Martox Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 Ahoj Mám netbook asus 1005px (win7 ultimate) a koupil jsem si na něj 2GB ram (667mhz, CL5, 200pin, Kingston) vyměnil jsem jí podle návodu, zapnul jsem netbook (zapínání bylo rychlejší) podívám se systému a tem mi to ukáže že mám jen 1GB :( nevím jestli ta ramky využívá jen 1GB ale to se mi zdá že to je kravina.. Poraďte proč se mi tam zobrazuje jen 1GB, ptám se proto protože nevím jestli to vůbec 2GB ram je, na ramce to bylo napsané, tak nevím...Prosím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 Podivej se do BIOSu, tam mas jistotu. Kde to na te ramce bylo napsane? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 Tak je tam dej jednu po druhe, tim zjistis zda jedna z RAM není vadná. Ted pokud to není jen jeden modul. :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 26, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 Podivej se do BIOSu, tam mas jistotu. Kde to na te ramce bylo napsane? Nejsem žádnej expert takže nevim kde to v tom biosu je :D , možná vím jen že když se zapíná tak musim delete + F8 ? :) .. bylo to napsaný na jako na té 1GB, no prostě na ní... :D :) ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 26, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 Tak je tam dej jednu po druhe, tim zjistis zda jedna z RAM není vadná. Ted pokud to není jen jeden modul. :lol: jestli myslíš tím modul kolik se tam těch ramek vejde, tak jedna :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lentilek2 Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 při zapinani budeš držet F2(pouze),někdy to bývá jinak,ale u notebooku,netbooku to bývá F2 pak by tam mělo byt par založek,nevim všude to bývá jiné,ale někde na to přijdeš,bude tam RAM,HDD,CPU,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 26, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 při zapinani budeš držet F2(pouze),někdy to bývá jinak,ale u notebooku,netbooku to bývá F2pak by tam mělo byt par založek,nevim všude to bývá jiné,ale někde na to přijdeš,bude tam RAM,HDD,CPU,... To jsem tam nenašel ty záložky Ram,HDD,CPU , byl tam nouzový režim atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lentilek2 Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 mačkal jsi F2?při startu rychle postřehni,tam bude něco takoveho- F2 enter setup(pokud tam bude třeba F8,nebo něco jineho,tak mačkej při startu F8,ale jinak F2)jinak F8 beva většinou nouzovy režim u windowsu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Leden 26, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2011 F8 je vzdy nabidka nouzoveho spusteni u win Do biosu se leze ruzne F2 nebo dost casto taky delete, ale uz jsem zazil snad i F12 a i zminovane F8.. proste sleduj, co mas pri startu napsane. V BIOSu to bude nekde hned na hlavni "summary" strance. Kde jsi ty RAMky kupoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 27, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2011 F8 je vzdy nabidka nouzoveho spusteni u winDo biosu se leze ruzne F2 nebo dost casto taky delete, ale uz jsem zazil snad i F12 a i zminovane F8.. proste sleduj, co mas pri startu napsane. V BIOSu to bude nekde hned na hlavni "summary" strance. Kde jsi ty RAMky kupoval? Na Alze.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 27, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2011 ne, neni to tam, když dám F2 tak mě to prostě nic jiného nenabídne (mimo "spustit obvyklím způsobem") než prostě zmáčknou klávesu F8 a to mě hodí tam kde je ten "nouzový režim" atd :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 27, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2011 Stáhl jsem si EVERST Ultimate Edition a pokud je tohle RAMka tak tam asi 2GB jsou .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lentilek2 Odesláno Leden 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2011 jj je to RAMka,jede to,ale proč ti to windows nepíše nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 28, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2011 j, díky ... taky nevim proč :? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Leden 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2011 Stáhl jsem si EVERST Ultimate Edition a pokud je tohle RAMka tak tam asi 2GB jsou ..[ATTACH=CONFIG]11637[/ATTACH] Hm, jenze ta pamet celkem je pamet i se strankovacim souborem, ktery zrovna u tebe 1GB ma (viz. polozka na screenu), takze i Everest rozpoznal dost mozna jen 1 GB... Ty potrebujes vedet fyzickou pamet, kterou tam nemas videt, protoze mas Trial verzi. Stahni si free verzi normalne a tam to uvidis... Nechapu, proc kazdej za kazdou cenu musi mit vse Ultimate, Premium, Professional atd.. :roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 28, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2011 Hm, jenze ta pamet celkem je pamet i se strankovacim souborem, ktery zrovna u tebe 1GB ma (viz. polozka na screenu), takze i Everest rozpoznal dost mozna jen 1 GB... Ty potrebujes vedet fyzickou pamet, kterou tam nemas videt, protoze mas Trial verzi. Stahni si free verzi normalne a tam to uvidis...Nechapu, proc kazdej za kazdou cenu musi mit vse Ultimate, Premium, Professional atd.. :roll: Našel jsem tohle jestli to pomůže (obrazek) .. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 29, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 29, 2011 Vypadá to že 2GB ram tam mám ale netbook využívá jen 1GB ram, je to možné ?? .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Leden 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 29, 2011 Stáhl jsem si EVERST Ultimate Edition a pokud je tohle RAMka tak tam asi 2GB jsou ..[ATTACH=CONFIG]11637[/ATTACH] stahni si plnou verzi a tam to bude mit napsany....nahore kolik mas RAM...je to ale divny...mas ji tam dobre napsanou....ale u toho celkoveho ti to ukazuje jen 2GB...a jak rikal anonym je to i spolu se strankovacim sracem :D takze by jsi tam mel mit vic...ja mam na notasku 4GB RAM a u toho celkovyho mam 8GB.....co je to za znacku RAMky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
player99 Odesláno Leden 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 30, 2011 podle mě je to problém v tom že Asus EEE používá "quick boot" a nerozpozná nový hardware... stačí při startu mačkat F2(to co už radili přede mnou) a jak budeš v BIOSU zmáčknout F10 pro uložení změn. POkud se tě to zeptá tak dej Save. fungovalo to tak u starších modelů, tak snad i tady. Ještě přidávám-mačkej F2 hnedka jak nastartuješ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 30, 2011 stahni si plnou verzi a tam to bude mit napsany....nahore kolik mas RAM...je to ale divny...mas ji tam dobre napsanou....ale u toho celkoveho ti to ukazuje jen 2GB...a jak rikal anonym je to i spolu se strankovacim sracem :D takze by jsi tam mel mit vic...ja mam na notasku 4GB RAM a u toho celkovyho mam 8GB.....co je to za znacku RAMky? Kingston .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martox Odesláno Leden 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 30, 2011 podle mě je to problém v tom že Asus EEE používá "quick boot" a nerozpozná nový hardware... stačí při startu mačkat F2(to co už radili přede mnou) a jak v něm budeš zmáčknout F10 pro uložení změn. POkud se tě to zeptá tak dej Save. fungovalo to tak u starších modelů, tak snad i tady. Ještě přidávám-mačkej F2 hnedka jak nastartuješ... Díky, zkusím to ;) .. Jo je to tam!! už to tam je to v systému vidět že mám 2GB ram .. Díky moc .. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.