Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Wifi do stolňáku

parecek

Otázka

Zdarec, chtěli bysme doma vyměnit LAN dráty do pc za wifi(na 3 pc), ae nevím, jestli koupit wifi do USB nebo PCIe, koukal sem akorát na tuhle: http://www.alza.cz/w302p-d139110.htm co myslíte?:bash:

A ještě se chci zeptat, jestli na modem můžu připojit přes wifi 3-6 zařízení, nebo jestli je jich nějak omezenej počet :bash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

18 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Hlavne mi to prijde jako blbost. Nereknu do ntb, ale do PC davat wifi misto kabelu? Tim ziskas jedine - nizsi rychlost a vetsi ping (a vice elmag. zareni v okoli). Zvlast kdyz uz tam mas natahane draty, tak absolutne tento krok nechapu. PC by mely vzdy byt pripojeny po kabelu - pokud to lze.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já mám taky PC připojené přes WIFI a předtím jsem měl přes UTP kabel, ale jelikož máme velký barák a já mám PC na druhé straně jak router, tak se na kabel skoro šlapalo, musel jsem ho dat pod koberce, ale prostě pořád to vadilo. Koupil jsem si WIFI USB dongle a pohoda. Rychlost se mi rapidně nezměnila, skoro vůbec, a ping mám pěkný.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ze 100 mbitu nebo 1 gbitu se zmenila na 50 mbitu (a takovych 30 realnych) a ona se skoro nezmenila :D A ping +2-16 zbytecnych ms .. :D Ale jo, pokud to pouzivas jen na net, tak je to skoro jedno. Jakmile mas alespon jeden sitovy disk nebo pokud obcas pretahujes po siti z jednoho PC na druhej, tak to dost silne poznas :D

Odkaz ke komentáři

• 0

anonymous: chceme se zbavit 10 a více metrovejch kabelů, některý jsou moc dlouhý a ten zbytek je smotanej za skříňkou a mezí ní a zdí je moc velká mezera - tu chceme trochu zúžit :D(vypadá to fakt hrozně), s tím zářením máš sice pravdu, ale když pc nejsou puštěný nonstop, tak to není zase takový mínus, na přenášení dat máme 2 exterňáky, ale jak moc se zvedne ten ping? já hraju většinou jen CS a na ntb mám přes wifi ping stejnej jak na pc...

Odkaz ke komentáři

• 0

jak jsem psal, ping se zvedne o 2-16ms, takze prakticky neznatelne ;) To spis kdyby jsi byl uz dal od AP a mel horsi signal, tak by se mohl zvednout vic a hlavne by uz hrozilo riziko vyssiho packet loss - ale to hrozi i tak vice, nez u kabelu.. Ale melo by to byt v pohode. Pokud neprenasis pres externaky, tak taky cajk ;) Samozrejme prenasenim pres wifi tu narusta i riziko odcizeni dat - pac na kabel se ti zvenku asi tezko napichne, kdezto na wifi v pohode - ale pokud si zvolis WPA(2) sifrovani a kvalitni heslo, tak by to melo byt take ok.

Odkaz ke komentáři

• 0

tak signál je v pohodě, mám to tu jen přes jednu zeď, zabezpečení samozřejmě WPA2 a heslo 8 znaků, ale radši ho ještě pozmněním :), k týhle wifi kartě: http://www.alza.cz/w302p-d139110.htm je nějakej velkej rozdíl mezi PCI a PCIe?, jak poznám jestli mi půjde? a je to dobrá volba?

Sry za tolik otázek, ale v tomhle přehled nemám...

Odkaz ke komentáři

• 0

Rozdil mezi PCI a PCIe je ten, ze PCIe(xpress) je novejsi verze PCI. PCIe je take rychlejsi, nez PCI (ale to ti u wifi muze byt uplne jedno). PCI a PCIe nejsou vzajemne kompatibilni, takze musis vzit tu kartu, ktera sedne na tvoji zakladni desku. Osobne take doporucuji kartu do PCI(e), nez do USB. Tenda jako znacka nic moc, ale na domaci pouziti by mela stacit - zvlast jestli do toho nechces moc investovat ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Anonymous_ pokud nemáš na kabelu ping v mínusu, tak musím nesouhlasit, protože 2-16ms nemusí vždy platit. Hodně záleží jak kvalitně je to udělaný, protože třeba já mám na wifi ping <1ms. Chápu, že si to nejspíš myslel obecně, ale chtěl jsem k tomu jenom něco napsat, aby to nevypadalo, že latence na wifi je špatná nebo o dost horší než na kabelu.

Jinak taky ti doporučím kartu do PCI (PCIe), ale nechápu proč to měníš, když už tam kabel máš a určitě by to šlo nějaky vyřešit aby tam kabel zůstal.

Odkaz ke komentáři

• 0

No nevím jak jinak by se to dalo vyřešit :D, ty dráty jsou moc dlouhý...

A jak zjistím jestli mi podporuje základovka(starší než 2 roky) PCIe nebo PCI?(na ofic. stránkách píšou, že podoporuje grafiku do PCIe, ale nic o ostatních slotech) a jakou pak teda značku tý wifi karty?

Odkaz ke komentáři

• 0

Hod sem nazev sve zakladky. Nejlepe treba z programu Everest. Nebo se podivej do technickych specifikaci na netu a tam bude kolik ma PCI a kolik PCIe slotu. Nebo proste otevri bocnici a podivej se ;)

Jinak do PCI bych bral asi

- pokud tvuj router nema nkovou wifinu, tak

http://www.alza.cz/bezdratova-wifi-karta-ovislink-airlive-wt-2000pci-d67453.htm

a pokud tvuj router ma nkovou wifi, tak bych sel do

http://www.alza.cz/edimax-nmax-ew-7727in-d100391.htm nebo http://www.alza.cz/d-link-dwa-547-rangebooster-n-650-mimo-d179074.htm

Odkaz ke komentáři

• 0

Mám GIGABYTE GA-MA770-UD3 a tady: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62687 jsem našel:

Typy sběrnic:

Počet slotů PCI: 2

Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16

Počet slotů PCI-Express 16x: 1

Počet slotů PCI-Express 1x: 4

Maximální frekvence systémové sběrnice [MHz]: 5200

Jestli tomu dobře rozumím tak ty dva delší sloty co má jsou PCI a ty krátký jsou PCIe

EDIT: jo a router umí i Nkovou wifi

Odkaz ke komentáři

• 0

Edimax bych nedoporučoval. Párkrát jsem se setkal s tím, že si nerozuměl s APčkem. Nejlepší je asi koupit stejnou značku jako máš AP, ale ten OvisLink by měl bejt dobrej.

edit: Jestli je ten kabel jenom moc dlouhej, tak ho zkrátíš a znovu nacvakneš konektor. Pokud to neumíš, tak máš v okolí určitě někoho kdo ti pomůže nebo jestli je k tomu kabelu přístup, tak si stačí jít někam koupit novej udělanej na míru a dát ho tam místo toho dlouhýho.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu