rady;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raczek Odesláno Květen 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 20, 2010 ať to zkusí, ať tam přeba přes to hodí kapku cínu, nic blízko okolo není tak se není zase tak čeho bát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.