Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ! K narozeninám jsem dostal joystick k PC a proto jsem si řekl, že po delší době zapařím nfs shift. Vše jsem ponastavoval, popřipojoval a pařil jsem. Čeho jsem si ale všiml je, že se hra neobvykle trhala (v mém případě to není obvykle, má sestava: http://console-forum.net/tema/87583-herni-sestava-premio-pilot-aa ) - cca půl rok na to, se tuším vůbec nesekala... Restartoval jsem hru a pořád to samé. Tudíž jsem hru reinstaloval, projel bordel a registry ccleanerem, defregmentoval hdd, zkontroloval chyby hdd při bootu, projel pc antivirem. Všechny výsledky nasvědčovaly tomu, že nic není v nepořádku - kromě nfs - pořád se trhalo, pomalu načítalo, atp... Tak jsem začal bádat po internetu a dočetl se, že je dobré projet pc furmarkem. Mé výsledky jsou takovéhle : http://img718.imageshack.us/i/furmarka.jpg/

Zdálo se mi, že teplota grafiky je z těchto výsledků vysoká, proto jsem povrchově a všemožnými průduchy provysával pc a začal hledat drivery pro mou grafiku ati radeon hd 5700 series. Na officiálních stránkách amd jsem se dopátral pouze k ,,pc suite´´ zahrnujícímu ovladač o jméně tuším catalyst. Když jsem však spusti hru, opět se sekala. Už nevím co s tím - ostatní hry momentálně nemám nainstalované a jsem lenivý je instalovat + stejně mi jde momentálně o ty nfs shift... Přes everest se mi čidla zdála v klidu - na každém jádře okolo 35 - 40 stupňů. Nevíte co s tím ? Díky předem ;) !

Odesláno

Pokud jde o teplotu při plné zátěži, tak 78 stupňů je ještě v pořádku. Kdy přesně ti to začalo blbnout?

Každopádně to GK být může, zrovna teď reklamuji GTX460 s podobným problémem, výkon super, ale obraz se trhá jak hovado.

Jestli máš možnost, zkus kartu u kamarádů a tak.. případně si půjčit jejich kartu a zkusit, zda se to bude trhat stále, tak nejjednodušeji najdeš závadu.

Odesláno

Koukni se do procesu...jestli ti tam nejakej proc nezere hodne....mel jsem problem s tim ze Bios porad dokola testoval mys a to zralo hned po startu 50% CPU...tak se tam koukni...jinak teploty jsou OK....btw nehrajes nahodou to nahodou na FULL HD a nejvyssi AA? vim ze na tohle nastaveni ma hra problemy....a seka se strasne...chvili jede pak se seka...tak zkus vypnout AA

Odesláno

No a tady stojíme u problému - vlastně se ani nemůžu podívat, jak to vypadá uvnitř, páč pc mám koupený jako celek a mám ještě rok záruku. Jinak ohledně procesů : využití procesoru mám momentálně 1 procento a fyzické paměti cca 37 procent... tudíž tím by to snad být nemělo, ne ? Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být ,,stárnoucím´´ systémem (cca rok jsem nereinstaloval), poněvadž hra se neseká pouze při hraní, ale už i ukazatel při načítání. Detaily kromě textur (ty auto na high) mám na střední a co jsi myslel tím aa ? Promiň za mou neznalost :D Reinstalovat se mi systém nechce, páč mám hodně dat a nechce se mi vše zálohovat, instalovat znovu :( Sekat se to začalo teď, po asi 2 měsících nehraní...

EDIT: Už vím co je aa... :D Mám je i bez měnění nastavení vypnuté... Mám je zkusit zapnout ? Když tak na jakou hodnotu ? A mám dát textury taky na střední ?

Odesláno
No a tady stojíme u problému - vlastně se ani nemůžu podívat, jak to vypadá uvnitř, páč pc mám koupený jako celek a mám ještě rok záruku. Jinak ohledně procesů : využití procesoru mám momentálně 1 procento a fyzické paměti cca 37 procent... tudíž tím by to snad být nemělo, ne ? Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být ,,stárnoucím´´ systémem (cca rok jsem nereinstaloval), poněvadž hra se neseká pouze při hraní, ale už i ukazatel při načítání. Detaily kromě textur (ty auto na high) mám na střední a co jsi myslel tím aa ? Promiň za mou neznalost :D Reinstalovat se mi systém nechce, páč mám hodně dat a nechce se mi vše zálohovat, instalovat znovu :( Sekat se to začalo teď, po asi 2 měsících nehraní...

EDIT: Už vím co je aa... :D Mám je i bez měnění nastavení vypnuté... Mám je zkusit zapnout ? Když tak na jakou hodnotu ? A mám dát textury taky na střední ?

Ne to by melo bejt v pohode...no asi mas W7 ne?rok nepreinstalovany je celkem dlouho....sam kazdej vi jak moc toho dokaze zasekanej OS...zkus treba jinou hru a uvidis...

Odesláno

Dejme tomu, že bych se přiklonil k přehrání systému. Chci se však zeptat - nemaji win7 32bit home premium nějakou možnost přehrání s tím, že by zanechaly, když už ne programy, aspoň osobní data ? mám přes 400gb dat, o které bych nerad přišel, tak proto se ptám, pač bych to zálohoval tak měsíc, nehledě na finanční náročnost (nemám ext. hdd, tudíž snad jen dvd :D)... Popř. jak se na takovou operaci do budoucna alespoň z části vyzbrojit ? Typuji image disku, ale přes jaký program ? Jak ho potom obnovit s tím, že nechci vypujovat hdd ? Napadá mě snad ještě, že bych mohl rozdělit hdd na více partition a naházet na něj data, ale nepřišel bych tím o záruku ? Jaký program by jste použili a jak by jste ho naformátovali ? Omlouvám se, za mnoho všetečných otázek, ale už nemám tolik času být u pc a pár věcí bych si rád v hlavě ,,zaktualizoval´´ a upřesnil se - lepší se poptat, než pak plakat :D

Odesláno

Zkus si nastavit hardwarovou akceleraci.

Nemám W7 a nevím přesně jak se k ovládacímu panelu dostaneš, ale u WXP je to tak.

Klikneš na plochu pravím tlačítkem a spustíš vlastnosti. Potom nastavení a upřesnit. Záložka poradce při potížích.

Teď odebrat "fajfku" z "povolit kombinování zápisu" a stáhnout posuvník "hardwarová akcelerace" o jednu, nebo dvě dolů.

Vyzkoušej obě možnosti, nebo si s tím pohraj a uvidíš.

Screenshot-2011-03-16_02-43-38.jpg

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím ;) ! Vím, že to tady už je mrtvé, ale přeci jen mi to nedalo :D Tehdá jsem se na přehrávání a všechno vykašlal, protože stejně nebyl na hraní moc čas... Ale asi týden tomu jsem si nainstaloval crysis 2 a ten mi jede na full bez sebemenšího trhnutí, takže chyba byla asi někde ve hře, i když si neumím vysvětlit kde, když jsem ji reinstaloval, čistil registry a vše s tím spojené a pořád se škubala... Nevíte tedy aspoň o nějaké jiné dobré závodní hře s podporou volantu a joysticku ? Díky předem ;) P.S. vím, že se nepíšou dva příspěvky pod sebou, ale chtěl jsem to oživit ;)

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu