Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s wifi routerem

Wind

Otázka

Zdravím včera jsem sem psal dotaz ohledně wifi routeru...dnes už jsem si ho koupil a mám tu zase problém

koupil jsem si tento

http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr741nd-d155297.htm

a problém je v tom že to chce abych to zapojil do modemu to už jsem udělal(ADSL od O2)

to je v pořádku...a pak to chce propojit s PC přez lan kabel...jenže jak to mám propojit s PC když do PC je zapojenej ten ADSL router od O2? mam tam jen 1 zdířku na LAN...tím pádem mi to nejde zprovoznit.....budto je to problém že to není propojené s PC nebo kdyz to s PC propojim a vypojím ADSL tak to má problém s tím že to nemůže nalézt internet...prostě úplná demence....poradte prosim,vůbec netuším co s tím :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

http://home.zcu.cz/~ouskin/net_wifi_router.jpg

vypadá to takhle?

počítač nemá byt spojený s adsl(může),ale s routerem,ale nejlepší je resetovat router nastavení,udělat to podle toho(nezapínat počítač),pak zapnout notebook,připojit se na free wifinu,a pak nastavit heslo

Odkaz ke komentáři

• 0

a jak se mam pripojit na free wifi kdyz adsl nefunguje...kdyz pichnu adsl do wifi routeru tak to vubec nejde...ukazuje se wifi na notebooku ale nic se nenacte

EDIT:teda spise jestli jsem to pochopil dobre tak ten hlavni kabel z ADSL zapojim do Wifi routeru a zapojim to tam jako ten hlavní kabel a ted prez normalni lan kabel propojim Wifi router s PC ?

Odkaz ke komentáři

• 0

Hele já řešil stejnej probel, zapoj to takhle @(O2)>O2 router> z toho co vede kabel zapoj do nějakýho z LAN zdířek v Routeru co sis koupil, tím vytvoříš bridge>potom zapoj z toho TPlinku kabel do PC a router nastav.. pak už by to mělo běhat. Pokuď chdeš nějaký schema tak ti ho nakreslim.

Odkaz ke komentáři

• 0

no to by jsi byl moc hodnej ale já nevim jestli bych to pochopil...:-)

Ale porad nevim kam vede jakoby ten hlavní kabel z toho tp linku jak je tam ta zdirka zvlast ...

kazdopdne pokud jsem to dobre pochopil tak ten hlavní kabel od Adsl O2 ten cernej zapojim do jedny z tech 4 Lan zdirek v routeru a vedle nej zapojim do Lan zdirky Lan kabel co propoji tp link s PC...jen nevim co s tou hlavni zdirkou...

sorry za moji nechapavost... :D

Odkaz ke komentáři

• 0

Pochopil jsi to správně, s hlavní WAN zdířkou neděláš nic, kdyby jo tak musíš nastavit na O2routeru bridge a ten mu zrovna 2x nesedí :D musí to prostě běhat aby svítilo PPP

Takový amaterský schema :D http://dl.dropbox.com/u/16873430/schema.jpg WAN na TPlinku zůstane prázdný.

Odkaz ke komentáři

• 0

nejde to....popisu jak to delam

mam O2 ADSL router z toho do ted vedl cerny kabel do PC aby tam sel internet

vypojím cernej kabel z PC a zapojim do tplinku do jedne ze 4 zdirek Lan

ted vemu Lan kabel a dám ho taky do jedný ze zdířek Lan a druhý konec dám do PC tam kde do ted byl cerny kabel od O2

....

ted v PC spustím instlační program od tp linku kde se kontroluje pripojeni atd. hned pri kontrole pripojeni to vyhodi Error protoze na PC nejde internet jak jsem vypojil ten cernej kabel a to ze jsem propojil tplink a Pc na tom ze nejde internet nic nemeni...

tak nevim jak to zprovoznit :-)

Odkaz ke komentáři

• 0

Nic neinstaluj. Připojený to máš správně, tak se stačí připojit na adresu 192.168.1.1 a nastavit LAN adresu na 192.168.1.2 aby se nepletli O2router a TPLINK mezi sebou (je teda možný, že na routeru od O2 máš nastaveno 10.0.0.1 jestli je tomu tak, tak adresu na TPlinku neměň). Pak si pohraj s wizardem.

Kdyžtak já mám nastaveno takhle: http://dl.dropbox.com/u/16873430/router%201.jpg http://dl.dropbox.com/u/16873430/router%202.jpg

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak se tu vyskytl dalsi problem,wifi uz krasne bezi ale jenom na jednom z notebooku na malým netbooku se to k ní nějak pořád nechce připojit už jsem tam zadal heslo a dal připojit a ted'to píše načítání sítově adresy ale vůbec to nejde...co s tím?jak je možný že jeden notebook se připojí hned a druhej nemůže?

Odkaz ke komentáři

• 0

vypnuto a porad to nejde...nechapu to zkusim tam hodit jinej windows :-) nic jineho uz me nenapada co by se na tom dalo ted udelat.

EDIT: tak sem to vyresil preinstalovanim xpček na 7 dalsi dukaz toho jak jsou xp trapný...

ale nevim jak se bude asi pracovat s Win 7 na netbooku :-D

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu