Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Highend sestava

D3VL3R

Recommended Posts

Cca půl roku už plánuji upgrade PC, dělám to postupně, jednou zdroj, pak grafika atd., to nejsložitější jsem si nechal nakonec, také proto, abych našetřil dostatek financí.

Co se chystám nakoupit:

MB: ASUS MB Sc AM3 CROSSHAIR IV FORMULA, AMD 890FX, 4xDDR3

CPU: AMD Phenom II X6 Six-Core 1055T 2.8GHz 9MB cache 125W socket AM3, BOX

RAM: A-Data DIMM DDR3 4GB, 2000MHz, CL9-9-9-24 (KIT 2x2GB) Gaming Edition

nebo Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1600MHz

Co již mám:

MB: Asus P5K

CPU: C2D e8400 3,6GHz

GPU: Asus GTX295 OC

Ram: 6GB DDR2

Fortron 700W

Takže na výměnu mám základní desku a zbylé součásti, které z původní nejsou kompatibilní. Grafika je stále jedna z nejvýkonějších, tam není co řešit, ale e8400 je sice na trhu stále oblíbené, ale dochází mu již dech a brzdí GPU. Od nového procesoru si slibuji hlavně potenciál v přetaktování aspoň na mnou aktuálních 3.6GHz, ale i s 4GHz na boxu by neměl být problém a výkon v multivláknových aplikacích a hrách (ARMA 2, GTA IV, Crysis) a Adobe programech. Jde mi hlavně o to, abych si co nejlépe polepšil. Proč neberu Core i7? Jeho nejlevnější model, cca 7 000 je slabší než zmiňovaný Phenom II X6, který je o 3 000 levnější, tady někdo zaspal dobu, že Intel?

Máte někdo zkušenosti, bude to do sebe pasovat? Po kalkulaci se cena pohybuje kolem 12 500 Kč. Hodlám součástky zkoupit z různých prodejen, kde jsou nejlevnější (Alfacomp, Exasoft...)

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele prave sem prodal ps3 a koupil tu zakladku i ten procak co mas ty... mam to 2 dny ted...

Rozhodne si davej bacha u ty zakladky na chlazeni chipsetu... amd (asus) ma stanoveny bezpecny teploty jak v zatezi tak v idle 60-65c... pokud nemas dobrej pruduch vzduchu a nefouka ti vzduch na pasivy na chipsetu tak se ti to bude prehrejvat furt a za chvili nebudes mit nic... sam sem kvuli tomu musel koupit 2 vetraky dalsi a uz pohoda ))) procak je taky libovej hry/aplikace to celkem solidne vyuzivaj... a k ty ramce... nikdy nevis jestli to bude fungovat... ale melo by v nejhorsim deska nabizi specialni funkci go button a tou zajistis max kompatibilitu u ramek...

snad sem ti pomoh )))

Btw upgrade sem delal ze zakladky evga nforce790i ultra sli a stejnyho procaku jak ty na 4ghz oced (e8400)

takze rozdil urcite poznas...

gpu:5870

Odkaz ke komentáři

Dikec, sestava se nakonec pozměnila, zítra příjde HDD, tam nahodím systém a už budu frčet, na strém disku to jede ok...

Case: CoolerMaster Elite 330

MB: ASUS MB Sc AM3 M4A89TD PRO/USB3, AMD 890FX

CPU: AMD Phenom II X6 Six-Core 1055T 2.8GHz 9MB cache 125W socket AM3, BOX

GPU: ASUS ENGTX295 TOP/2DI/1792MB DDR3

RAM: A-Data DIMM DDR3 4GB, 1600MHz, CL9 (KIT 2x2GB) Gaming Series

HDD: WD Caviar Black 1TB + Barracuda 320GB

Zdroj: Fortron EPSILON 80PLUS, zdroj, 700W, PFC

Jinak na case 2x 120mm fanka, proudi vzduch zepredu pres disky dozadu ven. Takze chlazeni totalni :D

Jak si na tom s taktovanim X6? Dostal ses na 4GHz?

Odkaz ke komentáři

Tak VTurbo jsem se přes Ai Overclock při nastavení extreme dostal na 3.66GHz, což jsem měl i u toho předchozího procáku :D

Jakmile se zapne nějaká hra, tak po chvilce jsou všechny větráky na maximálních otáčkách, dobré je mít nastavené fanka na profil Turbo

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Jinak na case 2x 120mm fanka, proudi vzduch zepredu pres disky dozadu ven. Takze chlazeni totalni :D

Dávej pozor na to že je lepší out airflow než in airflow! Tzn. Radši pořeš odvětrávání než nahánění =)

Jinak pokdu tam máš furt box chladič moc nedoporučuji taktovat ;) Vyplatí se koupit něco lepšího.. Třeba IFX 14. Móc dobrej (vzduchovej) chladič..

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu