Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

free mcboot - pálení a spouštění her


pavel4

Recommended Posts

ahoj mám stávající problém,

nechal jsem si poslat fmcb na 32MB kartě, mám ji ve druhém slotu. když spustím psko tak se mi nejprve načte staré klasické menu a až při resetu se mi načte free mcboot. Je to tak správně nebo bych měl něco přenastavit?

druhý a hlavní problém je, že nejsem schopen vypálit hru. zkoušel jsem vypálit fifu11 přes alcohol, imgburn, pokaždé jsem iso soubor opatchoval přes program mementodisc patcher a zkoušel různé návody na vypalování ale nic mi nejde, pokaždé mi to vypíše že je disk nečitelný.

jo a pálil jsem na verbatim dvd-r

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mam FMCB na 64MB kartě a mam jí v prvnim slotu a ve druhym nemam nic (většina her stejně chtěla trvdohlavě ukládat jen na kartu v prvnim slotu, takže bylo zbytečný mít tam ještě druhou). Zkuste jí přendat do prvního slotu a druhej nechat prázdnej (i na 32MB kartě je dost místa na savy tak z 20 nebo 30 her), tak by se měl FMCB zaručeně spouštět pokaždý. Jestli máte nějaky savy i na tý druhý kartě tak se dají přes browser zkopírovat na tu první. Memento disc patcher nepoužívam, místo toho používam ESR patcher a mam s nim dobrý výsledky. Pálim taky na Verbatim DVD-R rychlostí 4x (doporučuje se používat co nejnižší rychlosti). Pak už mě nic jinýho kromě použití čistícího CD jak v PS2 tak v PC vypalovačce nenapadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za rady, zkoušel jsem to znovu, tentokráte jinou hru, opět opatchovat mementodisc patcherem, vypálit rychlostí 2x a výsledek stejný, nečitelný disk, tak si říkám jestli to není tím patchem, kde mohu stáhnout ten esr patcher? - změna, stáhle jsem si patch odsud: http://www.mediafire.com/?2mi0iymx1en ale co mám s tím patcherem dělat dál? jasně rozbalit, ale dál mi to nic nedělá a nevím co dál.

jo a kartu jsem strčil do prvního slotu a opět fmcb mi najel až po restartu konzole, napoprvé mi to nikdy zatím nenajelo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ty neoriginalni karty nejsou moc spolehlive a ne pokazde s nimi freemc boot nabehne , takze to je normalni ze se ti to ne vzdy spusti.

Zkus jina media , treba i pluska , Ps2 konzole jsou na tohle vybirave . Mel sem uz dost ps2 konzoli a kazda si zrala co chtela , dobre zkusenosti mam napr. s tdk , sony a verbatim . Vypalovat samozrejme na nejnizsi rychlost , zde muj navod :

http://console-forum.net/tema/121151-vypalovani-ps2-her-by-romeno

Predtim to iso samozrejme opatchuj bud memento patcherem a nebo esr disc patcherem , je to uplne jedno .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom ESR Patcheru jsou jen dvě tlačítka, PATCH a UNPATCH, klikneš na PATCH a zadáš který .ISO se má patchnout a to je celý (nebo by mělo taky jít to .ISO myší přetáhnout do okna programu a zmáčknout PATCH). To je celý, jednodušší už to bejt ani nemůže. Takhle to okno vypadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby to furt nešlo, tak máš nějakou blbou verzi toho ESR patcheru, tahle by měla fungovat: http://www.ulozto.cz/6158573/esr-disc-patcher-gui-v0-24a-play-copy-disc-on-ps2-7z

díky za odkaz, konečně funkční esr.

to romeno: musím vypalovat pouze soubor s příponou .dvd? nelze vypálit iso soubor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

ESR umí spouštět jenom hry na DVD, ale existuje návod jak převést hru z CD na DVD. Sám sem pár her takhle převáděl, ale nefunguje to na 100%, některý mi fungovali (unreal tournament, tetris worlds) a jiný ne (nějaký star wars a half-life mi tušim taky nešel). Jiná možnost je spouštět takový hry přes Open PS2 Loader nebo USB Advance buď z USB disku nebo nasdílený na PC přes síť (tam se nic nevypaluje, ani se nemusí ty iso soubory patchovat). Na to sou dokonce nějaký návody i tady. A ještě jedna důležitá věc, tohle funguje jen na PS2 hry, PS1 hry takhle spouštět nejde, tam to funguje buď jen s chipem nebo je třeba mít originální hru, spustit psx loader a pak vyměnit cd za to pálený (podobnym způsobem jako se používá swap magic).

Návod na převod CD na DVD pro ESR tady (anglicky)

Návody na OPL a USB Advance tady a tady (česky)

Další návod na OPL tady (anglicky, ale mnohem podrobnější)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže! Mám Original 8MB kartu s FMCB,načte se všechno v poho. podle návodu od romena jsem patchnul v Mementu a vypálil v CloneCD na rychlost 1x mojí zálohu WRC 04,a jela bez problému,ted jsem vypálil Tony Hawk:American Wasteland,z kámošový originálky která jede v pohodě,a teď nastává můj problém: Dám DVD s THAW do PS2,zpanu PS2,načte se ESR Launcher,dám Launch CD/DVD,hra se načte ale videa se sekají,loading do menu trvá 2 minuty,a loading z menu do story modu trvá 5 minut!!!! je to šílený! mise se načítají pomalu a nejhorší je že se mi nechce načíst můj starý save! co stím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to ten originál PS2 Linux tak ten se blbě shání, ale ten bych ani zas tak moc nechtěl, je moc starej (prej tam ani nejdou USB porty kvůli starý verzi jádra). Přemejšlel sem o nějaký jiný distribuci, na stránkách kernel loaderu jich je několik a nejsou tak zastaralý. Moc sem chtěl na PS2 WWW prohlížeč, protože by to byla děsná machrovina. Ale pak sem si to rozmyslel, protože na televizi a s 32 MB RAM by se to stejně nedalo nikdy rozumně používat. Teď už ani nemam dost místa na disku pro instalaci, ale pořád chci zkusit aspoň to Live DVD který běží bez instalace na disk, až budu někdy mít čas a náladu. Teď už mam i klávesnici s myší, tak by neměl bejt ani problém s ovládánim. Možná by se mi hodily nějaký rady jak to tam rozběhat a co nemá ani cenu zkoušet (třeba emulátor amigy nemá cenu zkoušet, protože prostě na PS2 nestíhá, naštěstí sem si to přečet dřív než sem ho začal instalovat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak nevyzkoušim, nemam už žádný prázdný DVD. Jen by mě ještě zajímalo, jestli se to musí nějak patchovat, nebo to ten kernel loader dokáže z toho DVD spustit i na neočipovaný konzoli, to by přece neměla mechanika spustit, když to je aplikace na vypálenym médiu, ale nevšim sem si že by o patchování nebo modchipu na těch stránkách něco psali ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže,nepatchovat,vypálit,ono se to spustí na nechipovaný,páč se to sputí jako DVD Video (Má to i možnosti),ale Linux spustíš jen přes uLaunchELF,má to aktivovaný porty,je to stabilní na slimákovy,dá se na tom spustit Firefox,já na tom spustil herní myš,ale to se nedalo ovládatmtak jsem jí podtaktoval,ale nemám zase klávesnici (mám ale je stim kulatim hajzlportem),Linux spustí aji Win 3.1,95 se seká jako kráva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jó, už sem to spustil. Nahrál sem si ten kernelloader na kartu, spustil ho a pak tam dal to DVD a ono se to začlo spouštět. Ale moc mě to nenadchlo ani rychlostí ani stabilitou, když sem měl spuštěný 3 programy s spustil další, tak se mi 1 až 2 zavřely, asi že nestačila paměť. Povedlo se mi tam spustit ten prohlížeč Dillo, ale to se moc používat nedá. Nicméně mi tam běžel linux, takže úkol co sem si dal sem splnil. Na to aby se to dalo používat jako normální počítač to má prostě moc málo paměti. Jo a zvuk mi tam taky nešel, takže sem si neposlech ani ty rádia co tam byly v tom přehrávači, ale to oni na tom webu přímo píšou, že od nějaký verze (a na SCPH-50004 už to taky platí) zvuk nejde. A k tomu firefoxu, jestli si čet popisek pod tim videem, tak tam to bylo vysvětlený, že ten firefox na tom PS2 neběží, že běží na nějakym serveru a PS2 je k němu připojený přes ssh (něco jako vzdálená plocha nebo vnc), navíc je to windowsová verze firefoxu běžící pod wine :-D Myslim že na 32MB RAM by se firefox ani nespustil (a to ani nebude mít tolik paměti k dispozici, protože i ten systém sám něco spotřebuje). Takže teoreticky kdybych měl na svym pc správně nastavenej ssh server tak bych se moh k němu z PS2 připojit a ovládat firefox na dálku a běželo by to tam relativně svižně i třeba s flash videem. Ale proč bych to dělal? Je snadnější šoupnout si židli o metr doleva a používat ten firefox normálně na pc, na velký obrazovce, mít k dispozici 2 GB RAM a tak. Emulátory sem nezkoušel. Oni jsou i nějaký emulátory (tušim že na segu, nintendo, atari, commodore snad taky a ještě něco) co běží přímo pod Free McBootem, tak by asi bylo lepší použít ty, od nich bych čekal lepší výkon, když se nemusí dělit o paměť a procesor s linuxem, ale můžou si jí celou zabrat pro sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu