Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Rozdil ve verzich PS3

excal

Otázka

Zdravim,

jsem ve svete konzoli novacek a potreboval bych poradit ... chci si poridit PS3 klidne asi z aukra nebo z bazaru protoze mam zajem si zahrat asi jenom 3-4 hry (nemam moc cas :))... Heavy Rain, Little big planet 1/2. Do ted jsem primarne hral na PC. Chtel bych poradit na co si mam davat pri nakupu pozor jestli je dulezite koupit konzoli az od nejakeho data vyrobi atd .. taky nechapu proc potrebuji konzoli s 320Gb misto 40 - 80GB... Rozjedu na na starsich konzolich PS move ???

Dekuji moc za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Pokud chceš jet pouze origo, je to úplně jedno. Ale když koupíš Slima, máš nižší spotřebu a rozměry oproti Fat (fat je starší verze, výkonově se neliší, ale Slim je menší, pro mě i hezčí, a s nižší spotřebovu a velikostí - obě o 30%).

Pokud budeš kupovat fat (fat poznáš tak, že je jakoby tlustý, lesklý, vysoký), dávej si pozor na velikost disku, který tam byl (HDD) nebo je. HDD lze vyměnit, takže to někd vypadá, že je novější. PS3 Fat zhruba od 80 GB HDD už tolik netrpí zahříváním, hlukem, poruchami, jako předchozí modely (třeba PS3 Fat 40 GB, 20 GB). Čím novější, tím lepší. Postupem času se totiž začaly v PS3 používat lepší technologie výroby, které snižují počet poruch, přehřívání a i hluku.

PS Move rozjedeš všude, nijak se to neliší.

No, pokud chceš používat PS3 třeba na filmy (stažené) a hudbu, a máš HD telku, tak jeden film má třeba 10 - 15 GB, takže se 80 GB HDD zaplní během vteřinky. Samozřejmě, hodně místa zabírají i data her a stažené demoverze, nebo hry koupené přes PS Store.

Nové PS3 Fat už v podstatě nekoupíš, Sony je (pokud vím) stáhla z dovozu, ale někde stále jsou. Každopádně - osobně doporučuji Slim (i z bazaru), protože máš větší jistotu, že to není ten model, který trpěl poruchami apod.

Odkaz ke komentáři

• 0

ano PS3 FAT (60 , 20 , 40 ) mají dost na nic chlazení a vyrobní proces cipu je dost velky takže je velká spotřeba cca 300 watt při hraní a dost topí smutné je na tom to že ty cipy se samy časem doslova upečou protože to chlazení je opravdu desny , co se tyká SLIMU je tam použity menší vysobní proces takže cipy tolik netopí a mají nizšší spotřebu (zatím jsem nemeřil ale chystám se na to) jen přemyšlím jestli od sony bylo chytrné protahovat ten horky vzduch skrz součástky od zdroje no uvidíme co to vydrží

Odkaz ke komentáři

• 0
ano PS3 FAT (60 , 20 , 40 ) mají dost na nic chlazení a vyrobní proces cipu je dost velky takže je velká spotřeba cca 300 watt při hraní a dost topí smutné je na tom to že ty cipy se samy časem doslova upečou protože to chlazení je opravdu desny , co se tyká SLIMU je tam použity menší vysobní proces takže cipy tolik netopí a mají nizšší spotřebu (zatím jsem nemeřil ale chystám se na to) jen přemyšlím jestli od sony bylo chytrné protahovat ten horky vzduch skrz součástky od zdroje no uvidíme co to vydrží

Zapomněli jsme na to, že Slim "praská". Je to většinou chvíli po koupi, jak se roztahují a smršťují součástky (nevím jak přesně to je), což se asi týká vedení toho tepla, jak tvrdíš.

Určitě ti to někdo řekne - Slimáka mám od Vánoc 2010, a první měsíc to praskalo celkem často, druhý měsíc to ubývalo a třetí měsíc to zmizelo. Od té doby snad ani jedno prasknutí, takže se nemusíš ničeho bát. většinou se to stávalo při vypnutí, nejčastěji po rychlém vypnutí po rozehrané hře.

Jinak, Slim je úžasně tichý, mechanika také, nezahřívá se tolik, a pokud ho podložíš, tak je to bez problémů.

Odkaz ke komentáři

• 0

no ne že bych se nějak chtěl zastávat FAT verzí, ale moje 40GB verze, teď už 320GB funguje od července 2008 absolutně bez problému. ty poruchy se podle mě týkají 60GB verzí a některých 40GB, já mám asi zrovna štěstí. jediné co se mi za těch 2 a třičtvrtě roku stalo, že se mi sekl jednou Heavy Rain a Far Cry 2. v dnešní době ale být tebou koupim slimáka.

Odkaz ke komentáři

• 0
no ne že bych se nějak chtěl zastávat FAT verzí, ale moje 40GB verze, teď už 320GB funguje od července 2008 absolutně bez problému. ty poruchy se podle mě týkají 60GB verzí a některých 40GB, já mám asi zrovna štěstí. jediné co se mi za těch 2 a třičtvrtě roku stalo, že se mi sekl jednou Heavy Rain a Far Cry 2. v dnešní době ale být tebou koupim slimáka.

Ja práve měl FAT 40 GB a chytl jsem YLOD tak jsem koupil SLIMA a zatím parádička mam ho podloženyho takže o nem vubec nevím a ani moc netopí co se tyká spotřeby tak v Killzone 3 má přesne 100 watt a menu kolem 70 watt takže pohodička

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu