Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Zničenej monitor?

Arcane

Otázka

Mám monitor Fujitsu Siemens SCALEOVIEW L20W-1. Mám ho rok a půl a zatim s nim nebyl problém, akorát dneska vypadly pojistky, vyhodilo to zásuvky a světla. Po nahození monitoru bliká POWER ledka (asi se vypíná a zapíná), žádný tlačítko nereaguje a s každym zhasnutím ledky v něm lupne, přestane akorát když ho vypojim ze sítě, zkoušel jsem ho připojit k notebooku a stejnej problém, do jiný zásuvky, ale nic. Co myslíte že se s tim mohlo stát?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

23 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
vyměnil jsem napájecí kabel, zásuvku i pc ke kterýmu to připojuju a po připojení vga kabelu to začne akorát silně lupat, vga kabel jinej nemám tkaže ten nemužu vyměnit :(

Měl jsem ten samej problém ,zkus ještě DVI ,pokud to nepůjde rozhodně na reklamačku nebo servis..

Odkaz ke komentáři

• 0

Kabelem to urcite neni rofl.

Pokud to mas v zaruce, hod to na ni. Pokud to v zaruce nemas, tak priste prepetove pojistky - a ted leda rozebrat a podivat se, zda tam primo neco neuvidis. Napadla mne pojistka - ale to by se nenahodilo vubec.. Takze to asi bude nejaky pokurveny kondik ci tak neco.. Takze pokud tam primo nic neuvidis, tak bych asi vypajel a otestoval ty kondiky - postupne od zdroje. Nebo do toho koupit novej integrac - pokud se to nekde verejne prodava.

Odkaz ke komentáři

• 0
a jak dlouho to tak může trvat než se komplet vybije?

par minut.......staci drzet tlacitko na vypnuti/zapnuti(i kdyz to neni v zasuvce)ono si to ten zbytek vycucne.....jsou tam maly kondiky..a jeste k tomu je to LCD

a jestli se bojis tak jestli mate doma multimetr tak si to zmer jestli tam jeste neco je.

jinak na ne koukni....pokud bude nejakej nafouklej tak je jasny v cem je chyba :)

Odkaz ke komentáři

• 0

při hledání nějakýho návodu na rozebrání jsem kouk na siemens forum a dalších 5 lidí tam má stejnej problém s ti mže nikdo jim nepomoh :D nikdo jim tam ani neodpověděl, takže to je asi častá porucha no. Někdo psal že 5 kondíků tam bylo zničenejch...ale stejně nevim jak se do toho mám dostat :P

Odkaz ke komentáři

• 0
par minut.......staci drzet tlacitko na vypnuti/zapnuti(i kdyz to neni v zasuvce)ono si to ten zbytek vycucne.....jsou tam maly kondiky..a jeste k tomu je to LCD

a jestli se bojis tak jestli mate doma multimetr tak si to zmer jestli tam jeste neco je.

jinak na ne koukni....pokud bude nejakej nafouklej tak je jasny v cem je chyba :)

Aha, já jsem čekal že je to CRTčko (který by se právě u týhle závady "nevycuclo", protože zdroj by nikdy nepřešel ze standby - kdy jsou ty kondíky nabitý - do plnýho provozu). U LCD je to v pohodě, sorry za chybný info. :)

Odkaz ke komentáři

• 0
Aha, já jsem čekal že je to CRTčko (který by se právě u týhle závady "nevycuclo", protože zdroj by nikdy nepřešel ze standby - kdy jsou ty kondíky nabitý - do plnýho provozu). U LCD je to v pohodě, sorry za chybný info. :)

Vycuclo. Zarizeni se nemusi dostat do plneho provozu, aby to vycuclo zbytkovou energii v kondikach. To LCD se taky nenastartuje uplne. Spotrebuje se to treba v nejakych ridicich cipech (ktery jsou i u CRT), anebo to proste natece do LCD, ale jelikoz bude napeti tak male, tak to nebude ani viditelne.

Kazdopadne to uz jedeme lehce OT.

Odkaz ke komentáři

• 0

nafouklá je teda jen trošku ta čepička jo? :) ok, kouknu na to a dám vědět

btw nemáš někde vyfocený jak je zapojení na tu spodní desku ty 4 káblíky co jsou z lcd panelu? je tam černej a růžovej tušim a je to na 2 stranách a je to prostrčený tou zdířkou :D nejsem si uplně jistej jestli jsem je zapojil správně

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu