Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

e74.. diky za radu.


Adze88

Otázka

Zdravim. Dnes sem navečír pustil xbox normálně šel ale ve hře mě najednou začly jezdit takové zrnité pruhy. Zkusil sem ještě jinou hru a to samé. Tak sem xbox přepnul na scartu z tv na hdtv a zpět. a rozvítila semi jedna červená dioda a vyskočila chyba e74. Zkoušel sem xbox párkrát vypnout a pustit znova, dioda svítí pořád.

Na foru sem se dočetl toto : E74: Může to být způsobeno vadným AV kabelem. V některých případech to je problém s GPU.

Proto se prám tady pokud máte někdo stim nějaké větší zkušenosti a poskytnete mě prosím Vás nějakou radu. Xbox má flash a sem 2. majitel ( bez záručáku) Typ - asi ty první Elity co se prodávaly.. Co se stim dá vše dělat..??

Předem díky všem za každej příspěvěk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Těsně před E74 se na obraze objevují různý ornamenty nejčastěji pruhy. Je to tím, jak odchází grafický čip, což se ti ted stalo ... na E74 je záruka 3 roky, pokud je Xbox starší, doporučuju ho prodat a koupit nový, protože smysluplná oprava by se ti ani nevyplatila ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ornamenty to nebyli ale zrnivé pruhy.. to ale asi není podstatné. Odešel určitě ten čip jak píšeš jelikož xboxi nenajely ani na jiném kabelu. Toje teda paráda. Navíc ani nevim jak je xbox starý. . takže vůbec nevím jak to vyřeším.. navíc mám flash kterej asi případné reklamace asi taky moc neřeší vid..?? bez záručáku.. no prostě super den zase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Dobrá dobrá.. Jsou z roku 2008 - srpen. Ale nevim ten faceplate. Jak se stim maká..?? Pokud bych to nemohl řešit zárukou co mi zbývá jiného. Máš potuchu cobi obnášela oprava..?? Případně prodej takového xboxu.

Promin - vim že mám moc otázek najednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Faceplate sundáš tak, že dáš prsty do zdířky pro USB a přitáhneš k sobě -

. Pokud nepujde zaruka, máš dvě možnosti ... buďto si necháš udělat reballing čipu a nebo ho prodáš na náhradní díly. Reballing je otázka 1000 Kč, problém to vyřeší, ale neznamená to, že E74 nemůže vzniknout znova. Podle data výroby máš Falcon. Být tebou bych šel spíš do prodeje ... jako náhradní díly to prodáš tak za cca. 1500 Kč, trošku si přidáš a za 5300 Kč si pořídíš novej, flashnutej Arcade revize Jasper z hrejte a budeš mít po starostech :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže dobře chápu že Falcon je shit..?? V tudle chvíly si ale bohuzel nemůžu na hned vzít nové xboxi. Pokud vrázím do opravy dejme tomu těch 1000 kč. je reálný že budu mít půl roku - rok klid..?? víc nechci. Do budoucna bych to vyřešil jak píšeš ty. Pokud bych se rozhodl to opravit můžeš něco, někoho doporučit kdo bi si stim poradilmna koho se obrátit..??

plomba pryč..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Falcon neni špatnej ... spousta lidí ho má a běží jim, jen potřebuje bejt na dobrym místě a bejt čistej ... nemáš ho v nějakym koutu nebo neni u něj hodně prachu? Opravu by ti mohl udělat možná NEOZALMAN, romik, Em3R ... zkus se s nima dohodnout a uvidíš.

Ještě ti přiblížim co to je reballing, třeba ti to odpoví na otázku jak dlouho konzole vydrží. Ted máš mrtvý spoje mezi GPU a deskou ... GPU je na takovejch kuličkách a ty právě odešly, respektive některý se vlivem tepla odchliply od desky. Reballing znamená, že se udělaj nový kuličky a GPU se znova připájí, problém tim bude vyřešenej a neni to žádná krátkodobá oprava, prostě Xko bude ve stejnym stavu jako před E74. Problém je v tom, že jestli ti to už jednou odešlo, může se to stát znova, takže doporučuju konzoli nechat vyčistit, zvážit místo kde ho budeš mít a eventuelně nějakym způsobem přivylepšit větrání - to si dohodneš s tim, kdo to bude opravovat a Xko ti klidně vydrží i několik let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu