Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jakou konzoli pro zamestnance - poradte


Locker

Otázka

Ahoj, řeším výběr vhodné konzole pro zaměstnance. Budou ji využívat na firemní chatě. Nemusí to být nutně PS4 ani PS3, P.S. 4 pro je zjevně zbytečná, klidně to může být Xbox. Zobrazovačem je klasická LCD FULLHD přes HDMI A připojení k netu by mohlo být přes wifi. Konektivita je velmi dobrá..

 

Tv je na zdi - jde njaka konzole pocesit vertikalne na zed? Obejde se nejaka konzole i bez BD disku, jen s rychlym netem/wifi?

 

I. Zajímá mě, na kolik korun výdou ty hry, zda je levnější koupit online anebo krabicovou hru, jak mohou cizí uživatele zakoupené hry na společném účtu managovat, například stahovat, anebo si do konzole zadat svůj vlastní účet, pokud nějaký budou pro danou konzoli vlastnit? A zda nemohu konzoli nějakým způsobem rozjebat?

 

Ii. otázka se týká toho, jaký je rozdíl mezi nákupem krabicových her S fyzickým médiem, vs. nákupu her přes online obchod?

 

Iii. Otázka se týká toho, na kterou konzoli nakoupím výhodněji hry v akci, slyšel jsem že na Xbox jsou levnější a lepší nabídky, chtěl bych konzoli a nějake 4 hry do začátku, call of duty, a nějaké rodinné hry. Takže nějaký výhodný Bundle konzole + kódy ke stažení her...???

 

Iv. S konzolemi nemám žádné zkušenosti nikdy jsem je neměl a na nich nehrál, hrál jsem před 25 lety na Amize, na PC (cs1.6, ccs - tak nekdy 14 let zpet), na iPadech... Předpokládám, že co stáhnu ze Storu, Ať už Microsoft nebo Sony, tak to už je natrvalo nakoupené na tom účtu A lze to stáhnout kdykoliv později (Podobně jako v Appstoru)?

 

V. konečně, která konzole je pro uvedený účel a použití, který Sdílení více uživateli, hráči na jednom fyzickém herním zařízení, vhodnější? Například z důvodu zabezpečení hesla, například aby nemohli obnovit heslo do svého emailu a změnit heslo k účtu apod…

 

Neco o prpinani uctu na ps4 jsem s precetl na https://console-forum.net/index.php?/topic/1099885-Obchodov%C3%A1ni-s-%C3%9A%C4%8CTY-SLOTY-her-%28prim%C3%A1rn%C3%AD-sekund%C3%A1rn%C3%AD%29 ale neni tam pojednano z hlediska, zda ten system (ucet) neni napadnutelny nejakym nezvednym zamestnancem treba...

 

Díky za trpělivost, přečtení, a doporučení pro a proti daného železa a modelu, i s ohledem na content, pro daný účel, tedy pro použití více náhodným lidmi.

 

Dalsi varianta byla, ze jim poridim Appletv a na hrani bdou muset mit vlastni ipad...

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

V prvé řadě by bylo dobré zjistit jsi základní info ohledně xbox vs ps a na základě toho zjistíš co ti více vyhovuje.

1. Konzole ps muže být vertikálně , pověšení na zeď by jsis musel vymyslet sám. Můžeš hrát bez BD to jsou to digitální verze her stažené prostřednictvím store.

2. Velice individuální, záleží jestli se bavíme o nových hrách nebo použitých (bazarových) a taky jestli to jsou nové hry co nedávno vyšli nebo 2-3 roky staré tituly.

3. Digitální nepotřebuješ disk, máš ji uloženou v PS4 a můžeš hru sdílet s dalším uživatelem (primár/sekundár). Disková hra je vhodnější pro budoucí prodej nebo pro sbírku, půjčovaní atd. je nutné mít disk v mechanice při spouštění.

4. Znova velice individuální, bývají často slevy jak na xbox tak i na ps. Všechno je to otázka marketingu a toho jaká konzole je pro tvé využití lepší.

5. Zakoupené/stažené hry jsou vázané přímo na účet, kdykoliv je můžeš odinstalovat a znovu nainstalovat.

6. Obě konzole jsou dostatečně zabezpečené, pokud nebudou mít heslo k učtu nemůže se uživatel dostat do nastavení tak aby něco měnil (heslo,email), nehledě na to že se všechno dá pomocí support obnovit.

 

Xbox mi přijde spíše jako multimediální centrum - chat/video/filmy/internet. PS se zaměřuje spíše na herní výkon a je primárně určen k hraní.  Moc jsi nedovedu představit jak by ty disky her vypadaly po používaní nějakýma zaměstnancema (poškrabaní atd.) proto je určitě lepší digitální verze, tohle je stejný jako ze služebním autama :D .  Koupíš konzoli, založíš, zabezpečíš a nastavíš jako primární, při zapnutí konzole se automaticky přihlásí na ten účet a bude mít k dispozici hry které jsou na tom učtu koupené, nic odstranit na trvalo nemůže, pokud se nepřihlásí rovněž nemůže změnit heslo ani účet odstranit. Jediný způsob je nějaka mechanická likvidace nebo tovarní nastavení, btw to by dělal jen magor :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Díky za info

1) xb1 nemůže byt svisle?

2) a ty hry na BD bývají obecně levnější než elektronické verze? Díky třeba tomu ze se nedají sdílet a hrát současné na 2 konzolích?

3) OK rozumím, a co možnost poškozeni disku? To je pak asi smůla co? Takže to půjčování se sousedem asi nebude tak žhavé?

5. OK a jak je to v případě (docasne) slevy na hru? Když ji "koupím" ve slevě za 0,- tak ji mohu kdykoliv stáhnout asi. Když ji nestihnu koupit, tak příště ji uz stahují třeba za 100$ OK?

Jako četl jsem podklady od Sony a píšou to tam vycucané stejne jako Apple, a sice ze některý zakoupeny obsah bude možné možná stáhnout - tzn asi do doby, než to Sony anebo vydavatel ve storu nesmaže... Proto to doporučování zálohy?

6. I když ten zamestnanec udělá hard reset, factory default, tak stále to jde obnovit anebo to muže nějak nevratně bricknout?

A. K tomu, aby se zaměstnanec přihlásil na svůj vlastní účet (pokud ho vlastní), bude potřebovat vedet moje heslo pro odhlášení?

Nebi kolik těch sekundárních úctu jde přidat?



Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

1. Xbox - hrozí tím poškození konzole kvůli odvádění tepla, nicméně jsou na to nějaké speciální úpravy a stojany kde by to teoreticky bylo reálné, víc ale o tom nevím.

2. V základních cenách je BD levnější, digitální můžou sdílet lidi mezi sebou proto ta cena, ovšem bývají i akce hlavně na digitální verze, kde se to pak třeba vyplácí, nicméně taková hra koupená na "osobní účet" je pak již dále neprodejná (hra je vždycky vázaná k učtu kde byla zakoupena). Půjčovat BD jen známým lidem u kterých víš že se k tomu nebudou chovat jak prasata, stačí menší poškození disku a je problém.

3. Když propásneš cenu tak ji pak koupíš za cenu jinou vesměs tu původní. Pokud jsi jednou zakoupíš hru tak ji máš k dispozici v knihovně , v žádném případě ti ji nikdo mazat nebude.

4. Dá to do původního nastavení a pak se to znova bude muset přihlásit a hry na-stahovat, brick prakticky bez nějakých větších zásahů do fw nehrozí.

5. Normálně přidá svůj účet na který se přihlásí a pokud má hry zakoupené na svém učtu online muže jsi je kdykoliv po přihlášení stáhnout, není tedy nutné se přihlašovat na tvůj účet (heslo tam uložíš bez toho aniž by ho věděli, pak budou používat pouze "switch user"pro přehození aktivního uživatele).

6. Sekundárních učtu můžeš přidat myslím až 64.

 

Pokud jsem ti pomohl hoď mi lajk :) kdyybs něco chtěl ještě vědět napiš

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže v jednom ps3/ps4 muže byt aktivních max.16 uctu, ano?

 

Jde jeden účet smazat a přepsat na jiný? Hra stažena pod smazanym účtem se asi nespusti a bude nutno ji smazat ručně?

 

A při aktualizaci (vycházejí vůbec nějaké Updaty ?) se normálně stáhne?

 

Proc se ptám, jako když koupím každou hru na nový účet tak pak půjde 16 her do PS4 konzole maximalne, ano?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jsme v sekci PS4, takze co ti pisu se vztahuje k tomu. Uz si nepamatuju, kolik uctu muzes mit na PS3, ale na PS4 je to 16. Ano ucty muzes libovolne mazat a misto nich davat dalsi. Ne hra se nepusti a ano budes to muset mazat rucne. Ano updaty na hry vychazeji. Hra si je sama stahne pri spusteni nebo muzes manualne dat aby si ta hra nasla updaty. Te posledni otazce nerozumim, co to ma jako byt box ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Sry, opraveno - myslel jsem to tak, kdyz pouziji strategii 1 hra = jeden ucet, ze tedy v jedne konzoli muzes mit max 16 her. No s ohledem na to, ze se jich vic ani nemusi vejit na disk, pri velikosti treba 30-60 GB na hru, tak to zase nemusi byt limitujici, ze?

Jo a z hdd se ta hra nacita doufam rychleji, jak z BD disku, ze? Takze placky zadnou vyhodu v nakupu obsahu pro me nemaji, chapu to spravne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

- xbox ONE S muzes mit postavou jak svisle tak i vodorovne

- ja třeba osobne spis preeruju digitalni verzi, ale tak ja sdilim s kámošem (takze to mame napul) a pak je to pro me pohodlnejsi, co se tyce prenaseni konzole (netaham krabičky s hrami)

- na Xboxu lze sdilet všechny hry a i Gold, EA Access, Game Pass clenstvi http://xboxweb.cz/sdileni-her-u-xbox-one/

- hry ,které koupis z Live ti zustanou. Ty, které dostanes zdarma diky clenstvi ti take zustanou, ale musíš mit Gold clenstvi, abys je mohl hrat (to neplati pro zpětnou kompatibilitu) v Xbox Weeks Deals

- Na Live byvaji každý tyden slevy a například hry ze zpetne kompatibility zacinaji uz od 40Kc.

- Ale tak si rikam, zda by pro tebe nebylo lepsi mit Xbox ONE a k tomu Game Pass, diky kteremu mas pristup do knihovny s asi 140hrami http://xboxweb.cz/xbox-radce-zamereny-na-xbox-game-pass/ nebo podobne zamereny EA Acces http://xboxweb.cz/ea-access-navod/ Pak defacto mas vystarane s hrami  a nemusíš /aspoň chvili) zadne kupovat.

- sice je to retro, ale na Xboxu muzes mit emulátory starsich konzoli (zadarmo)

- ohledne zabezpeceni, to ma hodne dobře vymakane ONE, muzes si jej ruzne nastavit (co, který uzival smi na konzoli delat) a pak to zabezpecit bud heslem nebo pinem http://xboxweb.cz/xbox-one-rodinne-a-bezpecnostni-nastaveni/

- ohledne Xboxu snad ti pomuze tohle http://xboxweb.cz/xbox-one-manual/  a tohle http://xboxweb.cz/category/faq/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
V 22. 10. 2017 at 3:39, Locker napsal:

Sry, opraveno - myslel jsem to tak, kdyz pouziji strategii 1 hra = jeden ucet, ze tedy v jedne konzoli muzes mit max 16 her. No s ohledem na to, ze se jich vic ani nemusi vejit na disk, pri velikosti treba 30-60 GB na hru, tak to zase nemusi byt limitujici, ze?

Jo a z hdd se ta hra nacita doufam rychleji, jak z BD disku, ze? Takze placky zadnou vyhodu v nakupu obsahu pro me nemaji, chapu to spravne?

Muzes klidne koupit vice her na jeden ucet. My co kupujem 1 hru na ucet, to delame kvuli prodeji, takze jestli nemas v planu ten ucet prodat, tak si tam muzes nakoupit kolik her chces. I kdyz mas hru na BD, tak se stejne kopiruje na HDD, takze je to jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Díky pánové, plánoval jsem Vaše cenné rady...

 

Teď zbývá zvolit ideální TV, ve vláknu TV se bohužel nikdo neozval...

 

 

Ps4 pro nebude a Ps5 je daleko, vysílání v UHD je v nedohlednu... Tak mi přijde jako kravina 4ktv...

 

Upscalink her umí stejne jen ps4pro a ta stojí o 50% víc jak ps4 a ja uz mam ps4 slim 1tb (vyšla po odečtení bundu na 4500-5000).

 

Takže, jakou rychle vybrat levnou fullhd TV 60 Hz (dokud se to jeste vyrábí - Samsung uz moc modelu nema) by mělo stačit a režim sport ma snad každá, teda samsungy to mely...

 

Predstava je okolo 50"...

 

Díky za postřehy nebo odkazy na konkrétní posty kde se to tu resilo

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Samsung tomu říká režim sport myslím... Proste to vypne všechny optimalizace v TV kvůli latenci...

 

Ta ps4slim ma výstup 1080p/60Hz a 60fps - je to tak?

 

Takže jako zobrazovadlo teoretický musi postačit jakákoliv TV s 50 Hz neboť 60 Hz je jen setup pro USA, NTSC region... A mělo by to umět univerzálně... Aby ten panel mel nějakou kvalitu aspoň.

 

Umí ps4 hdmi-cec? zapnout/vypnout TV po hdmi?

 

Anebo ma nějaký význam 100/120Hz panel?

 

A.D úcty: jj kvůli prodeji toho uctu jsem uvažoval 1 hra = 1 účet. Protože hry se omrzí a... Anebo se koupi a stejne tak dokoupit na účet další hru znamená zbytečně ztráty při prodeji

 

Pokud si hra zkopíruje disk na hdd, tak tím méně smyslu ma pro mě se starat o disky, které cizi neopatrní lidi poškodí... Myslím ze ta FIFA 18 bude první a poslední "CD" v tom PS :-)

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

HDMI-cec Device musí podporovat TV . Existuje a jmenuje se to režim Game (vypne všechny ty software vychytávky a zlepší input lag).

To je sakra veliký rozdíl mezi 50/60 Hz a 100/120Hz, ten zbytek je všechno software dopočty.. nic jako 400 Hz TV není. Je to na delší vysvětlovaní přečti jsi spíše nějaké články na av media. Nejlepší možnost pro bežný ps4 je FHD TV 100Hz panel minumum VA sam/son.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu