Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Oprava zapojení podsvícení

Mazwor

Otázka

Ahoj, kámošosovi se podařilo pustit moje PSP na zem a od té doby mi nejelo. Po delším bádání jsem zjistil, že je pouze špatně zapojené podsvícení, avšak "klapka", která drží připojení drátů od podsvícení k základní desce byla po pádu jemně porušená a nebyla zacvaklá. Proto jsem ji chtěl nějak nacpat tam, kam patří, ale kvůli poškození už to nebylo možné a "klapka" se mi doslova rozpadla v rucích :cry: :D. Pro ujasnění, jedná se o tuhle černou mršku, která už nyní na mém PSP není, a tudíž mi nefunguje podsvícení. Věděl by někdo o jiné možnosti, jak zapojení zprovoznit? Předem moc díky za odpovědi ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

19 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Bohužel nejde o to, aby držel na místě, drát je tam zasazený správně, jen je asi potřeba ho víc zacvaknout tou zmiňovanou "klapkou". Zkoušel jsem ho tam uplně zarazit a držet tam zamáčklý a takhle rozdělané PSP zapnout a ani to nepomohlo, podsvícení pořád nejede. :(

Odkaz ke komentáři

• 0
A s tou klapkou to fungovalo (tzn. od toho pádu se ti podařilo to podsvícení rozsvítit)?

Mělo by to fungovat i když ten drát na ty kontakty jen přiložíš (neni potřeba ho na ně přimáčknout).

Dráty od podsvícení jsou tam zaražené, jak nejvíc to jen jde, ale jestli se dotýkají, to přesně nepoznám, není tam moc vidět. Zkoušel jsem i dráty vysunout a přiložit ke spojům od základní desky zvrchu a pořád nic. Myslíte tedy, že chyba bude jinde? Je ale teda možný, aby se mi z jednoho pádu zrovna rozbily 2 věci od podsvícení najednou a nic jinýho? Celkem náhoda teda, ale možné to asi je.

Odkaz ke komentáři

• 0

Stákovým problémém sem se setkal několikrát ;)

Pokud seš hodně šikovnej tak se ti to povede za pár minutek ,musíš ho tam dostatečně zastrčit potom zalepíš izolepou nebo lepidlem ...

Takhle sem uspěšně opravil asi 5 psp ;)

Pokud ani tohle nepůjde zkus jestli podsvícení funguje na jiné desce ,pokud by fungoval koupit novou desku nebo odpajkovat (oddělat) starý konektor ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Jestli to tam stačí jenom zastrčit a upevnit tak bych to zkusil vteřiňákem. Na ten rub konce pásky bych kápl vteřinový lepidlo, trochu to rozmazal aby na tom nebyla silná vrstva, nemohlo přetýct vedle a opatrně to tam zastrčil. Mélo by to bejt tím pádem v cajchu. :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu