Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Míření s dualshockem

Dajlr

Recommended Posts

Zdravim,

chtěl jsem se s váma poradit jak to máte s mířením ve fpskách.

Koupil jsem si před pár dnama ps3. Toho míření jsem se dost obával ale říkal jsem si že to bude vychytaný když to paří tolik lidí. Ovšem překvápkem bylo zjištění, že míření pomocí triggeru je buď děsně pomalý nebo prozměnu ukrutně rychlý, nic mezi. Hledal jsem nějakou kalibraci nebo nastavení citlivosti ale nic :-/ Zkoušel jsem už dema více her a všude je to stejný. Měli jste to na začátku podobný? Dostali jste to potom "do ruky", nebo se mám smířit s tím jaký to je ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

radím ti, zvykneš si na to a pak ti naopak míření na počítači začne připadat divný :)
3K^;1152348']Je to o zvyku.. Navykl jsem si na dualshock a teď je pro mě myš úplně cizí ;) ..

Aspoň netrepte. Mieriť s myšou sa učiť nepotrebuješ, ale u DS áno. Prvé hodiny alebo dni hrania sa iba trápiš a o hraní sa to nedá nazvať. Tak, že z mojej strany negatívum. Podľa mňa je DS výborný na športové hry, plošinovky a detské hry.

Odkaz ke komentáři

Aspoň netrepte. Mieriť s myšou sa učiť nepotrebuješ, ale u DS áno. Prvé hodiny alebo dni hrania sa iba trápiš a o hraní sa to nedá nazvať. Tak, že z mojej strany negatívum. Podľa mňa je DS výborný na športové hry, plošinovky a detské hry.

Nesouhlas. Pokud si mys v zivote nemel v ruce bude to pro tebe stejne tezke jako s dualshockem. Gamepady jsou dle meho idealni na temer vsechny druhy her, samozrejme krom strategii a podobne. Je to jen o zvyku, s mysi sme se taky museli naucit...

Odkaz ke komentáři

Nesouhlas. Pokud si mys v zivote nemel v ruce bude to pro tebe stejne tezke jako s dualshockem. Gamepady jsou dle meho idealni na temer vsechny druhy her, samozrejme krom strategii a podobne. Je to jen o zvyku, s mysi sme se taky museli naucit...

Jo a kolik lidi nemelo mys nikdy v ruce? Rozdil je v tom, ze PC (uz v dnesni dobe) kazdy pouziva od detstvi, takze fakt neznam snad nikoho, kdo by nikdy nedrzel v ruce mys. Navic si fakt nevzpominam, ze bych se s mysi "musel ucit" - ze by mi to zprvu neslo se s ni pohybovat nebo tak. Proste jsem ji vzal a nemel jsem s ni problem. DS je s mysi neporovnatelny. (alespon tedy analog)

Nerikam, ze se to neda natrenovat, jen rikam, ze je to neco mnohem tezsiho, nez mys, kterou popadnes a tak nejak to jde kazdemu (nekomu hur a nekomu lip)...

Ale ano, je to o zvyku ;)

Odkaz ke komentáři

Tak samozrejme s mysi ma zkusenosti skoro kazdy, jde mi o to ze neni pravda ze se s mysi nemusis ucit, musis. Je to stejne jako s jazyky, s cestinou ses v kontaktu od mala a neprijde ti ze ses ji musel nekdy ucit....

Ja mam na FPS radsi gamepady, neni to jako na PC kde v counter striku vystrcis hlavu a mas to spocitane, s gamepadem je to pro me realistictejsi, zabavnejsi a ja u toho narozdil od hrani s mysi a klavesnici dokazu poradne relaxovat a uzivat si hry....

Odkaz ke komentáři

No tak přidám taky svou "zkušenost". PS3 jsem koupil z druhé ruky a dostal jsem k tomu Killzone 2. Jsem rád, že dualshock tehdy neskončil roztříštěný o zeď (a to nejsem nějaký extra cholerik). Připadalo mi to strašně nemotorné, otočit se trvalo věčnost, zamířit přesně bylo beznadějné. Nicméně vzal jsem to jako výzvu a dohrál to. Sice se zpoceným trikem, ale šlo to. Po roce, co mám PS3, už fps s dualshockem celkem zvládám, ale pořád tam někde ve mě je to vědomí, že s myší bych byl rychlejší, přesnější a celkově jistější při míření.

Odkaz ke komentáři

Tady se to nějak rozjelo 8)

Já jsem právě odkojenej na CS, několik let a několik tisíc nahranejch hodin, zamířit mi tam trvalo několik setin vteřiny a teď když jsem dostal do ruky gamepad, tak mám přesně stejný pocity jak tady někdo popisoval, že snim skoro praštil o zeď :) Je to o něčem jiném a má to něco do sebe, musim si prostě zvyknout :psp:

Dík za názory...

Odkaz ke komentáři

K tomu učení s myší. Vy nová generace jste se to asi učit nemuseli;)

Ale ono se s myší nehrálo furt.

On takovej přechod z klávesového Dooma na Terminator: Future shock byl asi stejný problém jako z myš klávesnice na DS. Především proto, že se v té době hrálo pravou rukou na šipkách a pak se přešlo na šipky (awsd) levou rukou. Takže když jsem chtěl přejít lávku, tak jsem se pravou ukou našteloval myší a pravou rukou prošel šipkama:)

Odkaz ke komentáři

Nechápu co řešíte.. Prostě pokud ti nevyhovuje DS tak prostě zůstaň u PC a na konzole nesahej.. Říkám, že je to o zvyku a je to pravda.. Pochybuju, že člověk, kterej používá počítač jen jako pracovní pomůcku (Word, Exel apod..), že dokáže freestyle sniping v call of duty hned při první spuštění hry.. S myší se musíš učit taky..

Já jen říkám, že jsem hrával na PC CoD2, pak jsem přešel na Xbox a zvykl si na joystick.. teď hraju na PS3 a nemám problém se trefit i při rychlých hrách jako CoD4 apod.. Když jsem nedávno zkoušel opět hrát na PC, nešlo mi to, musel bych si opět zvyknout. Přirovnal bych to např. mačkání mezerníku palcem.. Pokud používáte pravý palec levým vám to nejde, když si převyknete na levý, nepůjde vám to pravým a takhle pořád dokola..

Toť vše.

Odkaz ke komentáři

Nechápeš proč se to řeší ale názor stejně přidáš :cheesygrin:

Nechtěl jsem tu vyvolávat rozepři co je lepší, jenom jsem chtěl vědět názor zkušenějších, kdyby mi tu napsali že je to na♥♥♥♥♥ a všichni to tak nějak "trpí" tak bych se na náký cvičení vykašlal a hrál bych jiný hry. Takhle vím že se na to dá zvyknout a můžu plně cvičit 8)

Odkaz ke komentáři

Nechápeš proč se to řeší ale názor stejně přidáš :cheesygrin:

Nechtěl jsem tu vyvolávat rozepři co je lepší, jenom jsem chtěl vědět názor zkušenějších, kdyby mi tu napsali že je to na♥♥♥♥♥ a všichni to tak nějak "trpí" tak bych se na náký cvičení vykašlal a hrál bych jiný hry. Takhle vím že se na to dá zvyknout a můžu plně cvičit 8)

Tak do toho. Cvičenie robí majstra.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu