Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Problem s Fallout 3 + reseni


RadaR

Recommended Posts

ahoj mam takovej vetsi problem... Vlastnim ntb:

Acer Aspire 7745g

intel core i5 430m 2.26GHz

ATi M Radeon HD 5650 1GB

4GB Ram

Win7 64bit

drivery vsechny aktualni, nepouzivam zadne mody do hry, vlastne jen cestinu ale s tou se to nainstalovalo neni dana manualne z jine verze hry. A zde je muj problem... Hra bezi bez jakych koliv potizi na ultra high jenze priblizne v rozpeti 15sec nekdy max 2minut hra se zasekne... zvuk bezi dal ale obraz se kousne. Zadna chybova hlaska nic... pomuze max ctrl+alt+del. Na ruznych forech jsem docetl ze staci prejmenovat fallout3*exe na oblivion*exe nebo kompatibilita win xp ale porad nic ci nejake kodeky ffdshow... ffdshow nainstalovane nemam... fallout new vegas jsem dohral bez jedineho padu ale f3 ne a ne rozbehat. Poradi nekdo? :cry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak problem vyresen kdyby nahodou mel nekdo stejny problem tady je reseni:

Tak mě po vyřešení problému se zamrzáním napadlo, že bude na místě poučit i další případné zoufalce toužící si zahrát Fallout 3. Hra se mi bez problémů nainstalovala, aktualizoval jsem ji patchem 1.7 - Fallout 3 se spustil, ale po pár minutách hry vždy zamrzl, zastavil se obraz a zvuk jel dál, vypnout to šlo jen přes správce úloh. Nezamrzalo to pokaždé ve stejném místě, prostě někdy dřív, někdy později. Vyzkoušel jsem kde co, s jednotlivými patchy i bez nich, aktualizace ovladačů grafiky, desky a další psí kusy o kterých už se ani nebudu rozepisovat. Řešení bylo nakonec, jak už to tak bývá, celkem snadné. Hra Fallout 3 si z nějakého důvodu nerozumí se čtyřjádrovými procesory (v mém případě dvoujádrový se dvěma dalšími tzv. virtuálními jádry - Intel Core i5 430M).

Jak na to: Jděte do Dokumenty - My Games - Fallout3 - FALLOUT a zde najděte řádek bUseThreadedAI=0, přepište jej na bUseThreadedAI=1, pod něj přidejte další řádek (současným stiskem kláves shift a enter) a do něj vložte iNumHWThreads=2, celé to nezapomeňte uložit. Po tomto zákroku se hra omezí na využití dvou jader procesoru, pak už to jede bez problémů.

Pro jistotu zde uvádím co přesně mám za sestavu, protože pochopitelně nemohu zaručit, že to zabere na všem - je to notebook (Acer 5740DG), Intel Core i5, ATI HD 5650 1GB, 4GB RAM, Windows 7 (64bit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 10 years later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu