second Odesláno Březen 14, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2011 Základní deska je nepraktická. Myslím ,že její výhoda je v integrovaném grafické čipu, ale nevýhody jsou podle mě hned dvě. Nemluvím teď přímo o značkách výrobců, ale např. Dva sloty PCI-E 16 jsou moc blízko u sebe. Z toho důvodu až tě omrzí grafický čip, tak budeš moci zapojit pravděpodobně jen jednu grafickou kartu (Myslím tím nové karty dvojnásobně široké. Jiná varianta by byla při normální tloušťce). A druhá nevýhoda je ,že deska má pak jen dva sloty PCI a PCI-Ex1. Co pro tebe je důležitější to nevím, ale do desky toho moc nenastrkáš a v počítačové bedně se bude zdát, že je moc malá. Taková deska je spíš do Mini-Toweru. + Píší ,že maximální rychlost sběrnice je PCI-E 16. Nebude to u nových grafických karet problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesi88 Odesláno Březen 14, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2011 tak jste mně celkově zvykli s t im PC, radši nějakej čas počkám než si složim nějaký PC, halvně jsem chtěl právě do PC dát starej SATA II než bych koupil novej HDD a u tý desky jsem si všiml že mi bude grafika překrejvat další PCIE slot a dokonce i SATA sloty, a cose týče tý grafiky s ní mám problém už teď, jelikož mám fullHD monitor tak musím hrát všechny hry v rozlišení 1080 protože při menších rozlišních jsou hry na tom monitoru dost hnusný... Celkem těžká volba vybrat si nejideálnější komponenty v poměru cena/výkon a hlavně tak aby udržel výkon s dobou na dost let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VVenca8 Odesláno Březen 14, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2011 Vykon na dost dlouho dobu urcite nevydrzi.. furt to jde kupredu. Jestli chces co nejlepsi pomer cena/vykon tak vem AMD a grafiku ATI/AMD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crashíčeq Odesláno Březen 14, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2011 omlouvám se, špatně jsem text přečetl, máš to napsáno chaoticky a já místo "nechci nadupaný dělo za 30k" přečetl pravý opak, za to se omlouvám ;) Jak již jsem psal, počítače stavím přes 3 roky pokud budeš chtít, jsem ti schopen nějaký počítač sestavit. Pokud patříš k méně zručným a bydlíš blízko Olomouce, jsem ti schopen počítač za pár stovek postavit. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Březen 14, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2011 sucháč: u PCI-e 3.0 (GK = grafické karty) je to myšleno jako podpora :) (ano, vím, že je to slot pro spoj grafické karty a základní desky) ;) :Dano, nikdy ten výkon nebude 5x větší, ale pokud se bude prodávat nejhorší osmijádrový kousek s taktem 4 Ghz a nejlepší desetijádrový s taktem 4,5 GHz, bude to sakra rozdíl, než současné takty, jejichž takt je při nejlepším 3,5 Ghz...pokud odemčou násobič, nebude problém se dostat na 5 GHz bez vodního, nebo dusíkového chlazení ;) a sme zase u toho "ale pokud" ... az se to bude prodavat bude to mit smysl o tom diskutovat takle opravdu tezko... uz tu resime blbosti dal to rozvadet nebudu, snazil sem se poukazat na to ze tu nemas filozofovat o budoucich generaci CPU, GPU atd. ale to je jedno ;) btw jako podporu to muzes brat i budouci thunderbolt apod. (nemel jsem na mysli ti tu povidat o tom co je pci-e 3) ale od tebe to vyznelo skoro jako kdyby to delali jen kvuli intelu ;) timto tady koncim protoze uz by sme to rozvadeli do blbosti ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesi88 Odesláno Březen 15, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 Seskládat PC zvládám, už jsem jich pár taky složil a celkem mně to i baví :-), ale kdybych měl 30tis tak asi pořídim to core i7 990 extreme, ten si myslim by na delší dobu postačil, ale nejvíce chci PC na hry, tak bůh ví jestli ještě chvíli nepočkám a nekoupim nakonec nejdřív zase PS3 nebo Xboxe.. u toho mám jistotu že každá hra pošlape spolehlivě a plynule, pak už zase budu řešit to dilema jakou konzoli vybrat :-D PS3 už jsem měl, tak možná zkusim Xbox, tak snad nebudu sklamanej :-D Ale všem díky za rady jaké komponenty zvolit, díky vám sem se dozvěděl o těch nynějších chybách Intelu, protože kdyby mi kuli intelu odešel HDD se všema důležitejma věcma tak to intelu asi nikdy neodpustim :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KukiCZ Odesláno Březen 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 Kdyby jsi chtěl nejakou desku na tu AM3 tak tahle je docela dobrá (má víc PCI) http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140004000000XR8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesi88 Odesláno Březen 15, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 no za ty prachy je to docela slušná deska, ta má i výhodu že je větší, díky za info :-) pokud budu skládat to AMD tak mám asi jasnýho kandidátka na desku :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Březen 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 Seskládat PC zvládám, už jsem jich pár taky složil a celkem mně to i baví :-), ale kdybych měl 30tis tak asi pořídim to core i7 990 extreme, ten si myslim by na delší dobu postačil, ale nejvíce chci PC na hry, tak bůh ví jestli ještě chvíli nepočkám a nekoupim nakonec nejdřív zase PS3 nebo Xboxe.. u toho mám jistotu že každá hra pošlape spolehlivě a plynule, pak už zase budu řešit to dilema jakou konzoli vybrat :-D PS3 už jsem měl, tak možná zkusim Xbox, tak snad nebudu sklamanej :-DAle všem díky za rady jaké komponenty zvolit, díky vám sem se dozvěděl o těch nynějších chybách Intelu, protože kdyby mi kuli intelu odešel HDD se všema důležitejma věcma tak to intelu asi nikdy neodpustim :-D jen pro info... kvuli intelu by ti neodesel disk, nybrz by odesel jen radic /sata II/ na desce... tady mas vytazek z EHW jak to funguje Jak se chyba projevuje Příznakem potíží má být s přibývajícím časem rostoucí výskyt bitových chyb při přenosu přes SATA připojení. V případě, že systém detekuje chybu, dojde automaticky k pokusu o zopakování přenosu. Pokud je ale takových chyb příliš mnoho, výsledkem je zřetelné zpomalení přenosových rychlostí způsobené soustavnými pokusy o opakování přenosu. V krajním případě může dojít i k odpojení SATA zařízení. V takovém případě operační systém disk neuvidí a nemusí být nadále přístupný ani po startu počítače při POST (Power On Self Test). takze zas tak bych to nehrotil... problem by sem mel objevit u 5-15% vyrobenych cipu, s tim ze intel sam rekl ze zalezi i na ostatnich okolnostech (teplota, zbusob pouzivani atd.) takze se s problemy pocita spise u ntb... btw > tu desku nad vama mam a celkem spokojenost za ty prachy to je v pohode :) jediny co mi trochu vadi je akorat zapojeni LAN ale jinak nemam moc co vytknout :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesi88 Odesláno Březen 15, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 Tak tedy nakonec sestavim to AMD s touhle deskou.. A zatim hold zapojim do sata svuj starší sata Hdd. Bude mi ta kejsna co jsem napsal nazačátku na to dostačovat s tim zsrojem co tam je, nebo bude klidně stačit nějaká s 450w zdrojem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 15, 2011 Chtělo by to něco aspoň trochu kvalitního. Pokud do toho nechceš dávat moc, tak třeba tenhle Corsair http://www.alza.cz/corsair-cx500-d202097.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.