Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s Multiplayer ( Lag )

brians

Otázka

Zdravím mám takový neobvyklý problém s hraním po internetu.

Já pořád nemohu přijít na to čím by to mohlo být, ale u mě v PC problém nebude když mám:

-Motherboard: Asus M4N78

-Source: ATX 550 watts

-Processor:AMD Phenom II x4 810 2.6 GHz True Quad Core

-RAM: 4x1024 DDR2

-Graphics card: AMD ASUS EAH 6870 DirectCU/2DI2S/ 1 GB DDR5 4200MHz + Core 915 MHz zkoušel jsem to i na původní Ati 5870 ale je to beze změny.

-Hard-disk: 1000 gigabytes

Můj internet: O2 Telefonica VDSL 16 MB / 1 MB Upload

zkoušel jsem i některé optimalizační programy: Tune UP 2011 nebo Advance System Care

Používám: Antivir AVG 2012 a Firewall Comodo

Teď budu hovořit obecně mám tento problém ve všech hrách co hraju MULTIPLAYERY po internetu.

Já i když snížím detaily na minimum, tak hra chodí daleko plynuleji než kdybych to hrál na maximální. Dokonce i nižší rozlišení nemusí znamenat přilepšení (1024x768) může způsobit sekání nebo ovlivnit negativně plynulost hry.

Ale i když přes tohle všechno mě chodí špičkovou plynulostí hry stále to nestačí na to, abych nezabránil drobným lágům (sekáním postav ve hře) při boji zblízka nebo-li setkáním s nepřítelem. Když na mě protivník zaútočí z blízka hra se mě začne lehce sekat proto nemohu včas reagovat na útoky. Nebo mám někdy pocit jako by mě viděl protivník dříve než já jeho sotva ho spatřím a hned jsem na zemi absolutně nejde v takovém okamžiku vůbec nic dělat. Nebo mě někdy přijde že někteří hráči jseou nějací zrychlení, že ani nespatříte nepřítele a jste na zemi ani nevíte kdo po vás střílel nebo kdo útočil. Nebo se mě stává, že začnu na protivníka střílet, ale přes veškerou snahu ho moje výstřeli nezraněj a pokud ano, tak z pouze z 50% toho co jsem na něho vystřílel celí zásobník. Za normálních okolností by šel rovnou na zem, ale prostě to nejde nebo to jde hodně z těžka a musí protivník udělat nějakou hloupou chybu. Tyhle problémi mám i když můj ping je mnohdy nižšší než ho mají ostatní, ale je mě to kničemu. Já bych problém viděl v mém internetu nebo bezdratové síti WIFI, kterou používám k připojení mého internetu. Řekl bych, že tam může docháze ke ztrátám paketů nebo něčemu podobnému proto nástávají takové problémy.

Zkoušel jsem i na určité hry otevírat porty podle požadavků her, které vyžadují mít otevřené určité porty. To jsem přesně udělal, ale nepomohl jsem si.

Prosil bych o radu případně jak bych mohl tento problém vyřešit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
máš na wifi heslo ?? popřípadě ti něco nebo někdo krade signál, mě to taky dělá občas je to prostě wifi

Jo mám to zaheslované kvůli cizímu vniknutí do mé sítě, abych byl přesný mám to zabezpečené pod: WPA-PSK 1.

Jenomže síla signálu není nějak moc extra dobrá mám jenom 65% signálu.

Vím, že po kabelu žádné takové problémy nemám, ale z rodiných důvodu nemohu svůj internet mít vedený po kabelu. Jediná možnost je wifi

Odkaz ke komentáři

• 0

já mám cca 50% a třeba mi to jede i týden v poho a pak bum jeden den načítá i google celý den, bohužel jsem na to nepřišel jak to opravit, prej zabezpečemí síťě zpomaluje internet

nevím, já tam heslo nemám a dělá mi to občas vždy se kouknu do dhpc kdo je napojený a když tak ho vytěpu zkus třeba jiný modem nebo změn pozici může ti to tam rušit třeba kov ve zdi atd

Odkaz ke komentáři

• 0
já mám cca 50% a třeba mi to jede i týden v poho a pak bum jeden den načítá i google celý den, bohužel jsem na to nepřišel jak to opravit, prej zabezpečemí síťě zpomaluje internet

nevím, já tam heslo nemám a dělá mi to občas vždy se kouknu do dhpc kdo je napojený a když tak ho vytěpu zkus třeba jiný modem nebo změn pozici může ti to tam rušit třeba kov ve zdi atd

Jo jo to je přesně ono co mě taky napadlo, že by to mohlo zpomalovat i zabezpečení sítě. Proto jsem přešel na starší zabezpečení WPA-PSK verzi 1 před tím jsem byl na verzi 2 a přišlo mě to více nestabilní. Ale zase by bylo rizikové kdybych to neměl vůbec zabezpečené, pak by se mě tam mohl připojit každý kdo vidí mojí síť. Ale teď je tu otázka jestli to bez toho zabezpečení pojede rychleji a stabilněji nebo to bude stejné jako kdybych to měl zabezpečené. Moc se mi v tom nechce bez pomocné rady vrtat, abych to ještě víc nepokazil.

No a ten modem (router) má omezené možnosti s přenosem nemohu ho všude po domě přenášet. Prostě musí být v jedné místnosti, když telefoní kabel je krátký. A ten můj usb wifi přímač to je maximální signál 65%, který z toho dokážu maximálně vytěžit lepší to není. Nešel by nějak zesílit? Já nevím třeba PCI wifi kartou? Nebo lepší usb kabel? Nebo nějaký zesilovač?

*********Mám tu nový poznatek************

Včera večer jsem začal stahovat nějaké soubory přes program: utorrent stahoval jsem to asi hodinu, a pak po stažení souboru jsem celí program: utorrent vypnul. Potom jsem zapnul nějakou hru multiplayer přes internet. Jako já se vůbec nestačil divit tomu co jsem to viděl za změny! Hry mě chodili naprosto perfektně ty zmíněné problémy, jak jsem uváděl úplně zmizeli byl jsem úplně nadšenej z toho, jak mě to krásně běží i moje pingy šli lehce dolů. Síla signálu u wifi zůstala na 65% beze změny. Prostě nádhera jako. Celí večer mě to velice pěkně šlo. Dneska dopoledne to zapínám zkouším multiplayer přes internet a je tu hned studená sprcha na mě :(((

Už zase se ukázali ty problémy jak jsem výšše uváděl. Už to nechodí plynule seká se to laguje to. Takže jsem z toho zase zklamanej a nestačím se divit co se stím zas děje. Já si zatím nedokážu přesně přijít na to co ty problémy může způsobovat, a jak by se to dalo na trvalo ty problémy odstranit. Mě zatím napadlo jestli mě k té úžasné dočasné optimalizaci nějak nepomohlo to, že jsem stahoval přes uttorent, ale to bude možná hloupost. Nevím no snad mě to někdo zkušenější poví víc ,-)

Odkaz ke komentáři

• 0
Bohužel já v tomhle jsem amateur xD jednu dobu jsem měl na zvíšení signalu alobal xD jukni na youtube zaleží jestli ti to pomůže

Jo to je dobrý nápad jsem to zkusil podle toho videa to tak udělat. Krabici jako obal jsem polepil uvniř alobalem, pak jsem do toho vložil usb wifi příjmač. Sice to není žádná velká změna jenom mě to přidalo na kvalitě signálu 73% tak ještě, že tak no každé procento na víc se hodí. Teď alespoň vím, že signál nejde do všech stran, ale jde jedním směrem.

Ještě mě vrtá hlavoum, proč mě pořád neustále kolísá ta přenosová rychlost teď ji mám 65 MB jak mě to zase jede špatně, a když mě to jelo dobře, to jako včera měl jsem tam 72 MB, tak nevím jestli nato, to nemělo nějaký vliv.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu