Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS2 oprava nebo ne


Root

Recommended Posts

zdravim ma konzoli SCPH-70004. Ale nenacita nic v browseru to u CD i DVD pise could not read ... a DVD s hrou taky nenacte.. problem je ze nevim jeslti je to laserem nebo mechanikou nebo deskou. Tak se ptam jeslti nekdo nevite cim to je .. ppr. jeslti by stala za to oprava nebo je raci lepsi a levnejsi... sehnat si kartu s free mcbootem a hrat hry z USB..a jeste co k tomu potrebuju jen kartu na ktere je free mcboot, flashku a nejaky program v PC pres ktery to budu davat na flashku ? diky za odpovedi..8)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Free McBoot vyjde levnějš než výměna laseru. Budeš potřebovat USB Advance nebo Open PS2 Loader nahrát na kartu a do PC pak dát USB Extreme nebo USB Util. Jelikož máš slim konzoli, která má zabudovanej ethernet adaptér, tak by šlo hrát i přes síť (hry by byly uložený na PC a přes sdílení ve windows nebo sambu by byly nasdílený a v playstationu bys je spouštěl přes Open PS2 Loader, bylo by to i rychlejší než z USB a neměli by se sekat videa). Návody na to jak to rozchodit najdeš tady na fóru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha moc diky ale porad mi neni jasne.. na karut nahrjau free mcboot nebo USB advance .. nebo oboje slouzi ke stjenemu ucelu ? nebo zakladme je free mcboot a pak na USB teprv jeste USB advance.. no stim sitovym kabelem by to byla parada.. jde to normalne tak ze byhc PS2 pripojil na router a tak ho spojil s PC ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oboje, Free McBoot potřebuješ na to, abys tam moh nahrávat a spouštět další programy. Ono ani ten Free McBoot neni jeden program, ale když to instaluješ z toho FMCB Noobie Package, tak máš hned 4 - uLaunchElf (filemanager, spouštěč programů, a další drobnosti), HDLoader nebo Open PS2 Loader (podle toho jak novou verzi toho instalátoru máš, OPL je až v tý nejnovější a proti HDLoaderu je lepší), SMS (přehrávač mp3, divx a xvid videa), ESR (pro spouštění vypálenejch opatchovanejch her na DVD) a pak už je tam jen aplikace na nastavování Free McBoot menu. A pak je plno dalších programů. který se s Free McBoot nedodávají a když je chceš, musíš si je doinstalovat, sem patří i to USB Advance, který ani neni potřeba, když máš OPL, protože ten umí taky spouštět hry z USB disků. Takže si můžeš vybrat kterej z těch dvou programů bude pro tebe lepší. Dobrý místo kde se dají sehnat všechny možný aplikace pro PS2 i podpůrný aplikace na PC (různý programy na kopírování a patchování her) je sksapps.com.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, nasdílíš si složku na PC, do ní dáš ISO soubory s hrama, který musí bejt pojmenovaný přesně podle návodu jinak to nebude fungovat, v OPL si nastavíš síť (IP adresu PS2 a PC, název tý složky a volitelně login a heslo) a pak už by ti to mělo jít přes ten OPL spustit. Návod zde: http://openps2loader.info/8/net.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to fungovalo, ale nepoužívam to, hry mam na harddisku co je přímo v konzoli. To mi přijde jako nejlepší řešení. Ale je to jen pro ty starší modely s expansion bay, do slima to narvat nejde. Tak sem akorát zkoušel jestli to jde a šlo to. Přes síť jedu jen muziku a filmy, protože toho mam moc, to by se mi na ten disk nevešlo a přes usb se filmy v lepší kvalitě sekaj, stačí to tak na videa stažený z youtube a menší dvd ripy. Akorát mi tam nefungovalo přihlašování jménem a heslem, tak to mam nasdílený bez hesla ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

má ještě 1.0 USB ne? Hele,mě odchází optika/laser nebo co,prostě se hry sekají a načítají se půl roku.Takže pro mě bude asi nejvýhodnější ten systém sdílení,a k tomu mám otázku: Musí být PC zapnutý?

Budu si kupovat 500 GB HDD,takže místa dost.

a net mám takhle - Střecha - Router - PC,takže by to bylo PS2 - Router - PC ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, je tam USB 1.1, ale v tý době (2000) stejně nic lepšího nebylo a v novějších modelech to už pak neměnili. PS3 už má USB 2.0. Starý modely (do SCPH 3000x nebo 3500x) měli ješte vedle USB portů mini-FireWire port, takový, jako bejvají na DV kamerách. Sony tomu řikalo iLink. To je rychlostně už na úrovni USB 2.0 a existujou i boxy na harddisky který mají kromě USB i FireWire, jeden takovej mam doma i s potřebnýma kabelama. Ale mam SCPH 50004 a tam už iLink neni. Ani nevim, jestli se dá použít stejně jako USB, jestli je tam na to nějakej ovladač nebo program co by to uměl použít. Jediný co sem viděl tak nějaká hra měla iLink multiplayer, myslim že to bylo GT3. Kdyby to mělo podporu v programech jako OPL a SMS tak to by bylo super. Jestli se mi dostane do ruky nějaká starší konzole s timhle portem, tak to vyzkoušim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem o tom na netu našel že to nejde. Že jediný použití to mělo na propojení 2 konzolí pro hraní dvou hráčů (stejně jako link kabel na PS1), ale přišli na to že to je blbost, protože musíš mít dvě konzole, dvě televize a i tu hru 2x, takže o to nebyl zájem, je asi jen 10 her co to podporuje. Takže tam pak ten port přestali dávat a nakonec se to nahradilo multiplayerem přes síť. Je to škoda, protože by se s tim dali dělat věci, třeba vysokorychlostní připojení externích disků. Kdyby se pro to někdy někdo obtěžoval napsat ovladač ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, PC musí bejt zapnutý a musí bejt povolený porty na kterejch funguje smb - sdílení souborů a tiskáren ve windows. Nevim číslo, ale to se dá najít. Já to mam propojený s PC přes switch a IP adresu mam nastavenou ručně na PS2 a na PC se to nastavuje automaticky přes dhcp. Trochu složitější, ale na PS2 to nejde jinak nastavit pokud je mi známo. Trvalo mi to tenkrát nastavit celej den, ale od tý doby to funguje. Použil sem tyhle dva návody:

http://members.casema.nl/eugene_plotnikov/en/installation-configuration.html#installation-configuration-ipconfig

http://openps2loader.info/8/config_net.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mělo by stačit řídit se jen tim druhym návodem, ten první zprovozní síť pro SMS a uLaunchElf, což se sice hodí, ale pro samotný hraní to neni potřeba. Je tam ale jeden užitečnej tip, jak nastavit síť tak, aby pro PC zůstaly automaticky přidělovaný IP adresy přes dhcp a PS2 mělo svojí statickou IP a ty adresy nebyly v konfliktu. Tohle mi tenkrát dost pomohlo abych nemusel předělávat doma celou síť aby k ní šlo PS2 připojit.

http://members.casema.nl/eugene_plotnikov/en/faq-dhcp.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Díky za info, o tom programu sem nevěděl. A ten plugin existuje teprve nějakýho půl roku, žádnej div že o něm skoro nikdo neví. Zase začínam uvažovat o koupení starýho playstationa s firewire :-D Hádam že to asi bude fungovat jenom v tom PS2ESDL a jiný programy to nevyužijou. To už by bylo až moc skvělý na to aby to mohla bejt pravda ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Mušák: pokud to propojuješ přímo s pc tak kříženym, pokud to máš přes switch nebo router tak přímym. Wi-Fi to nemá. Nahoře sou odkazy na návody.

GerretRaynolds: můžeš, na to můžeš použít buď USB Advance nebo Open PS2 Loader (OPL), přes síť je to ale rychlejší (neměli by se sekat in game videa).

Návod na formátování, instalování a defragmentování her na USB externích discích pod OPL: http://openps2loader.info/8/usb_install.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu