Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSP2 - NGP ( next generation portable)

radator

Recommended Posts

Lidi si to neuvědomují.Pro ně je stahování her přirozená věc.Ale asi neví,že okrádají vývojáře,protože ti do toho investovali určitou sumu peněz a počítají se zpětným ziskem,aby se jim investice vůbec vyplatila.A když si většina lidí jejich titul stáhne,tak z toho žádný zisk nezískají,ne-li ztratí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Lidi si to neuvědomují.Pro ně je stahování her přirozená věc.Ale asi neví,že okrádají vývojáře,protože ti do toho investovali určitou sumu peněz a počítají se zpětným ziskem,aby se jim investice vůbec vyplatila.A když si většina lidí jejich titul stáhne,tak z toho žádný zisk nezískají,ne-li ztratí.

Ví, ale je jim to jedno

Odkaz ke komentáři

No, abych řekl pravdu, nemyslím si, že takový ten "běžný" zákazník je nějak užasně chytrý. Hlavně pokud se jedná o spotřební zboží, což hry, hlavně na západě jsou. Když se zvládne marketing, prodá se docela dost, viz. Skyrim. Co na tom, že je to vlastně Oblivion s lepší grafikou, navíc notně ořezaný Oblivion. Navíc k tomu dostaneš poměrně velkou dávku bugů. Stejně marketing zapracoval, hra dostala perfektní hodnocení, pár GOTY cen a můžeme vesele prodávat.

PSP verze fotbalu se téměř nezměnila, i když je možná problém v tom, že platforma není nejnovejší a možná už moc vylepšovat prostě nejde. PS3 verze je na tom líp, asi jsou ještě rezervy. Ale znovu, změnila se hra natolik, aby to ospravedlnilo cenu nové hry? Stejně tak "válečné každoroční střílečky", CoD, BF. Mě například přijdou všechny vlastně stejné, maximálně se upraví grafika, přidá kampaň na tři hodiny a stejně se prodá 10 milionů kusů.

A IMO na debatě, pokud není sprostá a urážlivá není nic špatného. Kdo ji nechce číst, může ji ignorovat.

Odkaz ke komentáři

Výmluva "nedávat údaje" je fakt dost ubohá (nic proti) :lol: Apple má údaje od lidí po celém Světě, ale půjdou jenom po tobě, tak bacha .. A nemít v dnešní době kreditku je taky dost mimo.
A nenapadli tě děti a mladiství? Třeba já kreditku mam, ale většina ne.
Odkaz ke komentáři

Zapomněl jsem, že tu jsou lidé co vystudovali právo a ekonomii. Piráti nikoho neokrádají, pokud věc kterou stáhnou nešíří dále, ale užívají ji jen pro sebe. Byl jeden soud v Americe, kde byl oproštěn viny pachatel, který stahoval soubory (hry apod.) a to proto, jak řekl soudce, nezpůsobil žádnou škodu neboť, kdyby si soubory nestáhl tak by si tu věc stejně nekoupil, tudíž nevznikla žádná škoda. Pak jsem četl další článek, že pirátství naopak přispívá k prodeji dané věci, neboť lidé si např hru vyzkouší a pak si ji koupí apod, proto dnes na tomhle principu funguje i hudba.

To jestli tu někdo má peníze a nemá je každého věc. Je to u nás předražené, proč by si lidé jinak posílali až z Ameriky věci apod. A jak tu píšete že vývojáři nemají do huby tak bych si chtěl přečíst nějaký článek, kde jste to vyčetli.:roll: A nakonec mobily dnes nejsou mobily co byli před několika lety, dnes se dá dobře zahrát na mobilech, takže se dají uvažovat zda koupit konzoli a nebo mobil.

post-27721-14687158971863_thumb.jpg

Zde zajímavé odkazy:

http://www.mobilninet.cz/clanky/soudce-rozhodl-ze-piratstvi-ve-skutecnosti-pomaha-zvysovat-prodeje-umelcu

http://piratskenoviny.cz/?c_id=33456

Odkaz ke komentáři

Co je to za blbost, že pirát nikoho neokrádá, pokud věc nešíří dál? To jako když v sámošce šlohnu rohlík, tak je to v pořádku, pokud se o něj nerozdělim s kámošem? Když si tedy všichni stáhneme hru a NIKDO si ji nekoupí, bude to pořád naprosto ok a vývojáři se budou smát a vydávat hry jen tak zadarmo pro potěchu socek? Já nevim, já jsem zvyklej za všechno platit, přijde mi to normální, a z pirátů mám leda srandu.

Odkaz ke komentáři

Dupenka:

1. Okrádají, i když si to stáhneš pro sebe, tak kradeš! Protože k tomu aby sis mohl hru zahrát si jí musíš koupit, když to takhle obejdeš a zahraješ si ji zdarma, pak jsi zloděj! Já sám jsem hrál flashovaný hry na PSP, takže nejsem svatej, ale určitě nebudu tvrdit, že jsem tím nikoho neokrádal, okrádal jsem. Právo ani ekonomii vystudované nemám.

2. Co se týče ceny, tak existuje určitý graf poptávky a nabídky a od toho se odvíjí i ceny, kdyby to bylo předražený a nikdo to nekupoval, ceny by šli určitě dolů, tím že se drží tam, kde jsou, tak to bude asi dobře z celosvětového pohledu. A i přesto řada studií hlásí, že prodělávají a některá se zavírají.

3. Mobili jsou dnes na vyšší úrovni, souhlasím a souhlasím s tím, že se člověk rozhoduje, co je pro něj lepší a co má pro něj větší užitek. Máš pravdu, tam se nedá nic namítnout. Ale mě jde o to, že pokud chceme objektivně srovnávat, tak bychom měli jen konzole s konzolemi atd. Parametry atd se dají srovnávat jen takto. To že člověk potřebuje radši mobil než konzoli neznamená, že je mobil v porovnání lepší. Je jen lepší v subjektivním dojmu pro toho člověka. Ale to nemá nic společného s oficiálním porovnáváním. Chci abyste pochopili, že já hovořím o dvou věcech a oddělili je od sebe.

EDIT: CainCZ plně s tebou souhlasím ;)

Odkaz ke komentáři

Když sem ještě měl doma PS1 a PS2,tak hry jedině pálené,ale postupem času sem zjišťoval,že čím jich mám větší hromadu,tím míň mě baví.Proto sem rád za PS3.Krást se prostě nemá a koupené věci si člověk určitě váží víc.Jinak "socka" není moc dobrý a výstižný výraz.

Odkaz ke komentáři

No, socka je naprosto výstižný výraz. Věř mi, pracuju v gameshopu, a co si tam některý lidi dovolí je neuvěřitelý. A další věc je, že teď třeba máme akci na hry od EA na pc, třeba takový Dead Space 2 za 299...a přesto nejprodávanější hra je Traktor Zetor: Plechová kavalerie:D Takže ano, lidé mají peníze na vyhazování.

Odkaz ke komentáři

No, u krádeže je jedna podstatná věc, kterou má Dupenka možná na mysli. Tak je definovaná, u krádeže musí dojít ke "ztracení" nějaké hmotné věci. Prot taky má tento čin jinou kategorii a to je porušení autorských práv.

To ovšem trestný čin je, to je pravda. Amerikou bych se neoháněl, tam naopak budete platit pokutu i za stažení hudby.

Problematika pirátství není tak jednoduchá, jak se může na první pohled zdát. Jednoduché "pirátíš, takže kradeš" moc neplatí. Pokud si například dítě stáhne hru, možná tím ten zákon porušuje, ale i kdyby si nic nestáhlo, vývojář stejně peníze neuvidí, dítě je prostě obvykle nemá. A platí to i dospělé piráty, pokud si stáhnu 300 her, na kolik bych asi měl peníze? Na všechny asi ne. Tedy napsat, okradl jsem 300 vývojářů je také nesmysl. Proto nemá moc smysl sledovat třeba čísla u torrentů a říkat: "přišlo jsme o tolik a tolik, protože si hru stáhlo tolik a tolik lidí". To říkájí vývojáři, kteří se snaží problém trochu nafukovat (někdy dost).

Na druhou stranu, tohle je pouze vysvětlení, ale ne omluva. Pokud někdo peníze má, a chce hrát, měl by platit. Nemusí platit celou sumu, stačí si počkat, koupit bazarovky, apod, ale platit by měl.

2. Co se týče ceny, tak existuje určitý graf poptávky a nabídky a od toho se odvíjí i ceny, kdyby to bylo předražený a nikdo to nekupoval, ceny by šli určitě dolů, tím že se drží tam, kde jsou, tak to bude asi dobře z celosvětového pohledu. A i přesto řada studií hlásí, že prodělávají a některá se zavírají.

Jenže u nás tohle trochu problém je. Chápu, že výrobek má nějakou absolutní hodnotu a nemůže se prodat za nižší sumu, ale je fakt, že naše platy jsou v porovnání se západem dost nízké. Hry ovšem stojí v lepším případě stejně, v horším i víc.

Ale i celosvětově to je problém. Zlevnit hru znamená prodat víc, to je bez debaty. Ne nadarmo v dobách třeba vánočních slev pravidelně kleká Steam. Pokud lidé čekají na slevu a nechtějí platit plnou cenu, něco to ukazuje.

Odkaz ke komentáři

"Zlevnit hru znamená prodat víc, to je bez debaty."

To ano, ale prodat víc neznamená dosáhnout stejného zisku. To záleží na hodně faktorech. Je také určitá hranice kolik výrobků by lidé teoreticky koupili.

Příklad:

Hra stojí 1000 Kč, prodá se 1000 kusů, výsledek 1 000 000 Kč

Hra Stojí 800Kč, prodá se 1100 kusů, výsledek je 880 000 Kč

Druhá varianta je pro vývojáře horší, proto se snaží najít nějaké optimální řešení. A zase porovnáváš naše platy, to nikoho nezajímá kromě těch co žijí u nás. Tím se nemůžeme hájit, že vůči našim platům jsou hry drahé, to nikoho nezjaímá, je tady dalších X desítek států, kde se ty hry prodávají taky a kvůli jednomu státu nebudou upravovat cenu speciálně.

Z toho příkladu také vyplývá, že se snaží určit takovou cenu, která jim přinese největší zisk. To že když to bude drahé se prodá mín a levné více s tím také dopředu počítají, nejsou hloupý. Kdybych vlastnil nějakou firmu, také bych chtěl vydělávat co nejvíc to jde a řekněte mi kdo ne? Šáhněte si do svědomí a řekněte mi, kdo z vás by prodával levně aby uspokojil lidi, to by vás položilo finančně.

Stejně nechápu tuhle diskusi, komu se nelíbí, že jsou hry drahé, tak ať je nekupuje a nezajímá se o ně. Naříkáním stejně nikdo ničeho nedosáhne. A kdo má o danou hru opravdu zájem, ten si našetří a bude si jí vážit, přesně jak řekl někdo nade mnou.

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, nikdy jsem opak netvrdil.

Opačně to ale funguje také. Když se hra zdraží, a to děje téměř s každou generací, počet kupujících se zmenší. On ten trh zase tolik neroste, ale ceny vývoje her letí nahoru docela dost. Pokud hra stojí 100 milionů, MUSÍ se prodávat super. A to je často problém.

A zase porovnáváš naše platy, to nikoho nezajímá kromě těch co žijí u nás. Tím se nemůžeme hájit, že vůči našim platům jsou hry drahé, to nikoho nezjaímá

Ovšem problém, našich platů byl napsaný v trochu jiné souvislosti. U nás vzhledem k platům hry předražené jsou. V minulosti to bylo horší, ale ani dnes to není nijak super. Pak se není čemu divit, že se u nás pirátí o něco víc, než na západě. Podotýkám, že to není omluva, ani nářek, jen vysvětlení. Stejně tak je mi jasné, že se kvůli nám ceny upravovat nebudou. Škoda, třeba v Rusku to funguje, extra levné edice za hruba 3-4 dolary, bez manuálu, obalu, jen v pytlíku. No, třeba časem.

IMO je dnes největší problém v herním světě zastaralavý způsob prodeje. Když se spočítají marže obchodníků, procenat konzolvých firem, procenta vydavatelům, zbyde vývojářům dost málo. Stejně jako v hudbě, i zde by to chtělo už nějakou změnu.

Odkaz ke komentáři

Zapomněl jsem, že tu jsou lidé co vystudovali právo a ekonomii. Piráti nikoho neokrádají, pokud věc kterou stáhnou nešíří dále, ale užívají ji jen pro sebe. Byl jeden soud v Americe, kde byl oproštěn viny pachatel, který stahoval soubory (hry apod.) a to proto, jak řekl soudce, nezpůsobil žádnou škodu neboť, kdyby si soubory nestáhl tak by si tu věc stejně nekoupil, tudíž nevznikla žádná škoda. Pak jsem četl další článek, že pirátství naopak přispívá k prodeji dané věci, neboť lidé si např hru vyzkouší a pak si ji koupí apod, proto dnes na tomhle principu funguje i hudba.

Tohle je blbost.Počet lidí,kteří si hru stáhnou se násobí cenou produktu (pochopitelně),tudíž když si 100 000 lidí stáhne hru,která by je stála 1400,- ,tak vývojáři příjdou o 140 000 000,což malá částka zrovna není.Okrádají vývojáře,protože bez zaplacení by si hru nezahráli.:roll:

Pirátství přispívá v minimálním počtu,protože lidi nejsou poctiví a to ví každý.Nikdo to jako vyzkoušení hry nebere,ale když se jim hra zamlouvá a myslí si,že za to stojí,tak si ctějí kopit originál.

Odkaz ke komentáři

Tohle je blbost.Počet lidí,kteří si hru stáhnou se násobí cenou produktu (pochopitelně),tudíž když si 100 000 lidí stáhne hru,která by je stála 1400,- ,tak vývojáři příjdou o 140 000 000,což malá částka zrovna není.Okrádají vývojáře,protože bez zaplacení by si hru nezahráli.:roll:

No, neříkám, že piráti neškodí, ale počítat to takhle je hloupost. A proč, to už jsem psal výš.

Odkaz ke komentáři

No, neříkám, že piráti neškodí, ale počítat to takhle je hloupost. A proč, to už jsem psal výš.

Dobře,ale lidé,kteří si hru stáhnou už nemají potřebu za ní platit.

Hloupost to není.Vem si,že tvůj kamarád si koupí hru za 1200,- a ty si jí stáhneš zadarmo.Je to unfair jak vůči vývojářům,tak i vůči ostatním spravedlivým hráčům.

"pokud si stáhnu 300 her, na kolik bych asi měl peníze? Na všechny asi ne. Tedy napsat, okradl jsem 300 vývojářů je také nesmysl."

Lidi nekradou podle počtu svých peněz.

"Pokud si například dítě stáhne hru, možná tím ten zákon porušuje, ale i kdyby si nic nestáhlo, vývojář stejně peníze neuvidí, dítě je prostě obvykle nemá."

Ale o to jde.Vezmi si,že dítě půjde do obchodu a ukradne hru.Nepříjde ti to jako krádež?Člověk si neřekne,že dítě nemá peníze,tak je to jedno,že si ukradne hru.To by byl tenhle svět zvrhlejší než je teď.

A o to,že se jedná o hmotnou věc je blbost,protože tady jde o obsah toho cd,kterého mužeš docílet koupí nebo stáhnutím.

Odkaz ke komentáři

Dobře,ale lidé,kteří si hru stáhnou už nemají potřebu za ní platit.

Hloupost to není.Vem si,že tvůj kamarád si koupí hru za 1200,- a ty si jí stáhneš zadarmo.Je to unfair jak vůči vývojářům,tak i vůči ostatním spravedlivým hráčům.

"pokud si stáhnu 300 her, na kolik bych asi měl peníze? Na všechny asi ne. Tedy napsat, okradl jsem 300 vývojářů je také nesmysl."

Lidi nekradou podle počtu svých peněz.

Samozřejmě je to nefér vůči vývojářům, to je pravda a nikdy jsem opak neřekl.

Mě šlo o ty čísla. Pokud budu mít peníze třeba na 10 her a stáhnu jich padesát, jsem mrcha. Ale nemůžeš říct, že jsem vývojáře okradl o peníze za padesát her, protože i v případě, že bych je nestáhl, oni by ty peníze neviděli. Protože já bych takové množství peněz prostě neměl.

Proto nikdy nemůžeš počítat "počet stáhnutí x cena". Tuhle sumu by vývojáři nikdy neviděli, prostě to není možné.

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě je to nefér vůči vývojářům, to je pravda a nikdy jsem opak neřekl.

Mě šlo o ty čísla. Pokud budu mít peníze třeba na 10 her a stáhnu jich padesát, jsem mrcha. Ale nemůžeš říct, že jsem vývojáře okradl o peníze za padesát her, protože i v případě, že bych je nestáhl, oni by ty peníze neviděli. Protože já bych takové množství peněz prostě neměl.

Proto nikdy nemůžeš počítat "počet stáhnutí x cena". Tuhle sumu by vývojáři nikdy neviděli, prostě to není možné.

Chápu tě.Ale ty hraješ hry za určitou sumu,kterou jsi měl zaplatit za hraní této hry.To je jako když zničíš něčí majetek.Nikoho nezajímá jestli máš peníze,poškozený sumu požaduje a musí získat zpět.

Tady to hraje do karet pirátům.Hra na internetu se vlastně může stáhnout neomezeně,ale ty si hru nemůžeš koupit tolikrát kolikrát chceš.

"Tuhle sumu by vývojáři nikdy neviděli, prostě to není možné."

Ano,ale bez stažení by pirát hru taky neviděl.O to jde.

Odkaz ke komentáři

Ano,ale bez stažení by pirát hru taky neviděl.O to jde.

Mě jde o něco jiného. Když si hru stáhnu, vývojář peníze neuvidí. Když si hru nestáhnu, ale nekoupím si ji (nemám dost peněz, nelíbí se mi tak moc, abych si jí koupil), tak si ji sice nezahraju, ale vývojář ty peníze neuvidí stejně.

O to mě celou dobu šlo. Nehádám se, zda je pirátění kradež (právně sice ne, ale to je vedlejší, dělat se to nemá). Šlo mě o výši sumy, která se opravdu nedá brát jen takhle prostým násobkem, a myslet si, že by vývojáři mohli být o tuto sumu bohatší. Nemohli. O tolik ne.

Odkaz ke komentáři

Mě jde o něco jiného. Když si hru stáhnu, vývojář peníze neuvidí. Když si hru nestáhnu, ale nekoupím si ji (nemám dost peněz, nelíbí se mi tak moc, abych si jí koupil), tak si ji sice nezahraju, ale vývojář ty peníze neuvidí stejně.

O to mě celou dobu šlo. Nehádám se, zda je pirátění kradež (právně sice ne, ale to je vedlejší, dělat se to nemá). Šlo mě o výši sumy, která se opravdu nedá brát jen takhle prostým násobkem, a myslet si, že by vývojáři mohli být o tuto sumu bohatší. Nemohli. O tolik ne.

Prakticky ne, teoreticky a právně ano.

Ale nechme toho, tohle má být diskuze o něčem jiném, na tyhle polemiky si můžem založit samostatný topic

Odkaz ke komentáři

Já to vím,ale já dával za příklad 100 000 lidí,ne člověka co stáhne 50 her.A i kdyby,tak každý může zvednout zadek od pc a jít si vydělat na hru,kterou si přeje.Takže to,že někdo nemá na hry je hloupost.Když si tu hru přeju,tak si na ní vydělám,ne že jí ukradnu.

A už to fakt nemusíme řešit.Poslední 4 strany se zabývají něčím jiným než je téma.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu