Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Domaci kino - zvuk

ctwereczz

Otázka

zdar vsem. mam televizi samsung ue50mu6172, domaci kino panasonic sc-btt465eg a ps4 pro. z ps4 mam vedene hdmi do tv a z tv mam vedene hdmi do domaciho kina.. taktez mam vedeny opticky kabel z tv do domaciho kina.. kdyz hraju v ps4, tak se mi zobrazuje v tv, ze zvuk jde pres hdmi, zkousim teda vypojit optiku - zvuk nejede.

tak zkousim prepnout zvuk (porad v tv) z hdmi na spdif - zvuk opet prestane jit.

takze nechapu, proc mi tv rika, ze zvuk jde pres hdmi, kdyz jde pres spdif a nechapu, kdyz teda zkousim prepnout na spdif, tak prestane jit.

v tv mam volbu prepnout zvuk z klasickeho sterea na dolby digital, nebo dolby digital +, nebo dts nebo dts 2.5. jde ale o to, ze dolby digital, dolby digital + mam jakoby skryte - nemuzu to na to prepnout.. asi kvuli tomu, ze to mam pres spdif a co sem tak cetl na netu, tak je zapotrebi to mit vedene pres hdmi (kvuli bitovemu toku, ci co)

vim ze existuje neco jako hdmi arc - v tv mam jen 1, tak jsem zkousel:

a) vypojit spdif, ps4 pro zapojit do tv do arc hdmi, domaci kino do tv do "normalniho" hdmi - beze zmeny

b) vypojit spdif, ps4 pro zapojit do "normalniho" hdmi a domaci kino (arc hdmi) zapojit do tv do arc hdmi - opet beze zmeny

budu rad za jakekoliv osvetleni moji situace :)

index.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Moderators

Problem je v tom, ze tvuj system Panasonic neni “domaci kino”, ale jen takovy all-in-one bluray prehravac. Neznam vsechny jeho parametry a popravde ani se mi to studovat nechce, ale obecne plati, ze zvuk z ps4 by mel jit do recieveru a teprve odtud by pak mel byt obraz veden do tv pomoci hdmi out. Pokud nejprve zapojis ps4 do tv a teprve pote vyvedes zvuk do recieveru, obecne plati, ze tv signal nepropusti v jeho puvodni podobe, ale oreze ho. Napriklad z multikanaloveho audia udela jen stereo. 

Opticky vystup pak prenese jen Dolby Digital, nic vic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu