Jump to content
  • 0

3D stereoskopické zobrazení na Xboxu 360

Question

Posted

Dříve jsem celkem bedlivě sledoval dění okolo 3D zobrazení her a filmů na počítači/konzolách. V té době na pc byla nvidia 3D vision a co se týče konzol tak jenom Playstation 3 sliboval že bude pro určité tituly podpora stereoskopického 3D.

Viz zmínka na angl. wikipedii . Na angl. wikipedii xboxu 360 stále nic není, ale když jsem si rozklikl Stereoskopické zobrazení tak je tam i zmínka ohledně xboxu a hlavně Unreal 3 engine.

No a pak jsem si procházel seznam PS3 her kompatibilních se stereoskopickým zobrazením a mezi tituly jsem našel CoD:Black Ops. To mi nedalo a klikl jsem na malou [1] u jména hry a tam byl odkaz na kterém cituji autora článku:

Call of Duty: Black Ops was my first experience playing a AAA title using the 3D capabilities of an Xbox 360.

Což jasně nasvědčuje že je hra na xbox 360 s podporou 3D i když by neměla existovat... Mohl by mi to někdo uvést na pravou míru?

edit: Když už jsem položil takový dotaz, tak by mě ještě zajímalo, jestli to stereoskopické zobrazení obecně které je použité na PC/PS3/X360 je závislé na technologii zobrazovacího zařízení, tím myslím, jestli lze mít hru ve 3D i bez spec. brýlí, pokud to daná(drahá) televize umožňuje?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Nevím proč mě to nenapadlo dřív, ale podle oficiální stránky to Black Ops podporuje a je tam i návod jak to udělat.

Ty poznas bezne 3DTV, ktore sa teraz predavaju, ze maju moznost 3D zobrazenia bez pouzitia "3Dbryli"? Ja nepoznam...
Taky jsem takovou televizi zatím neviděl, ale v titulcích na novinkových serverech se to už mnohokrát zobrazilo že je nějaká super bomba nová televize/technologie, která umožňuje sledování 3D obrazu bez nutnosti mít brýle ... viz. nově ohlášené Nintendo 3DS.
  • 0
Posted
Nevím proč mě to nenapadlo dřív, ale podle oficiální stránky to Black Ops podporuje a je tam i návod jak to udělat.

Taky jsem takovou televizi zatím neviděl, ale v titulcích na novinkových serverech se to už mnohokrát zobrazilo že je nějaká super bomba nová televize/technologie, která umožňuje sledování 3D obrazu bez nutnosti mít brýle ... viz. nově ohlášené Nintendo 3DS.

o tu technologii se usiluje, zatím ale ještě není, pro sledování 3D stereoskopického obrazu potřebuješ televizi, která to podporuje, kompatibilní brýle a kompatibilní přehrávač a kompatibilní médium :D kura nák moc těch kompatibilit

• 0
Posted
o tu technologii se usiluje, zatím ale ještě není, pro sledování 3D stereoskopického obrazu potřebuješ televizi, která to podporuje, kompatibilní brýle a kompatibilní přehrávač a kompatibilní médium :D kura nák moc těch kompatibilit

No tak v případě Xboxu 360 je vyřešen kompatibilní přehrávač i médium ... ale ještě HDMI kabel, bez něj 3D nepůjde

Kromě CoD:BO ovšem Xbox 360 nemá žádné tituly ani filmy, které by byly ve 3D. Všechny jsou totiž na Blu Ray discích, a ty jaksi xbox nebere. A jenom kvůli jedné hře kupovat 3D HDTV za 1200+$ není příliš dobrý nápad. V tomto ohledu je PS3 jediný stroj, který zvládá 3D hry(cca 38 titulů) i filmy. Škoda, možná příště Microsofte ...