Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Rady pro začátečníka


Adisss

Otázka

Ahoj, zdravim forum jsem zde nový. Chtěl bych požádat o pár užitečných rad a názorů ohledně xboxu, protože uvažuji o pořízení téhle šikovné věci a můj problém je, že vůbec nevím co koupit ,pro co se rozhodnout ,proč atd. Nějaké základní info jsem tady na forum získal, ale i přes to jsem nějak nepostřehl v čem je hlavní rozdíl mezi verzí xboxu arcade a elite (možná jich je víc popřípadě mě právě doplňtě a poraďte :) ). Jedna je černá druhá bílá, dále elite má zabudovanou 120gb pamět pokud to dobře píšu a nějaký výstup HDMI (který slouží k vysoké kvalitě obrazu pokud tomu dobře rozumím) víc věci jsem nepostřehl a i přes to mi přijdou ceny mezi těmito verzemi hodně odlišné a hledám další důvody ,proč zvolit (asi lepší když je dražší) verzi elite. Dále by mě zajímaly vaše názory ohledně vypalování her na xbox a tzv. "flashnutí", zda-li jste pro, nebo se spíš držet originálních her ,dále také jestli spíš zainvestovat do nového xboxu nebo třeba řešit např. přes bazar atd. Já chci xbox využít hlavně na hraní her s přáteli sourozenci a to při hrách typu Fifa, Nhl, nějaké auta, tekken atd. Právě hry fifa jsem veliký fanoušek a když jsem viděl ten markantí rozdíl ,co lze provádět při hraní fify na xboxu nebo ps3 oproti PC velice se mi to zalíbilo a dále mi lidé spíš více doporučovali xbox než ps3...Budu rád ,když sem kdokoliv cokoliv napíše, vaše zkušenosti postřehy a prostě čímkoliv užitečným přispěje, popřípadě ještě doplním co by mě zajímalo :) děkuji moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Vitame novou krev v konzolovych vodach ;)

Pokud jde o X Box 360, urcite Ti tady řada lidi k tyhle masince rekne to svy a obohati Te o řadu svych dojmu. Ja bohuzel dlouhodobejsi osobni zkusenost s XB360 nemam, ale rozhodl jsem se sem napsat tak trochu na popud jedne Tve vety..

"..a dále mi lidé spíš více doporučovali xbox než ps3. Budu rád ,když sem kdokoliv cokoliv napíše, vaše zkušenosti postřehy a prostě čímkoliv užitečným přispěje, popřípadě ještě doplním co by mě zajímalo."

Pokud opravdu stojis o ziskani cennych informaci ze sveta konzoli a mas zajem udelat si svuj vlastni obrazek nejen o X Boxu 360 od Microsoftu, ale i o zminovane PlayStation 3 od Sony, kterou Ti nekteri lide "vymlouvali", podivej se na Maleho PS3 pruvodce, ktereho jsem pro podobne ucely vytvoril..

http://console-forum.net/showthread.php?t=23309&p=871393&viewfull=1#post871393

Jde o to, aby se novy zajemci o konzolovy svet dozvedeli o te konkretni konzoli zakladni informace a nemuseli se spolehat jen na zarucene info typu "znamej myho znamyho rikal, ze.." ;)

At uz Adisssy zvolis jakoukoliv novogeneracni konzoli, preju Ti maximalni moznou spokojenost a hromadu jenom ty nejlepsi rodinny zabavy. O vyborny zabave totiz konzole jsou ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Vsechny odpovedi najdes tady, az se dostanu k PC, tenhle post editnu a jeste pridam nejaky info. Jenom v rychlosti, arcade a elite si lisi jen barvou, pruslusenstvim a pameti. HDMI maji ted vsechny novy Xka, jde o revizi, ne o baleni. http://console-forum.net/showthread.php?t=79973

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

dobře dobře... a tedy ta paměť je ale celkem důležitá věc ne ? bez paměti si přece nemůžeš uložit svůj postup ve hře ne?? jak se to řeší u arcade existuje něco jako memory card? ( kdysi sem měl ps1 tak tam něco takového bylo) a co se týče těch revizí tak které by jsi doporučil ? jinak obsah přislušenství jsem si přečetl v tom odkazu který jsi mi tu nechal a chci se zeptat u toho elite balení je to plná výbava nebo jsou ještě nějaké doplňky které lze koupit ? a pokud ano tak které by jsi třeba doporučil koupit a ktere jsou "zbytečné" ? jinak doufám ,že xbox funguje ve stylu ,že zapojím ,dám do toho hru a hraju :D vždy jsem na PC nesnášel různé instalování ,patchování atd. co se Pska týče tak určitě si rád něco přečtu :) a díky moc ,že jste se mě někdo ujali :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud budeš kupovat nový Arcade, což je revize Jasper, bude mít zabudovanou pamět 512 MB, kam si savy budeš ukládat. Jasper v Elite balení tuhle pamět nemá, protože balení obsahuje HDD. HDD je externí! Můžeš ho připojit a zase odpojit, neni interní. Můžeš ho připojit i k Xboxu z Arcade balení.

V tuhle chvíli se prodává jen revize Jasper, což je klasiciký Xbox 360 a revize Valhalla, což je Xbox 360 S. Na žadnou jinou revizi, pokud budeš kupovat nový X360 nemůžeš narazit.

Dá se dokoupit spoustu příslušenství. Volanty, kytary, bubny ... a začne se prodávat i Kinect. Jaké bys měl dokoupit ti neřeknu, nevim jaký využiješ ... nevim jestli rád hraješ Forzu nebo Guitar Hero :).

Pokud budeš hry kupovat, nic patchovat nebudeš. Pokud je budeš chtít stahovat a vypalovat, je to trošku pracnější, ale nic strašnýho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Arcade má integrovanou paměť na základní desce , která funguje jako MEMORY CARD . Kvůli instalaci her je dobré mít ale i HDD . Stačí , když si koupíš ARCADE a HDD si dokoupíš . Pokud budeš mít TV s HDMI vstupem , tak je dobré si koupit HDMI kabel . Nic víc nepotřebuješ .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak k té první části tvého příspšvku ..... Ano stejně jako u PSka je v balení tzv. Memmory card, tuším 512tka a 262ka nevim to jistě :D ale s novým Dashboardem lze také používat flashku jako plnohodnotné úložiště dat, ale maximum které lze s ní využít je 16 GB :)

//EDIT: toro o5 rychlejší :D .... jak ty to děláš :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Super myslím, že všemu rozumím dobře celkem :) akorát jak toro píše něco o instalování tak jsem se trošku zhrozil, protože já jsem byl vždy na instalace a takové věci pamrd a jsem opravdu v těchto věcech antitalent.. Jinak jsem tu narazil na celkem slušnou nabídku xboxu si myslím, čekám co mi klučina odepíše a kdyby to klaplo, ve čtvrtek bych si jel asi pro tento xbox http://console-forum.net/showthread.php?t=96041 ,není to sice nové, ale je to furt v záruce, což si myslím, že je dobré, protože cokoliv se vysere tak by to mělo být vyreklamováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Dobře, budu věřit, že to zvládnu :).. Jinak doufám, že mě nečeká něco jakože např teď koupím xbox a za rok vyjde nějakej lepší a přestanou na ty starší dělat nový hry, jako třeba u PS, to se stalo kamarádovi, že koupil 2ku a chvíli na to byla 3ka.. Jinak co si myslíte o koupi toho xboxu, který jsme uvedl v tom odkazu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
Pokud budeš hry kupovat' date=' nic patchovat nebudeš.[/quote']

Nepleť si patchování her a patchování Wave.

Adiss: Jak PS3, tak Xbox umožňuje a také často využívá, patchování her. Naštěstí je proces témeř úplně automatický, takže nehrozí nějaké stahování souborů a jejich instalace. Konzole si vše zařídí samy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Nepletu :) ... dá se říct, že to neni ani patch, jen opravný update. A jak Ty říkáš, konzole si to všechno po připojení k live obstará sama a pokud se nebude na live připojovat, vůbec se ho to netýká. Ani mě nenapadlo, že by s tim měl někdo problém. Pod pojmem patchování jsem si představil něco složitějšího, než potvrzení stáhnutí aktualizace :). A taky jsem částečně počítal s tim, že otázká se odvíjí od toho, co si přečetl v topicu pro začátečníky. Možná je to moje chyba, že jsem to špatně napsal nebo pochopil. Každopádně je to jen nedorozumění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Taže chtěl bych vám poděkovat za rady a vaši ochotu :) xbox už je doiufám na cestě věřím že obchod tady na forum funguje čestně a nedojde mi jen prázdná krabice ... Jinak jeden z mých posledních dotazů hru kterou mám mohu nainstalovat a pak už nepotřebuju ani ty DVD ?? to znamená že si hru mohu pujcit nainstalovat ji do xboxu tedy na tu externi pamet a mohu vratit a normalne dale hrat ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ne, ke spuštění nainstalované hry na HDD potřebuješ mít DVD se hrou v mechanice. Xbox jen zkontroluje, že se jedná o správné DVD a pak už jen používá data na HDD. Abys je spustil bez DVD, potřebuješ XBR, na což asi nebudeš mít konzoli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu