jurod Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Zdravim, chtěl bych poprosit o radu, jaký monitor koupit k PS3 do 6000kc? Chtěl bych ho pak použít na hraní her na PS3 a sledování filmů. Našel jsem 2 co se mi zalíbili. Jeden je 23" ASUS MS238H LED druhý 24" BenQ G2420HDBL mají docela dobrý dynamický kontrast, fullhd rozlišení... Mohl by mi tady někdo napsat, jaké by bylo hraní her na těchto monitorech v porovnání s led lcd televizí? Z jáké dálky by jste doporučili hrát hry u 24" monitoru? Dá se tenhle monitor použít jako běžná televize? Na sledování digitální kabelovky přes set top box? Píšou tam pozorovací ůhel 170°(H)/160°(V) tak to by mělo být jako u lcd tv ne? Moc díky. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 medvidek Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140000000000RLM kdybych si vybíral monitor do 6k preferoval bych tenhle ! (za 5.8k je ten samý o 1'' menší ale s tv tunerem.. ten můžeš použít i jako tv) projeď si výběr tv/monitoru .. tam najdeš odpovědi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Jonny1619 Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Nedávno jsem koupil Samsung P2370HD a můžu jenom doporučit. Sice o 300 korun dražší, ale vyplatí se to. Pokud nechceš s tunerem, tak kup verzi bez tuneru, která je tak o tisíc korun levnější;). Hrát bych doporučil tak z dálky max. jednoho metru, já občas hraji z větší dálky, ale je pravda, že třeba mapa v GTA IV už není nic moc čitelná, musím hodně zaostřovat. Na filmy a podobné věci na to koukám i z dálky 2,5 metru a krása. Pokud máš nějaký set-top box, tak určitě není problém, asi by bylo nejlepší ho připojit k tomu monitoru přes HDMI. Pokud nemáš a chtěl by sis kupovat, tak bys třeba mohl popřemýšlet nad Play TV, který se dá sehnat za 1500 kč a filmy a seriály by sis mohl nahrávat i přímo do PS3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 jurod Odesláno Červenec 5, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Díky za odpověď. Jsou na těch monitorech pozorovací uhly stejne jako u lcd tv? Protoze treba na notebooku je to vertikalne je par stupnu a uz se obraz meni... Chtěl by jsem tam pak zapojit set top box, který jiz mam, takze play tv zatim ne. Zajímalo by mně jaký bude tenhle monitor v porovnání s lcd tv treba uhlopricka 100cm? Slysel jsem, ze cim vetsi dalka tim lip, nebo ps3 neumi dobre vykreslovat hrany a na monitoru zblizka je to videt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Jonny1619 Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 No takto v globálu samozřejmě nemůžeš srovnávat kvalitu obrazu na klasické televizi třeba za 15k a monitoru za 6k. Jeden z důvodů proč mají klasické televize lepší obraz je to, že mají různé čipy a procesory, které ten signál ještě upravují a výsledný obraz vypadá ještě líp. Co se týče těch úhlů, tak sem to doma zkoušel, ten horizontální úhel 170 stupňů, to bych řekl, že je fakt pravda, protože ať jsem se díval, jak jsem se díval tak obraz ani barvy nějak moc zdeformované nebyly. Nejhorší je to samozřejmě ze spodní strany, ale to je problém té technologie. Tam stačí trochu a ty barvy už se úplně mění. Co se týče těch hran, tak jsem nic takového nezaznamenal, i když jsem se díval hodně zblízka a sledoval rastr. Pokud to chceš nějak porovnat, tak by bylo nejlepší zajít k nějakému známému, který má dobrou televizi a obdobný monitor, jaký jsme ti tu poradili a zkusit si k tomu zapojit PS3. Kdybys chtěl televizi s uhlopříčkou jeden metr plus Full Hd, dobrý kontrast a podobně, tak bys musel hodně připlatit. Vždycky je to jenom o penězích no:). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 corvette Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Ja mam 24' Full HD Monitor ASUS, jo ma fajn odezvu i kontrast, obraz neni spatnej ale ted jsem koupil i 32' Full HD televizi Samsung asi za 11k a zazitek z hrani je trosku jinde no...co si budem povidat, i tech 8 palcu a to ze to je proste TV udela rozdil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 jurod Odesláno Červenec 5, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 A co rikate na panasonic neopdp plazmu? 600Hz, doba odezvy 0.001 msec.?? Ma nekdo zkusenosti? Je to lepsi nez LCD? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Červenec 5, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Zdravim, chtěl bych poprosit o radu, jaký monitor koupit k PS3 do 6000kc? Chtěl bych ho pak použít na hraní her na PS3 a sledování filmů. Našel jsem 2 co se mi zalíbili. Jeden je 23" ASUS MS238H LED druhý 24" BenQ G2420HDBL mají docela dobrý dynamický kontrast, fullhd rozlišení... Mohl by mi tady někdo napsat, jaké by bylo hraní her na těchto monitorech v porovnání s led lcd televizí? Z jáké dálky by jste doporučili hrát hry u 24" monitoru? Dá se tenhle monitor použít jako běžná televize? Na sledování digitální kabelovky přes set top box? Píšou tam pozorovací ůhel 170°(H)/160°(V) tak to by mělo být jako u lcd tv ne? Moc díky. Jirka hele vim ze mas asi jen okolo 6000 na telku...ale schvalne se bez podivat treba do datartu nebo nekam kde maj monitory vystaveny....a koukni jak velkej je rozdil mezi 24 a 27....sam jsem ted kupoval...a i kdyz byla 27 drazsi o 3000 tak za to stala...protoze 3 palce u tehle *mensich* je sakra videt.....a podle me je blbost kupovat 24 na televizi...protoze bys na ni musel koukat tak z 1 metru... jinak kdyz uz 24 tak urcite FullHD a nejlip samsung...kazdej ma sice jinej nazor..ale je velkej rozdil mezi 27HD a 27FullHD(videl jsem je zapojeny vedle sebe) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 jurod Odesláno Červenec 5, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2010 Vybral jsem nakonec Samsung UE32C6000, myslite ze to bude ok? I celkove jako nova televize.... sledovat se bude asi ze 2m. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 jurod Odesláno Červenec 18, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 18, 2010 Tak nakonec jsem sel do vetší led samsung le37c650. A jsem rád, protoze ta 32" je dost mala a tahle 37" je origo do meho pokoje. A misto PS3 jdu do Xboxu:-d Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
jurod
Zdravim,
chtěl bych poprosit o radu, jaký monitor koupit k PS3 do 6000kc?
Chtěl bych ho pak použít na hraní her na PS3 a sledování filmů.
Našel jsem 2 co se mi zalíbili.
Jeden je 23" ASUS MS238H LED
druhý 24" BenQ G2420HDBL
mají docela dobrý dynamický kontrast, fullhd rozlišení...
Mohl by mi tady někdo napsat, jaké by bylo hraní her na těchto monitorech v porovnání s led lcd televizí?
Z jáké dálky by jste doporučili hrát hry u 24" monitoru?
Dá se tenhle monitor použít jako běžná televize? Na sledování digitální kabelovky přes set top box?
Píšou tam pozorovací ůhel 170°(H)/160°(V) tak to by mělo být jako u lcd tv ne?
Moc díky.
Jirka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
9 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts