Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jaký externí disk?

Luba1468624240

Otázka

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Mam tenhle exterák http://www.alza.cz/externi-pevny-disk-seagate-freeagent-desk-1tb-d99949.htm. A jsem spokojenej. Ale víceméně se žádnym diskem od Seagate, WD , Toshiby nebo Samsungu neuděláš chybu.

Pokud chceš disk přenášet, pořiď si 2,5" (třeba http://www.alza.cz/samsung-2-5-s2-d102503.htm). Pokud bude většinu času doma na stole di do 3,5" (má lepší poměr cena/výkon/kapacita). Kapacity jsou od 160GB do 2TB (a víc). Rozmysli si taky, přes jaký rozhraní chceš data přenášet (pravděpodobně USB 2.0, ale pokud máš komp s eSata nebo USB 3.0 pořid si něco s tímto výstupem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0

Být tebou, už si koupím 2,5'' ale už s rozhraním USB 3.0 (je to sice dražší, ale do budoucna, pokud to budeš stále mít, se to hodí a s 2.0 to je kompatibilní) a velikostí zhruba 320 - 500 GB. Mám 320 GB, WD, a jsem spokojen, Je malý, vzhledově moc hezký, a vejde se tam vše.

jen doplním - 2,5'' disky nepotřebují napájení ze sítě, postačí jim napájení z USB, 3,5'' už musíš mít zapojené do běžné sítě, takže pokud často přenášíš menší data, je to poměrně nepohodlné, neustále zapojovat a vypojovat kabely. Pokud je 2,5'' příliš žravá, má tzv Z napájení (nevím jak se to přesně nazývá), to znamená že to zapojíš jen do dvou USB.

To tak na okraj :D

A pokud chceš mít všehcno v kapse, viděl jsem i 256GB flashku, malou jako klasická pár gigová :D

Odkaz ke komentáři

• 0

USB 3.0 bych se vyhnul. Pokud tedy nehodláš v blízké době pořídit si nějaký komp s tímto rozhraním. V době kdy si ho pořídiš už mohou být ceny i kapacity někde úplně jinde. A rámeček s USB 3.0 si můžeš pořídit kdykoliv...

Odkaz ke komentáři

• 0
USB 3.0 bych se vyhnul. Pokud tedy nehodláš v blízké době pořídit si nějaký komp s tímto rozhraním. V době kdy si ho pořídiš už mohou být ceny i kapacity někde úplně jinde. A rámeček s USB 3.0 si můžeš pořídit kdykoliv...

To ano, ale pokud se tu ptá, jaký disk si má pořídit, tak předpokládám, že v tom moc zběhlý není, a tak mi přijde lepší, když už si to pořídí dopředu, ale jeho věc :)

Co jsem slyšel, je trojkové USB daleko daleko rychlejší než dvojkové

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu