Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

modem->switch->wi-fi?

Arcane

Otázka

Na internátě máme jen přopojení přes kabel, máme to filtrovaný na MAC adesy, takže se připojí jen ten co to má u správce povoleno. Mě jde o to jestli je možný připojit wi-fi router na pokoji a aby nám to běhalo, máme to totiž zapojeno asi takto: Na pár pokojích jsou modemy, z nich vedou kabely na různé pokoje, kde do každýho pokoje jde jeden kabel a proto jsou na pokojích ještě naše switche aby jsme mohli bát připojeni víc lidí najednou. Bude fungovat připojení dalšího routeru za swithc, případně místo switche aby nám tu šla wi-fi? protože co jsem viděl wifi routery tak maj WAN vstup a já mám k dispozici jen LAN kabely. případně jak to mám nastavit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

do switche co máš na pokoji, zapoj obyčenej acces point a nahlaš zařízení který se na něj budou logovat, nebo kup wifi router a kabel co jde na pokoji ze switche hoď na routeru do WANu, naklonuj MAC adresu která tomu náleží a všechno hoď na DHCP ;-)

Odkaz ke komentáři

• 0

aha, tak to jsem spletl, jde mi o to že doma jeden router mám co bych mohl snad použít, tam ale připojuju telefonní kabel do toho routeru (ten malej) a z něj pak vedu další 4 LAN kabely kam chci. Takže když si ten router přivezu a napojim ho přes LAN kabel rovnou do LAN sdířky tak mi wifi pujde?

Odkaz ke komentáři

• 0
Na internátě máme jen přopojení přes kabel, máme to filtrovaný na MAC adesy, takže se připojí jen ten co to má u správce povoleno. Mě jde o to jestli je možný připojit wi-fi router na pokoji a aby nám to běhalo, máme to totiž zapojeno asi takto: Na pár pokojích jsou modemy, z nich vedou kabely na různé pokoje, kde do každýho pokoje jde jeden kabel a proto jsou na pokojích ještě naše switche aby jsme mohli bát připojeni víc lidí najednou. Bude fungovat připojení dalšího routeru za swithc, případně místo switche aby nám tu šla wi-fi? protože co jsem viděl wifi routery tak maj WAN vstup a já mám k dispozici jen LAN kabely. případně jak to mám nastavit?

Bude to fungovat. Stavajici pripojeni (treba ze switche) pripoj do portu LAN(napr. 1) na novem routeru/switchi/APcku.. Nebudes muset nic dalsiho nastavovat a vse pojede ok ;-)

A pokud nechces mit nic filtrovane, tak pouzij nejake verejne VPN nebo nejakou proxynu - nebo nejakej ssh (sifrovanej) tunel ;-) Moznosti je tolik...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu