Guest Stice Odesláno Leden 22, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 22, 2011 Ahoj, tohle téma mě donutilo založit si tu účet. To co tu někteří píšou jsou naprosté hlouposti. Za prvé - vyhrožovat mlácením/mlátit někoho ti nepomůže, nelekne se toho téměř určitě + může mít silnější kamarády než ty + může tě někdo vidět a pak by jsi měl s policií paradoxně problémy ty a ne on. Za druhé - to, že psp do školy nepatří není argument. Školní řád, ať už je jakýkoliv nestojí nad zákony ČR, na pozemku školy ti bylo něco odcizeno, škola za to odpovídá a MUSÍ to řešit. To, že to nemá cenu 5 tis. neznamená, že to policie nebude řešit. Znamená to, že je to jen přestupek a ne trestný čin, takže to policie předá přestupkové komisi, která si předvolá zúčastněné. Něco podobného se mi stalo před pár lety na střední taky. Ukradli mi věc cca za 1 000 Kč, škola se distancovala, nic neřešili, dělali, že se jich to netýká. Věděl jsem kdo to byl, zavolal jsem jim, poté jsem mluvil i s jejich rodiči, kteří argumentovali tím, že nemám tak drahou věc sebou nosit když nechci aby mi ji někdo ukradl (??). Nezájem školy a arogance a drzost těch co mi to odcizili, mě naštvala natolik, že jsem nečekal, co na to škola, a šel jsem na policii sám. Ti se divili, proč to neřeší škola, hodili pár obličejů, já jim vysvětlil, že škola nejeví zájem, podal jsem výpověď a bylo to. Policie přišla do školy, věc vyšetřila, předala přestupkové komisi, proběhlo řízení a ja dostal zpět peníze v hodnotě odcizené věci. Bylo kolem toho běhání, trvalo to celkem dlouho a normálně by to za tu tisícovku nestálo, ale jak říkám, ti zloději a škola mě vytočili natolik, že jsem se rozhodl do toho svůj čas vrazit a vrátit jim to. Samozřejmě dotyčné čekal i poté postih ve škole, což pokud je ten člověk, jak říkáš v prváku, by mohlo být taky bráno jako účinná páka. Nečekej, že věc bue vyřešená za pár dní, trvá to týdny - čtvrt roku, psp už možná ned.ostaneš, ale stojí to za to nahlásit a nenechat sebou zametat. Nebo ti přijde normální, že ti ukradnou tak drahou věc a ty sklopíš uši a půjdeš pryč? :) edit: Teď mě napadá - škola to taky musí řešit, protože se to stalo na jejím pozemku - ručí ti za to a museli by to platit oni pokud by se prokázala něčí vina - proto to škola řeší, donutí zloděje aby věc vrátil / zaplatil přímo on tobě a ne škola tobě a poté zloděj škole, ale tím si nejsem jistý. Je to to samo jako když si v těláku zlomíš nohu - škola má v tu chvíli za tebe zodpovědnost, tak je ti z její pojistky vyplaceno "bolestné". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 22, 2011 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 22, 2011 1. Tohle nemá vůbec co dělat v PSP Sekci 2. Je tu akorát plno keců, díky těm pár normálním postům 3. @Pitbull, jestli chodíš na Střední školu ... no tě Bůh :lol: Přesouvám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corvette Odesláno Leden 22, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 22, 2011 Di za nim.. popros ho jestli ti ho vráti nebo se to bude řešit... a řekni mu něco jako: Ty jeden sociále .. nemáš ani na psp čko a proto ho musíš krást?...Bla Bla.. A td..Když nezabere vymlaŤ to z něj.. ;D :D prvni cast urcite zabere :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pit-Bull Odesláno Leden 23, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 23, 2011 Všem moc a moc děkuju ale PSP je už stejně ztracené :( ale stejnak se pomalu rozpadalo a jak už tu bylo několikrát zmíněno, tak PSP pomalu upadá takže je mi to v celku jedno až na tu novou 16Gb kartu co v tom byla.. :D ... takže teď už jen jak se zbavit těch věcí co mi po PSP zbylo a pak jen čekat na nové PSP2 :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NuM3Ro Odesláno Leden 23, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 23, 2011 Můžeš vypsat ty zbylý věci? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pit-Bull Odesláno Leden 23, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 23, 2011 - Adaptér, USB, Pouzdro - 2, 4Gb karty - čtečka karet a krabice a možná ještě něco... EDIT: popřípadě 500Gb HDD disk... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millo_CZ Odesláno Únor 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 9, 2011 Nemohl bys ještě napsat jak přesně se to stalo? (místo/kdes psp nechal atd.) Já si svoje fatko beru do školy každý den a půjčuju to všem a furt :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blooman Odesláno Únor 9, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 9, 2011 Zlatej gympl, já si nechal psp ráno v lavici a druhej den tam ještě pořád bylo :D Přesně tak ... :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.