D3VL3R Odesláno Červenec 12, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 12, 2010 Cca půl roku už plánuji upgrade PC, dělám to postupně, jednou zdroj, pak grafika atd., to nejsložitější jsem si nechal nakonec, také proto, abych našetřil dostatek financí. Co se chystám nakoupit: MB: ASUS MB Sc AM3 CROSSHAIR IV FORMULA, AMD 890FX, 4xDDR3 CPU: AMD Phenom II X6 Six-Core 1055T 2.8GHz 9MB cache 125W socket AM3, BOX RAM: A-Data DIMM DDR3 4GB, 2000MHz, CL9-9-9-24 (KIT 2x2GB) Gaming Edition nebo Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1600MHz Co již mám: MB: Asus P5K CPU: C2D e8400 3,6GHz GPU: Asus GTX295 OC Ram: 6GB DDR2 Fortron 700W Takže na výměnu mám základní desku a zbylé součásti, které z původní nejsou kompatibilní. Grafika je stále jedna z nejvýkonějších, tam není co řešit, ale e8400 je sice na trhu stále oblíbené, ale dochází mu již dech a brzdí GPU. Od nového procesoru si slibuji hlavně potenciál v přetaktování aspoň na mnou aktuálních 3.6GHz, ale i s 4GHz na boxu by neměl být problém a výkon v multivláknových aplikacích a hrách (ARMA 2, GTA IV, Crysis) a Adobe programech. Jde mi hlavně o to, abych si co nejlépe polepšil. Proč neberu Core i7? Jeho nejlevnější model, cca 7 000 je slabší než zmiňovaný Phenom II X6, který je o 3 000 levnější, tady někdo zaspal dobu, že Intel? Máte někdo zkušenosti, bude to do sebe pasovat? Po kalkulaci se cena pohybuje kolem 12 500 Kč. Hodlám součástky zkoupit z různých prodejen, kde jsou nejlevnější (Alfacomp, Exasoft...) Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hashcz Odesláno Červenec 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2010 Hele prave sem prodal ps3 a koupil tu zakladku i ten procak co mas ty... mam to 2 dny ted... Rozhodne si davej bacha u ty zakladky na chlazeni chipsetu... amd (asus) ma stanoveny bezpecny teploty jak v zatezi tak v idle 60-65c... pokud nemas dobrej pruduch vzduchu a nefouka ti vzduch na pasivy na chipsetu tak se ti to bude prehrejvat furt a za chvili nebudes mit nic... sam sem kvuli tomu musel koupit 2 vetraky dalsi a uz pohoda ))) procak je taky libovej hry/aplikace to celkem solidne vyuzivaj... a k ty ramce... nikdy nevis jestli to bude fungovat... ale melo by v nejhorsim deska nabizi specialni funkci go button a tou zajistis max kompatibilitu u ramek... snad sem ti pomoh ))) Btw upgrade sem delal ze zakladky evga nforce790i ultra sli a stejnyho procaku jak ty na 4ghz oced (e8400) takze rozdil urcite poznas... gpu:5870 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D3VL3R Odesláno Červenec 20, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2010 Dikec, sestava se nakonec pozměnila, zítra příjde HDD, tam nahodím systém a už budu frčet, na strém disku to jede ok... Case: CoolerMaster Elite 330 MB: ASUS MB Sc AM3 M4A89TD PRO/USB3, AMD 890FX CPU: AMD Phenom II X6 Six-Core 1055T 2.8GHz 9MB cache 125W socket AM3, BOX GPU: ASUS ENGTX295 TOP/2DI/1792MB DDR3 RAM: A-Data DIMM DDR3 4GB, 1600MHz, CL9 (KIT 2x2GB) Gaming Series HDD: WD Caviar Black 1TB + Barracuda 320GB Zdroj: Fortron EPSILON 80PLUS, zdroj, 700W, PFC Jinak na case 2x 120mm fanka, proudi vzduch zepredu pres disky dozadu ven. Takze chlazeni totalni :D Jak si na tom s taktovanim X6? Dostal ses na 4GHz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D3VL3R Odesláno Červenec 22, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 22, 2010 Tak VTurbo jsem se přes Ai Overclock při nastavení extreme dostal na 3.66GHz, což jsem měl i u toho předchozího procáku :D Jakmile se zapne nějaká hra, tak po chvilce jsou všechny větráky na maximálních otáčkách, dobré je mít nastavené fanka na profil Turbo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Steph Odesláno Srpen 11, 2010 Nahlásit Share Odesláno Srpen 11, 2010 hele nechtel by jsi prodat ten tvuj starej E8400 ? kdyztak mi napis PM... díky predem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D_robek Odesláno Srpen 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Srpen 22, 2010 Jinak na case 2x 120mm fanka, proudi vzduch zepredu pres disky dozadu ven. Takze chlazeni totalni :D Dávej pozor na to že je lepší out airflow než in airflow! Tzn. Radši pořeš odvětrávání než nahánění =)Jinak pokdu tam máš furt box chladič moc nedoporučuji taktovat ;) Vyplatí se koupit něco lepšího.. Třeba IFX 14. Móc dobrej (vzduchovej) chladič.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.