Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Thrustmaster TMX PRO


nagano80

Recommended Posts

Zdravim, chci se zeptat jestlu nekdo mate tento set. A jestli snim hrajete F1 2018. Tak by me zajimalo jak mate nastavene rizeni, jelikoz prvni zatacka a aniz bych poradne otocil volantem sem ve svodidlech. Proste plavu neskutecne, s gamepadem to je uplne v pohode. Diky za rady a tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já už má pár let Thrustmaster TX, což je o něco vyšší řada než TMX, ale v podstatě je to skoro to samé. U F1 2018 jsem akorát nastavoval poloměr otáčení na 360 stupňů a trochu si pohrál s force feedbackem, jinak jsem všechno ostatní nechal na původních hodnotách. A nemůžu si na nic stěžovat. Co ti to přesně dělá? Pokud ti to až moc reaguje na pootočení volantem (tedy že volantem otočíš jen nepatrně a formule okamžitě zatáčí až příliš), tak si sniž steering senzitivity.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to funguje, ale nastal problem u FH2 [emoji1787] plyn na levem pedalu kde je spojka a rucni brzda na plynovem. Uz nevim co delat v nastaveni je dost prednastavenych variant a plyn na pravem pedalu je, ale proste nefunguje ani v jednom nastaveni [emoji35]

Vyreseno [emoji106]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Mám přesně TMX Pro..

Horizon hry jsou (obecně) na volantu v podstatě nehratelné. Ale Motorsporty (7) perfektní.

Začínal jsem na volantu s hrou Dirt Rally a taky jsem to po čase chtěl vzdát... za boha jsem to nedokázal nastavit a nevyhrál jsem jediný závod...  nastavit si ovládání tak, aby Ti to perfektně sedlo, je docela dlouhá cesta, ale jde to.

Hm.. přetáčení aut, říkáš? Možná to není jen chyba volantu ;-) takhle: předtím, než jsem si volant pořídil, tak jsem měl něco v závodech odježděno. s nákupem volantu ale přišla totální změna.  samotné zatáčení , řazení, ovládání plynu se nedá srovnat...

Mám to doma už možná 2. rok a driftovat na volantu pořád neumím (na gamepadu v pohodě). Nedávno jsem přikoupil 3pedály (t3pa pro) a řadičku (th8a) a je to doslova paráda. 

čas od času si pohrávám s nastavením, takže si nastavení fotím. .. kdybys to ještě chtěl vyzkoušet, můžu Ti poslat, jak to mám já, případně s něčím pomoct.

CantorCZ  (gamertag CantorCZE)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny neni problem, muj nick nagano80 a takhle me najdes i na fcb. No uz sem se do toho nejak dostal, ale proste ohledne Forzy jizda po trave je peklo. Forzu 7 mam v planu poridit a ted spis zkousim zavodni hry co mam na XO. A v PC EuroTruckSimulator 2 uplne nadhera. Radim zatim jen pod volantem na radicku se presunu az budu mit neco nahrane. Ohledne plavani auta, ridicak mam 3 roky a sem uz ve veku ze vim jak ridit ohleduplne a je mi skoro 40 [emoji1787]. Tak ze pri hrani jezdim tak jako v realu, ale proste nevim jak poradne nastavit polomer volantu, nektere mapy chteji 900 nektere na 360. Pak ohledne ABS, asistentu to je taky peklo, vypnu vse a sem jak na kolotoci. Kdyz zase zapnu pomoce tak se to neda skoro hrat jak to hlida brzdu, razeni atd

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jízda po trávě je samozřejmě úplně jiná... ale dá se na to trochu "zvyknout". Fakt jde ale hlavně o dávkování plynu... řazení pod volantem mě vůbec nebaví.  jezdil jsem na pádlech asi 1,5 roku a od té doby, co mám řadičku, se k nim už nevracím. 

jak jsem Ti psal v mailu... chystám se napsat "článek" co a jak s nastavením tohoto volantu, kde bude i nějaké to vysvětlení nastavování stupňů otáčení a další. každopádně ale na 900 určitě ne. já mám 530 (na Forzu 7)

co se nastavování asistentů týká (a samotného měnění nastavení volantu): nevypínej vždycky všechno naráz. změn jednu věc a zjisti, jaký dopad to má na auto... zbytek v tom "článku". bude po víkendu :-)  

CantorCZ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak FH4 nemůžu posoudit/vyzkoušet... maximálně demo a to je tak 50/50, jakou by to mělo výpovědní hodnotu vzhledem k plné hře.

Letmo jsem teď koukl na nějaká fóra a uživatelé moc volant nedoporučují. (FH3 měla nějaké problémy s Force feedbackem - nevím, nehrál jsem). Horizon 4 by už ale měla mít ten systém přepracovaný... jak to ale bude fungovat, to nevím. zkoušel jsem naposledy FH2 a tam to fakt nešlo (je ale fakt, že už je to dávno a moc si to nepamatuju + hra je to už vcelku "stará", ...)

Na netu se dá najít spousta videí, jak nastavit volant pro danou hru. většinou to ale jsou návody pro TX (s tím, že je to stejné i pro TXM). já tomu ale moc nevěřím... jiný volant = jiné chování/nepodá "to" stejně .

takže na základně mé zkušenosti (osobní + odečtené z netu) bych to k hraní pouze Forzy Horizon nedoporučil. samozřejmě to ale můžeš zkusit a třeba to bude v pohodě, nebo se najde někdo, komu to funguje dobře. 

CantorCZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu