Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s grafikou

RoBy_CzE

Otázka

ahoj lidi mám takový menší problém ...

PS3ku mám normálně zapojenou přes HDMI kabel mám vše nastavené jak má být ale i přesto mé hry jsou nevyhlazené ...

sice jsem to nezkoušel na LCD televizi ale mám LED HDTV Monitor s rozlišením 1080p a pokud vím tak by to v tom nemělo hrát žádnou roli ...

takže můj dotaz zní : čím to může být? kabelem? monitorem? či PS3?

předem děkuji a prosím o jakoukoliv radu ;)

kdyby náhodou byla potřeba tak tohle je můj monitor http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000Z36&Search=m2280d&SearchType=1 a tohle kabel http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007O0CN0CP12D8

a moje PS3 je verze Slim 250 GB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0

Nevyhlazené je široký pojem. Záleží i na hře. Třeba GT5 je hra,která má 1080i,kdežto 90% dalších her je v 720p. Určitě si ještě projeď ještě game setings a video setings v XMB konzole. Je tam někde i rozlišení v jakém to konzole zobrazuje. Standatrně je tam myslím nastaveno 720p. Ale pokud hra podporuje obě,tzn.1080i i 720p,měla by ps3 přepnout sama do toho lepšího zobrazení. Musíš si s tím pohrát a určitě na to přijdeš.Já to dělal systémem pokus omyl a nakonec vše ok.

Odkaz ke komentáři

• 0

Call of duty black ops/ modern warfare 2 , Mafia II , Dead Space 2 všechno jede nevyhlazeně je to jakobych hrál na PC při rozlišení 800x600 ale třeba God of War 3 mi jede celkem pěkně ale je tam taky vidět značný rozdíl .... vždycky když koukám na videa z Youtube tak to všem jede krásně ale já to mám prostě na pytel ...

Odkaz ke komentáři

• 0
Call of duty black ops/ modern warfare 2 , Mafia II , Dead Space 2 všechno jede nevyhlazeně je to jakobych hrál na PC při rozlišení 800x600 ale třeba God of War 3 mi jede celkem pěkně ale je tam taky vidět značný rozdíl .... vždycky když koukám na videa z Youtube tak to všem jede krásně ale já to mám prostě na pytel ...

ten seznam nevyhlazených her sedí :D COD Black Ops jede ve skutečnosti 576p, takže tam je to děsfůj, Mafia 2 má sice 720p, ale žádné vyhlazení takže taky humus, ale u toho Dead Space mi to moc nesedí, tam mám já obraz skvělej. záleží také na velikosti televize. u konzolí platí, že čím menší obrazovka, tím hezčí grafika :D holt ne každou konverzi vývojáři neodfláknou, ale jsou i multiplatformovky, který jsou perfekně optimalizovaný např. Just Cause 2, perfektní práce.

Odkaz ke komentáři

• 0
ale tak mi neříkej že cod jede tak hnusně to je blbost a to samé mafia 2 kamarád ty hry má a jedou mu krásně ... a mám 22'' monitor takže kdyby to mělo být podle velikosti tak bych neměl mít problém nemyslíš?

sorry já na ten monitor nečuměl. 22" je je akorát pokud u toho sedíš blízko, takže v tom problém nebude. s tím COD ti bohužel nekecám, je to hnus. je to 576p upravený do 720p a takových her je víc než si myslíš, např. všechny hry od Rockstaru krom L.A. Noire. jinak v nastavení PS3 se koukni zda máš zaškrtnuté všechny rozlišení a ještě mě napdalo, že můžeš mít špatnej HDMI kabel. já mám od panasonicu s pozlacenýma konektorama a ten je super. hlavně nekupuj od Hama a Microsoftu.

Odkaz ke komentáři

• 0
  • 0

Treba si uvedomit, ze tieto konzoly (PS3, X360) su 5-6 rokov stare! Ako mozes od nich cakat fullHD a vyhladzovane hrany? Potom hry by museli byt poriadne osekane od mnozstva detailov, efektov aby si to aj mohol hrat aspon na 25fps.

Tie fotky to je normalne, ze je tam zubkovanie, navyse si ich fotil do detailov. Zvykni si na to a hraj s chutou, potom ti tie zubky nebudu vadit. Sadni si od TV/monitora dalej a bude to lepsie :D Inak si musis pockat na novu generaciu konzol, alebo kupit PC aspon za 800€.

Tu mate, ake su skutocne rozlisenia hier http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241

Lovefist_88 nezartuj, prosim ta :D

Odkaz ke komentáři

• 0
Treba si uvedomit, ze tieto konzoly (PS3, X360) su 5-6 rokov stare! Ako mozes od nich cakat fullHD a vyhladzovane hrany? Potom hry by museli byt poriadne osekane od mnozstva detailov, efektov aby si to aj mohol hrat aspon na 25fps.

Tie fotky to je normalne, ze je tam zubkovanie, navyse si ich fotil do detailov. Zvykni si na to a hraj s chutou, potom ti tie zubky nebudu vadit. Sadni si od TV/monitora dalej a bude to lepsie :D Inak si musis pockat na novu generaciu konzol, alebo kupit PC aspon za 800€.

Tu mate, ake su skutocne rozlisenia hier http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241

Lovefist_88 nezartuj, prosim ta :D

takhle to vypadá u mě post-32939-14687157799404_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• 0

Prosim ta, pekne :D Je rozdiel, ked niekto odfoti zazoomovany detail a iny skoro celu obrazovku! :D Nechaj to tak, lebo to nevedie k nicomu, ked sa porovnava rozdielna vec! Hadam si nemyslis, ze tu istu hru nastavenu v konzole na 1080p bude HDMI kabel davat na 560p, aby bolo vacsie zubkovanie. HDMI bud ide, alebo nejde!!! V kabli problem nehladaj!

Odkaz ke komentáři

• 0
Prosim ta, pekne :D Je rozdiel, ked niekto odfoti zazoomovany detail a iny skoro celu obrazovku! :D Nechaj to tak, lebo to nevedie k nicomu, ked sa porovnava rozdielna vec! Hadam si nemyslis, ze tu istu hru nastavenu v konzole na 1080p bude HDMI kabel davat na 560p, aby bolo vacsie zubkovanie. HDMI bud ide, alebo nejde!!! V kabli problem nehladaj!
jde sakra prostě o to, že některé hry NEJSOU ani HD ready, což znamená 1280x720 a COD Black Ops do nich patří, Infamous 2 je v pořádku, akorát nemá antialiasing. třeba to GTA 4 jede v 630p, žádných 720, nebo 1080, jak píšou na obale a přesto má míň zoubků než ten Infamous 2 který jede 720p, který tady nafotil roby_cze, takže bude problém asi v tom kabelu, pač můj screen vypadá líp i když jen o trochu.
Odkaz ke komentáři

• 0

Některé hry opravdu téměř (nebo úplně) postrádají AA. A pokud se k tomu připočítá nižší rozlišení u některých her, není divu, že něco vypadá hůř.

Řešení nění, tohle jsou vlastnosti konzole a her, snad jen si koupit pořádné PC, tam se dá většinou (také ne vždy) AA nastavit ve hře, případně v samotných ovladačích grafické karty. Nebo si počkat na příští genaraci konzolí, tam se už snad aliasingu zbavíme.

Nebo Xbox 360, ten na tom bývá o něco lépe.

GTA vypadá líp, protože používá post-procesing, který to trochu maskuje. V kabelu opravdu chybu moc nehledej, ty bývají v pořádku. Mě ty obrázky, co jsi postoval ty a OP také přišly téměř shodné, zde musím souhlasit s trezzorem.

Odkaz ke komentáři

• 0
Některé hry opravdu téměř (nebo úplně) postrádají AA. A pokud se k tomu připočítá nižší rozlišení u některých her, není divu, že něco vypadá hůř.

Řešení nění, tohle jsou vlastnosti konzole a her, snad jen si koupit pořádné PC, tam se dá většinou (také ne vždy) AA nastavit ve hře, případně v samotných ovladačích grafické karty. Nebo si počkat na příští genaraci konzolí, tam se už snad aliasingu zbavíme.

Nebo Xbox 360, ten na tom bývá o něco lépe.

GTA vypadá líp, protože používá post-procesing, který to trochu maskuje. V kabelu opravdu chybu moc nehledej, ty bývají v pořádku. Mě ty obrázky, co jsi postoval ty a OP také přišly téměř shodné, zde musím souhlasit s trezzorem.

máš pravdu že xbox je u některých her s tím antialiasingem lépší, ale zase většinu her, co jsem tam hrál trpěla slzením obrazu a to je daleko horší, než nevyhlazené hrany. pokud někomu ty hrany vadí hodně, tak je jediné řešení: koupit si pořádné PC na multiplatformový hry a PS3 si nechat na only PS3 tituly, pač ty (většinou) žádné hrany nemají.
Odkaz ke komentáři

• 0
jde sakra prostě o to, že některé hry NEJSOU ani HD ready, což znamená 1280x720 a COD Black Ops do nich patří, Infamous 2 je v pořádku, akorát nemá antialiasing. třeba to GTA 4 jede v 630p, žádných 720, nebo 1080, jak píšou na obale a přesto má míň zoubků než ten Infamous 2 který jede 720p, který tady nafotil roby_cze, takže bude problém asi v tom kabelu, pač můj screen vypadá líp i když jen o trochu.

Stale to nechapes, tak nic...:D

Ako dobre poznamenal VOndy, porovnavat obrazky z fotakov a mozno ani nie tych istych rozliseni, ani nie tych istych velkosti, tak je zbytocna debata. A ak si naozaj myslis, ze samotny kabel si zmeni rozlisenie signalu do TV nez je nastavene na zariadeni, tak "no comment" :D

Odkaz ke komentáři

• 0
Stale to nechapes, tak nic...:D

Ako dobre poznamenal VOndy, porovnavat obrazky z fotakov a mozno ani nie tych istych rozliseni, ani nie tych istych velkosti, tak je zbytocna debata. A ak si naozaj myslis, ze samotny kabel si zmeni rozlisenie signalu do TV nez je nastavene na zariadeni, tak "no comment" :D

ne to jsi špatně pochopil, to si nemyslím, ale že kvalita přenosu může být horší. měl jsem HDMI od Hama a a při pohybu mi vynechával textury, jako že je nestíhal zobrazovat, hlavně ve střílečkách a taky čím je ten kabel delší, tím je to horší většinou. no ty screeny byly fakt zbytečný, ale tak aspoň jsem chtěl zkusit nějaké porovnání. taky je hodně důležité jak má člověk nastavený obraz na hraní. mě trvalo celkem dlouho, než jsem to vychytal tak, aby tam vypadala skvěle každá hra. doporučuju nedávat moc vysoký kontrast, ale spíš zvyšovat gammu.

Odkaz ke komentáři

• 0
měl jsem HDMI od Hama a a při pohybu mi vynechával textury, jako že je nestíhal zobrazovat, hlavně ve střílečkách a taky čím je ten kabel delší, tím je to horší většinou.

No, tak to fakt ne. Kabel pouze přenese to, co mu konzole nabídne, nemůže se "po cestě" něco ztratit. Pokud vypadávají textury, je to vina enginu hry (nestíhá zobrazovat), nebo média (nestíhá číst). Stejně u digitálních kabelů zase tak moc nezáleží na tom, jak jsou dlouhé. Ano, nesmí být dlouhý kilometr a procházet pod zdrojem el.mag. záření (a být nestíněný), ale normální velikost kabelu na to nemá vliv.

Analogové kabely jsou samozřejmě něco jiného.

Odkaz ke komentáři

• 0

jinak ještě ohledně toho tearingu, tak i na PS3 to u pár titulů je, ale dá se to celkem řešit 200Hz a více obrazovkou. ne že by to pak úplně zmizelo, ale je to vidět míň. s tím kabelem je to ale divný, pač od té doby, co mám ten od Panasonicu, tak to stíhá všechno. s tím rozlišením nejde bohužel nic asi dělat, ale některé hry mají takzvané vynucené rozlišení. příklad: hra jede standardně 720p, ale má i možnost 1080p zobrazení, jenže se musí všechno rozlišení krom 1080p v PS3 zakázat

Odkaz ke komentáři

• 0

love fiste zalezi tez na delce HDMI a natypu konektoru. Ja mam treba pozlaceny a asi jen 1,5 m...a v tom infamouus 2 mam co delat abych videl nejaky pixel....

EDIT: sorry mel sem tu neupdatnutu stranku..... mimochodem mam LED tekevizi samsung 200 Hz a je to velke 117 cm(uhlopricka). No, fakt nevidim moc nevyhlazenych hran, ty screeny zezvrchu mi pripadaji jak z jineho sveta....

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu