Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Problém je, že v dnešní době ten "mobil" zvládá bezmála vše, co PSV a ještě něco navíc. A přesně takhle bude uvažovat "normální" člověk. Co si mám koupit? Věc, na které můžu jen hrát za tolik a tolik, nebo věc, na které můžu hrát a dělat ještě milion věcí jiných za tolik a tolik? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 12, 2012 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Jenže hraní na PSV bude/je na jiné úrovni, jak na iTouch. To tak prostě je. Furt je toto srovnání mimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Což pro onoho "average joeho" je zcela bezvýznamné. Joe si pustí hru, když jede do práce, nebo na záchodě. A opravdu neřeší výkon konzole, počet pixelů a ani kvalitu hry. Největší problém je, že tu myslíte jako hráči. Běžný zákazník ale ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre06 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Jde o to, že mobil je primárně určen na volání, sms atd a konzole je primárně určena na hraní, to že mají doplňkové funkce už je vedlejší podle mě, je to jako srovnávat vanu a televizi. Když už srovnávat tak konzole s konzolemi a mobily s mobily. Přeci mobil taky nesrovnáváte s mp3/mp4 přehrávači do kapsy jen kvůli tomu, že mobil umí taky přehrávat písničky. Rozumím tomu, že nabízí podobné funkce, ale srovnávat něco, co je určeno k něčemu jinému není podle mě správné. Pokud bychom měli srovnávat, tak bychom se měli dívat zejména na to, na co má primárně zařízení sloužit. Jelikož je PS Vita konzole, pak bychom měli srovnávat herní výkon a v této době je na tom určitě nejlíp. Chápu, že se snažíte srovnávat podle toho, co je pro vás užitečnější, to je správný, ale není to objektivní vůči těmto zařízení. To že potřebuji především mobil na volání a hry jen okrajově na zabavení neznamená, že je lepší než herní konzole. Měli by se srovnávat stejné parametry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 No, to je sice pěkná logika, se kterou se dá souhlasit, ale myšlení obyčejných lidí takhle nefunguje. A právě oni svojí peněženkou rozhodují o osudu výrobků. Když už srovnávat tak konzole s konzolemi a mobily s mobily. Lidi se zde smáli i srovnávání s 3DS, což je konzl,e jak vyšitá. Just saying. To že potřebuji především mobil na volání a hry jen okrajově na zabavení neznamená, že je lepší než herní konzole. Měli by se srovnávat stejné parametry. Lepší a horší je čistě subjektivní problém, který si každý řeší sám. Pro hráče je samozřejmě lepší Vita, nikdy jsem opak netvrdil. Jen pro toho normálního člověka to prostě lepší není. Ten dá přednost jednomu zařízení, které zvládá všechno, než jich mít pět, které zvládají jednu věc. A bude jim u zadele, že těch pět věcí zvládají hůř. Jim to stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloe Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Hry hrají hlavně příležitostní (causal) hráči. Je to ověřené průzkumy. Pro takového hráče je ideální arkáda, kterou spustí na svém iPhonu a vydrží mu deset minut, než vystoupí z metra. Hry na PSV jsou příliš drahé, „komplikované“ a vyžadují speciální zařízení. Vitě moc nadějí nedávám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quicksilver Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 V dobe kdy vyslo prvni PSP ubehla delsi doba. Vita si presto povede dobre,ale proda se ji mene. Jednak lidi na to nemaji a take pristupem mobilu ( iphone , android zarizeni ) Nejhorsi je,ze jsou hry jak je uvedeno prilis drahy. A tohle bude kamen urazu,pac kvalitou na iphonu a nebo androidu budou hry na vita skoro podobne a cena u takovych her daleko 8X mensi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre06 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Hry na PSV jsou příliš drahé, „komplikované“.... To myslíte vážně? Bývali doby, kdy byste za PS1 hru dali 2000Kč, hry pro PSP při jeho nástupu byly na tom podobně, já kupoval GTA LC za 2000,-. Nyní ceny her klesají a nejdražší Uncharted Golden Abyss nabízí Gamehouse za 1349,- , to mají kvůli vám vývojáři žrát chleba s holou vodou? Doufám, že komplikované tu není ve smyslu složité na pochopení atd., to bych pak musel opravdu uznat, že inteligence dnešních lidí je na tom hůře a hůře. Raději si zahraji náročnou hru, která mi vydrží, než něco pro slabomyslné, co má člověk za 5 minut za sebou. To, že žijeme ve špatné době, kdy je jedna krize za druhou, českej stát se zadlužuje a výplaty jsou u nás nic moc, za to nemůžeme a nemůžeme se na to vymlouvat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 12, 2012 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 V dobe kdy vyslo prvni PSP ubehla delsi doba. Vita si presto povede dobre,ale proda se ji mene.Jednak lidi na to nemaji a take pristupem mobilu ( iphone , android zarizeni ) Nejhorsi je,ze jsou hry jak je uvedeno prilis drahy. A tohle bude kamen urazu,pac kvalitou na iphonu a nebo androidu budou hry na vita skoro podobne a cena u takovych her daleko 8X mensi. Z posledních dvou stran, čtu od tebe jenom rozčilování na velikost paměti a drahé hry. Je to třeba uvést na pravou míru. - Tvůj subjektivní dojem, že se Vity prodá méně, je furt mimo - To, že na hry nemáš ty (soudím, z tvých příspěvků) neznamená, že na to nemají ostatní - Pořád a dokola řikám, že iOS/Android hry jsou o 10 levelu níž, jak Vita. - Furt nadáváte na cenu her, protože neumít nic jiného než vlézt na internet, stáhnout a příjemně hrát vše, co potřebuji a HLAVNĚ! - ZDARMA! Jak píše @andre06, když vyšlo PSP FAT, hry stály kolem 1800,- a prodávalo se. Zvykli jste si, že nemusíte za nic platit a tak to ve společnosti moc nefunguje. Na PS2 jsem kupoval GT4 za 2500 jako žhavou novinku - jen pro cenové přirovnání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rockyzz Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 GT4 za 2500, to přeháníš, ne? :dozey:, jinak já na ty hry mam ale myslim že ty ceny jsou přemrštěné, zvlášť když si na handheldu jako většina lidí tak jednou za týden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 12, 2012 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Vidíte ? Tohle je klasický důkaz. Ano kupoval jsem za tuto cenu, jako novinku. Takže ceny jdou postupně dolu, jen pirátíte a tak to nevidíte. Smůla no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloe Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Hry jsou drahé a komplikované v porovnání se hrami pro iPhone, na kterém hrají causalové. Nehodí se do metra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rockyzz Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Já nepirátím, já stáhnu takové 2-3 hry do roka na PC a pokud se mi líbí tak koupím na konzole a hry kupuju vcelku často ale platit 1400 za handheldovku (tolik stojej hry na normální konzole!!!!), v téhle době to prostě není normální a už vůbec ne u SP her (příklad U: Golden Abyss - ačkoliv je to awesome hra) No co naděláme - zasra*ě drahá Evropa .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Pořád se na to díváte z pozice core hráčů. Ano, pro vás jsopu důležitější jiné aspekty, než pro casual hráče a nevadí vám zaplatit tisíc a více korun za hru. Jenže casual hráč to neudělá, ten si koupí Angry Birds za pade a bude spokojený. Pro něj, který hraje jednou za čas se to vyplatí mnohem víc. A casual hráčů je mnohem víc. Ceny her: ceny jdou dolů u nás, protože v minulosti byly dost předražené. Na západě moc dolů nejdou, spíš naopak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 12, 2012 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Malá připomíňka, jsme v CZE, takže si na Android Angry birds stáhnou zdarma, na iTouch zpirátí z apptrackeru .. :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Malá připomíňka, jsme v CZE, takže si na Android Angry birds stáhnou zdarma, na iTouch zpirátí z apptrackeru .. :lol: To je další věc. Casuálové obecně pirátí méně (ale to neznamená, že vůbec), než lidé, kteří se věnují hraní víc. Nezajímá jeto, nemají na to čas, něco hledat na netu, apod. Jinak věnovat se pirátství v tomto ohledu nemá moc smysl, ti nepředstavují pro vývojáře žádný zisk. A jako takoví jsou pro ně vlastně zbyteční. // Zinglbee: jsem si téměř jistej, že více jak 60% uživatelů s iOS mají jailbreak a pirátí, nejsou ochotný ani koupit hru za 20 korun. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepthroat1468623923 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Jak píše @andre06, když vyšlo PSP FAT, hry stály kolem 1800,- a prodávalo se. Zvykli jste si, že nemusíte za nic platit a tak to ve společnosti moc nefunguje. Na PS2 jsem kupoval GT4 za 2500 jako žhavou novinku - jen pro cenové přirovnání. Jenže to byla úplně jiná doba, to že se v 90. alba Luneticu prodávala jak housky na krámě znamená že se boudou dnes prodávat úplně stejně? Já Vitě moc velký úspěch nevěštím, myslím že v Sony budou rádi když se jim zaplatí vývoj a dotace přístrojů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rockyzz Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 To je další věc. Casuálové obecně pirátí méně (ale to neznamená, že vůbec), než lidé, kteří se věnují hraní víc. Nezajímá jeto, nemají na to čas, něco hledat na netu, apod.Jinak věnovat se pirátství v tomto ohledu nemá moc smysl, ti nepředstavují pro vývojáře žádný zisk. A jako takoví jsou pro ně vlastně zbyteční. // Zinglbee: jsem si téměř jistej, že více jak 60% uživatelů s iOS mají jailbreak a pirátí, nejsou ochotný ani koupit hru za 20 korun. Zinglebee, a těch 60% většinou nemá kreditku a nechce dávat své údaje někomu jinému, né že by neměli 20 kč ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Leden 12, 2012 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Výmluva "nedávat údaje" je fakt dost ubohá (nic proti) :lol: Apple má údaje od lidí po celém Světě, ale půjdou jenom po tobě, tak bacha .. A nemít v dnešní době kreditku je taky dost mimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre06 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Deepthroat, když to vemu podle tvé úvahy jiné doby, tak kdysi se hry s kostkovanou grafikou prodávali za 2000,-, dnes jsou hry na vysoké úrovni a prodávají se za 1300,- (ty nejdražší), to je podle mě rozdíl. Co k tomu mám jiného říci? Já sám si v blízké době nehodlám pořídit PS Vitu a nejsem žádnej zastánce tohoto handheldu. Navíc hraju tak jednu hru za 2 měsíce a také nemám peníze na koupi takových her, protože investuji raději peníze do jiných věcí, ale snažím se na věc koukat reálně. Přijde mi to jako obrovská nevděčnost tohle. Když na to nemám, tak si hru nekoupím, ale nebudu nadávat, že jsou drahý (je to jen má chyba, že si na ně nedokáži vydělat), když si vemu kolik do toho musí studio investovat, kolik platí za distribuci a kolik na tom musí být ještě zisk, aby z toho něco měli, tak mi přijdou ceny kvalitních her rozumné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepthroat1468623923 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Deepthroat, když to vemu podle tvé úvahy jiné doby, tak kdysi se hry s kostkovanou grafikou prodávali za 2000,-, dnes jsou hry na vysoké úrovni a prodávají se za 1300,- (ty nejdražší), to je podle mě rozdíl. Co k tomu mám jiného říci? Já sám si v blízké době nehodlám pořídit PS Vitu a nejsem žádnej zastánce tohoto handheldu. Navíc hraju tak jednu hru za 2 měsíce a také nemám peníze na koupi takových her, protože investuji raději peníze do jiných věcí, ale snažím se na věc koukat reálně. Přijde mi to jako obrovská nevděčnost tohle. Když na to nemám, tak si hru nekoupím, ale nebudu nadávat, že jsou drahý (je to jen má chyba, že si na ně nedokáži vydělat), když si vemu kolik do toho musí studio investovat, kolik platí za distribuci a kolik na tom musí být ještě zisk, aby z toho něco měli, tak mi přijdou ceny kvalitních her rozumné. Jenomže v té době hry s kostkovanou grafikou neměli konkurenci v podobě stokrát levnějších her na zařízení které má každý druhý Franta nebo Joe... Já osobně si Vitu koupím. Cena zařízení je výborná, cena her je ospraveditelná. Ale na dnešním trhu IMO nijak zázračně neobstojí, o číslech PSP si může nechat jen zdát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadaR Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 hosi jste jako decka... neni to jedno? stejne tema svejma recma nikoho neponaucite kazdej nad vasim prispevkem akorat ohrne rypak. Mate kazdej svoji hlavu (urcite ji nemate jen proto aby vam nechcalo do krku) kdo si mysli, ze byt piratem je "in" tak budiz. Peace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre06 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 I kdysi byly varianty, videohry od vietnamců byly levný a člověk mohl mít za pár kaček hafo kazet a nikdo to nepředhazoval Sony, že její hry jsou drahý :D Dnes je doba jiná a přesto stejná, dnes jsou profi hry kvalitní a mají tu opět levnější náhradu, ovšem tentokrát si všichni stěžují na ceny :D. Pak se lidi diví a nadávají, že místo kvalitních titulů vývojáři radši vydají to samí, co už mají hotový a přidají tam jen malinko úprav, aby se neřeklo, viz. Fifa na PSP, každej rok to samí, jen v jiném kabátku a proč? Kvůli neschopnosti EA? Nebo kvůli flashování PSP? Proč vydávat kvalitní hru, když na tom prodělám? Radši vydám brak za vysoký peníze. Ale pozor, za to si můžete nadávat jen vy sami! Protože vy jste pirátili a připravili vývojáře o peníze a tak vám to jen vrátil. Pak není divu že chcou lidé levné hry, protože dosahují podobných kvalit, jako ty profesionální, ale za sestupnou kvalitu můžete částečně i vy!! Já sám jsem měl flashlí PSP, a proto si nestěžuji, protože vím, že jsem k tomu taky přispěl. EDIT: Forum je od diskuse, tak jen diskutujem ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 I kdysi byly varianty, videohry od vietnamců byly levný a člověk mohl mít za pár kaček hafo kazet a nikdo to nepředhazoval Sony, že její hry jsou drahý :D To není tak docela pravda. I tenkrát si například magazíny stěžovaly na vysoké ceny konzolových her a her obecně. Argomentovat vietnamským padělkem, ze kterého skuteční výrobci nic neviděli je trochu zvláštní. Pak se lidi diví a nadávají, že místo kvalitních titulů vývojáři radši vydají to samí, co už mají hotový a přidají tam jen malinko úprav, aby se neřeklo, viz. Fifa na PSP, každej rok to samí, jen v jiném kabátku a proč? Kvůli neschopnosti EA? Nebo kvůli flashování PSP? Proč vydávat kvalitní hru, když na tom prodělám? Radši vydán brak za vysoký peníze. Ale pozor, za to si můžete nadávat jen vy sami! Protože vy jste pirátili a připravili vývojáře o peníze a tak vám to jen vrátil. Pak není divu že chcou lidé levné hry, protože dosahují podobných kvalit, jako ty profesionální, ale za sestupnou kvalitu můžete částečně i vy!! Tohel není kvůli pirátům, ale kvůli tomu, že lidi koupí téměř všechno, jen když je to novinka. Proč by se firma měla namáhat, když může udělat to samé, změnit název a vydělávat? Ale jinak souhlasím s tím, že kdo pirátí, měl by být zticha. Nicméně, kdo si hry kupuje, kecat může. A proto říkám, hry jsou pořád dost drahé :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre06 Odesláno Leden 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 12, 2012 Nanaki: Ten smajlík na konci tam byl naschvál, aby člověk viděl, že je to řečeno trochu s nadsázkou. Ale s tímhle nesouhlasím: Tohel není kvůli pirátům, ale kvůli tomu, že lidi koupí téměř všechno, jen když je to novinka. Proč by se firma měla namáhat, když může udělat to samé, změnit název a vydělávat? Tím pádem říkáš o lidech, že jsou to blbci bez rozmyslu, podle mě lidi přemýšlí o tom, co koupí. To by museli být boháči, aby mohli kupovat všechny novinky. Je jasný, že pár takových lidí, jako říkáš ty se najde, ale nemyslím si, že by to bylo pravidlem. Mou teorii potvrzuje i fakt, že přeci jen Fifa na PS3 prodělala určitý vývoj a letos je tu i impact engine. Kdežto na PSP se neměnilo nic. Kdyby platila tvá teorie i Fifa na PS3 by se neměnila. Ale to je jedno, aspoň tu padlo docela dost různých názorů a lidi mají co číst. Navzájem se nepřesvědčíme, každý vycházíme z určitých zkušeností a poznatků a na nich stavíme, ať si ostatní co to budou číst udělají podle toho názor svůj, snad si z toho něco odnesou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.