Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

KINECT nebo PS Move ?

rootan

Recommended Posts

Oprav mě jestli se pletu, ale Eye snímá jenom dva rozměry, pokud se nebavíme o snímání svítícího "balónku" na Move. Takže srovnatelné to není, protože při ovládání bez snímání třetího rozměru jsou možnosti dost omezené a ve většině titulů drtivě nedostačující.

Hry určené pro Kinect seženeš i pro Move, to ano. Jenomže narozdíl od Kinectu se na nich nevyřádíš, nevyblbneš.

Jistě, že ovladač pro Kinect není, o tom to je. Ale v nejzašším případě bych mohl použít klasický Xboxový ovladač držený v jedné ruce - vždyť navigační ovladač na Move je taky jen upravená část klasického PS3 ovladače.

A jestli potřebuješ více argumentů, ber tohle - když si stoupneš před Kinect a natáhneš ruku, máš Move. S tím rozdílem, že nemusíš nic držet v ruce, že je snímán i zbytek tvého těla, že máš lepší kvalitu snímání a hlavně neokoukané zařízení, které má budoucnost, oblibu, podporu a širší využití.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Oprav mě jestli se pletu, ale Eye snímá jenom dva rozměry, pokud se nebavíme o snímání svítícího "balónku" na Move. Takže srovnatelné to není, protože při ovládání bez snímání třetího rozměru jsou možnosti dost omezené a ve většině titulů drtivě nedostačující.

Hry určené pro Kinect seženeš i pro Move, to ano. Jenomže narozdíl od Kinectu se na nich nevyřádíš, nevyblbneš.

Jistě, že ovladač pro Kinect není, o tom to je. Ale v nejzašším případě bych mohl použít klasický Xboxový ovladač držený v jedné ruce - vždyť navigační ovladač na Move je taky jen upravená část klasického PS3 ovladače.

A jestli potřebuješ více argumentů, ber tohle - když si stoupneš před Kinect a natáhneš ruku, máš Move. S tím rozdílem, že nemusíš nic držet v ruce, že je snímán i zbytek tvého těla, že máš lepší kvalitu snímání a hlavně neokoukané zařízení, které má budoucnost, oblibu, podporu a širší využití.

Ohh děkuji ti moudrý člověče za tvá slova. Se vším souhlasím.

Odkaz ke komentáři

Ano ty kouzelné svítící balónky ve všech barvách duhy tam jsou právě kvůli třetímu rozměru. Dále takto umí sledovat obličej a z těchto dat se dá již sestavit horní polovina těla ve 3D.

Co je to prosím nevyřádíš nevyblbneš? Nedávno jsme u kamaráda dělali konzolovou noc... dotáhl jsem tam Kinect Adventures ve víře, že se u toho všichni vyblbnou.

Každej si dvakrát zkusil sjet na raftu a pak si řekl hm bezva, co tam máš dál. Nakonec jsme samozřejmě skončili u Dance Central a party hry u kterých se každý vyblbnul se hráli na jeho Wii.

Natáhneš ruku a máš Move. Sice trochu méně přesné, chybí analog na chození a tlačítka, které jdou jen těžko nahradit, ale ano máš pocit, že je to revoluční. :-) Viz třeba co řekl velký Kinect guru a vizionář http://www.eurogamer.cz/articles/molyneux-kinect-ma-sve-mouchy

Mimochodem chtěl bych vidět někoho jak hraje s Xbox ovladačem v jedné ruce. Dokud jsem neměl navigační ovladač, tak jsem to zkoušel s podstatně menším a lehčím Sixaxis a není to nic příjemného.

Odkaz ke komentáři

Asi takhle, konzoli jsem si koupil především pro odpočinek. Přijdu z práce, chci si sednout do křesla a relaxovat u nějaké hry. A hopsání u Kinectu mi rozhodně jako relaxace nepřipadá. I když to stále není tak pohodlné jako běžný ovladač, s Movem si můžu u 95% her pohodlně sednout aniž by mi to nějak zhoršilo požitek ze hry. U Kinectu to u většiny současných her v praxi možné není.

Jestli má Kinect nějakej potenciál, tak já ho nevidim. Pro párty hry určitě super zařízení, nějaký ty featury jako skenování skateboardů, zkoušení šatů a bůhví co ještě jsou sice pěkné inovativní, ale kvůli tomu sem si konzoli nekupoval. Kinect-only "hardcore" hry (tenhle termín nerad používám protože se dnes užívá jen pro rozlišení casual a ostatních her, většina dnes takzvaných hardcore her a hráčů zdaleka nejsou hardcore) jsou nesmysl, alespoň mě zatím nic nepřesvěčilo.

Uvidíme za pár let, ale pro mě stále platí Kinect = hračka, Move = ovladač...

Odkaz ke komentáři

Asi takhle, konzoli jsem si koupil především pro odpočinek. Přijdu z práce, chci si sednout do křesla a relaxovat u nějaké hry. A hopsání u Kinectu mi rozhodně jako relaxace nepřipadá. I když to stále není tak pohodlné jako běžný ovladač, s Movem si můžu u 95% her pohodlně sednout aniž by mi to nějak zhoršilo požitek ze hry. U Kinectu to u většiny současných her v praxi možné není.

tak to není kinect na 95% pro tebe :D kinect je o tom že se musíš hýbat! zvednout zadek a hýbat se! ale pokud makáš od nevidim do nevidim tak beru že si rači sedneš s PS move. Ale rozhodně není - kinectu to že se musíš hýbat :D :D :D (vyplívá to z toho co jsi napsal)

Odkaz ke komentáři

Jestli má Kinect nějakej potenciál, tak já ho nevidim. Pro párty hry určitě super zařízení, nějaký ty featury jako skenování skateboardů, zkoušení šatů a bůhví co ještě jsou sice pěkné inovativní, ale kvůli tomu sem si konzoli nekupoval. Kinect-only "hardcore" hry (tenhle termín nerad používám protože se dnes užívá jen pro rozlišení casual a ostatních her, většina dnes takzvaných hardcore her a hráčů zdaleka nejsou hardcore) jsou nesmysl, alespoň mě zatím nic nepřesvěčilo.

Uvidíme za pár let, ale pro mě stále platí Kinect = hračka, Move = ovladač...

Ok move je sice jakozto upragadovane Wii vhodnejsi k hrani fps, to je asi jedina vec, kde kinect nikdy excelovat z podstaty nemuze, protoze na to bude vzdycky potreba nejaky ovladac.....na druhou stranu, ja fakt nehodlam jak ♥♥♥♥♥ sedet v kresle a par hodin v kuse natazenou rukou mirit svetelnou bambuli naobrazavku...konzoli mam kvuli pohodli a fps chci hrat na gamepadu......Move je tak pro me zatim stejna hracka jak kinect, sice o neco presnejsi, na druhou stranu lehce omezenejsi.....ale kdo do budoucna zabrani microsoftu dodelat nejaky ovladac s kterym si zahrajeme treba i FPS, jasne je to proti filozofii kinectu, ale v tomhle stavu na tom fps hratelne nejsou, na druhou stranu, kdo to potrebuje :)

Odkaz ke komentáři

Neřikám že je Move lepší než klasický gamepad (i když konkrétně třeba pro snipení v Killzone 3 je lepší, RUSE se na něm taky hraje líp). Říkám jen že jen Move více použitelnější než Kinect pro nějaké "hardcore" hry. Ty si na Kinectu nedovedu představit, leda že by nějak hodně dobře zkombinované hlasové a pohybové ovládání nebo by k tomu vymysleli nějakej ovladač pro "hardcore" hráče...

Odkaz ke komentáři

No tak ja beru oboji jak Move tak Kinect ne jako jako alternativu ovladani, ale vlastne uplne jinou formu zabavy nez co se mi dostane s klasickym gamepadem, preci jen jsou to jen peripetie a tak to musis brat.... A zrovna na drobne featury do obycejnych her pomoci kinectu co byli ohlasene na E3 me potesili a to dost....takove hlasove ovladani ME3, prohlizeni zbrani v Ghost Reconu FS nebo headtracking na Forze 4, to jssou pro me presne ty veci, kvuli kterym mam kinect rad....priznam se ze ted nehraju ani na kinectu ani na move, ale radsi dam prednost takovymto drobnostem u kinectu, kterymi jen zprijemni herni zazitek s gamedem, nez strilet s movem...tot muj nazor :)

Odkaz ke komentáři

Ano třeba hlasové ovládání v ME3 je super, paradoxně k tomu ani Kinect neni potřeba, stačil by běžný mikrofon ale co se dá dělat :)

Mám na to podobný názor jako, jak už sem psal před několika stránkami, jako doplněk k velkým hrám, jako kopnutí penalty ve FIFA atd atd je to super věc, ale Kinect-only AAA tituly nikdy nebudou...

Odkaz ke komentáři

S tim souhlasim tak na pul, protoze AAA tituly se uz chystaji a ikdyz je to vetsinou prehlidka ultra sracek (viz priserne Kinect SW), tak jsou tam i zajimava zalizka v ohni jako treba RYSE.....

Jinak bezny mikrofon by na to nestacil, jinak by to bylo i na PS3 ;) Ver tomu ci ne, ale neni to takova prdel udelat fungujici ovladani hlasem a navic to jeste nejak utahnout, takze neco musi pracovat...to mikrofon neumi, kinect jo ;)

Odkaz ke komentáři

Kinect neni podmínka pro hlasové ovládání. Neni potřeba žádný speciální čip s názvem "hlasové ovládání". Dneska už je ta technologie tak vyspělá že ani vysokýmu WER a inteligentnímu rozpoznávání nepotřebuješ moc velký výpočetní výkon....

Je to vše o softwaru a o vůli ho zakomponovat do PS3

Odkaz ke komentáři

Nekde jsem cetl, ze to PS3 s mikrofonem proste nezvladne. Jasne muze to byt jen tah ze strany microsoft aby meli jejich hraci nejake benefity, na druhou stranu si vem ze Kinect samotny uz pracovat s hlasem umi (jasne hardwarove to narocne neni, urcite ne tak aby to samotne ps3 nezvladlo jelikoz zrovna ME3 asi nebude zdimat konzoli na 100 %) na druhou stranu kdyz pripojis headset k ps3 tak to udelo ♥♥♥♥♥ praci....a pochybuju ze se bude Bioware srat s nejakym softwarem na hlasove ovladani aby mohli hrat ps3kari pres HS.....ta technologie sama o sobe asi tak vyspela neni kdyz ji skoro nikdo nevyuziva....proste a jednoduse tady to je kinectem, mozna ze by to i slo pres mikrofon (nevim nejsem ajtak, rikam co jsem cetl), kazdopadne ta prace navic za to Biowaru asi nestoji (jestli to teda vubec jde a jestli hlasove ovladani neni jen za uplatek microsoftu aby meli zase neco exkluzivniho, ikdyz verim ze pravda bude nekde uprostred) ;)

Odkaz ke komentáři

jestli to teda vubec jde a jestli hlasove ovladani neni jen za uplatek microsoftu aby meli zase neco exkluzivniho

No vidíš, přišel jsi na to sám.

Jen by mě docela zajímalo, kolik lidí bude zrovna tuhle featurku opravdu využívat. Půlka lidí na fóru nedá dohromady větu v češtině, natož v angličtině. IMO to dopadne klasickým: vyzkouším, řeknu si "super", zapomenu.

Nakonec, snad v každých nových widlích se MS snaží prorazit s hlasovým ovládáním. A kolik lidí tak program ovládá?

Odkaz ke komentáři

Dokud z Ryse neuvidím nějaký pořádný gameplay, tak bych řekl že to bude něco jako ty Hvězdné Války. Ale snad se mílím a na Kinect pak už budou 3 dobré hry. :)

Nevím kde jsi sebral blud, že na ovládání hlasem je potřeba Kinect. I můj obyčejný telefon zvládá tuto funkci a ještě lépe než kinect (může nahradit klávesnici... avšak přiznávám, že to probíhá přes net). Je na to skutečně potřeba jen mikrofon (který má navíc Eye kvalitnější). Jediné, co má Kinect v tomto směru navíc je procesor, který šetří výpočetní výkon konzole, ze kterého se v dnešní době už ždímá maximum.

Například já mám Singstar, kde řeknu jméno písničky nebo interpreta a pak select a písnička se pustí. Pak je tu Tom Clancy's Endwar, který má zadávání příkazů hlasem za pomoci headsetu jak na Xbox, tak na PS3.

Je to skutečně jen na vývojářích a já to vidím tak, že si říkájí - hodně peněz za málo muziky. Po letošním E3 si dovedu představit exkluzivní smlouvy, dotace a vůbec fůru dukátů od MS, aby přilákali i HC hráče na jejich Kinect.

V tom Mass Effectu je ta podpora Kinectu hodně účelová. Snad příkazy v boji, ale jsem zvědav, kdo z nás to vydrží používat v dialozích. A hlavně jestli to vůbec bude fungovat na českém Live.

Odkaz ke komentáři

To nemyslíte vážně.. argumentovat tim, že hraní na Kinectu je fyzicky namáhavější než hraní na Move.

Co se týče Kinectu, sedět můžeš třeba u JoyRide.. to je jedna hra, ale u kolika můžeš sedět s Move?

Gamepad (1980) >>>>> PS Move >>>>> Kinect (2010)

Ber to tak, že Move mělo vyjít zhruba v roce 1995, a nedalo by se mu nic vytknout.

Navíc si uvědom, že se neoháníš ničím jiným než zařízením, který v Sony "opsali" od Nintenda, který se svým Wii slaví úspěchy.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu