Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Far Cry 3

mendlik18

Recommended Posts

Wii U má být silnější, než PS3/Xbox 360 (to zas není tak divné), takže těch 60 fps/1080p by zvládnout mohlo (ale netvrdím, že to tak bude). Nová generace by to ale měla dát bez problémů.

IMO (ale fakt jen IMO) by optimum pro konzolové hry bylo asi takové: 60 fps locknutých, 1080p, V-synch a nějaký ten antialiasing. To zas nechci tak moc, ne?

Btw: co jsou pro tebe ty abnormální fps?

Dlaha: mě právě přijde, že jich tak moc není. Rozhodně si 30 fps všimnu spíš, než u filmů.

Silnejsi, ale nepatrnejc, narazel jsem spis na to jak se to ted s WII U vyvyji a ze jsou tam problemy.......

Tech her je rozhodne dost.....ikdyz samozrejme relativne je to asi zlomek.....

Abnormalni FPS povazuju tisicovkove hodnote :D, ale uz vse tak nad 100-150 mi prijde zbytecne.....

Ale jestli ma FC3 bezet na soucasnych konzoli a vypadat jak vypada tak budem radi kdyz to bude tech 25 (pokud to tak bylo v FC2), teda pokud nejak super nevyladili Duniu....

Kazdopadne na tohle tema padlo uz dost slov v BF3 spamu, takze z toho nedelejme dalsi spam jeste tady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíc přispívající

Dlaha: mě právě přijde, že jich tak moc není. Rozhodně si 30 fps všimnu spíš, než u filmů.

Jo, to jsem potom dopsal do svého příspěvku, že motion blur u filmů a her není to samý. Stihl jsi odpovědět dřív :)

Ono není tak těžký ten pixel shader napsat, těžší je ho dobře vypilovat. Většinou si ho u hry všimneš jen, když to s ním přeženou, jako když se otočíš ve firstperson na patě a vidíš jenom šmouhu. I když tohle tomu taky dodává určitej feeling :). A pak jsou hry, kde sice je, ale je slabší, takže těch 30FPS nezamaskuje uplně, ale pořád je to lepší, než kdyby tam nebyl.

Abnormalni FPS povazuju tisicovkove hodnote, ale uz vse tak nad 100-150 mi prijde zbytecne.....

Jak píšeš, je třeba brát v potaz možnosti lidského oka. Při 30 FPS už nevidíš trhání, sice můžeš cítit, že to není úplně plynulý, ale přímo trhání si nevšimneš. U 60 FPS už nemáš ani ten pocit, že by se to trhalo, a jakékoliv vyšší FPS nemá člověk šanci postřehnout (aspoň dokud si nezačneme pořizovat augmentované oči :) ).

Takže je zbytečný se hnát někam výš, klidně to můžou locknout a zbude víc výkonu pro herní logiku.

Odkaz ke komentáři

Tak to ano, věřím, že pořád je lepší něco, než jen drátem do oka. I když se asi shodneme, že mít těch 60 s MB by bylo ideální.

Desmond: Já zase tolik Wii U nesleduju, z toho, co jsem četl, má být o něco lepší, než naše dvojka. Ale i to málo by mohlo něco znamenat, když už i dvojka dokáže těch 60 dát, jen s nějakým omezením.

Odkaz ke komentáři

Jo, to jsem potom dopsal do svého příspěvku, že motion blur u filmů a her není to samý. Stihl jsi odpovědět dřív :)

Ono není tak těžký ten pixel shader napsat, těžší je ho dobře vypilovat. Většinou si ho u hry všimneš jen, když to s ním přeženou, jako když se otočíš ve firstperson na patě a vidíš jenom šmouhu. I když tohle tomu taky dodává určitej feeling :). A pak jsou hry, kde sice je, ale je slabší, takže těch 30FPS nezamaskuje uplně, ale pořád je to lepší, než kdyby tam nebyl.

Jak píšeš, je třeba brát v potaz možnosti lidského oka. Při 30 FPS už nevidíš trhání, sice můžeš cítit, že to není úplně plynulý, ale přímo trhání si nevšimneš. U 60 FPS už nemáš ani ten pocit, že by se to trhalo, a jakékoliv vyšší FPS nemá člověk šanci postřehnout (aspoň dokud si nezačneme pořizovat augmentované oči :) ).

A presne tohle se resilo, ze tyhle vysoke hodnoty jsou uz naprosto zbytecne, protoze lidske oko to nerozpozna ;)

Jsem rad ze v tom maj vsichni jasno a ujasnili jsme si to podstatne driv naz v BF3 tematu :D

A abych nebyl uplne OT, co si myslite o pritomnosti mutantu nebo podobne hodnote v FC3? BUdou, nebudou? Chcete je, nechcete?

Rekl bych z FC3 v tomhle navaze na F3 a niceho takoveho se nedockame....

Tak to ano, věřím, že pořád je lepší něco, než jen drátem do oka. I když se asi shodneme, že mít těch 60 s MB by bylo ideální.

Desmond: Já zase tolik Wii U nesleduju, z toho, co jsem četl, má být o něco lepší, než naše dvojka. Ale i to málo by mohlo něco znamenat, když už i dvojka dokáže těch 60 dát, jen s nějakým omezením.

Jo to je pravda, ale neco malo nestaci, kdyz si vezmes jak pak zas bude pozadu v pristi generaci (v podstate o celou generaci).... navic co jsem nedavno cetl meli s tim nejaky technicky problemi, konkretne ze proste nebyli schopni ten koncept rozjet v takove podobe v jake byl predstaven.....

Odkaz ke komentáři

A abych nebyl uplne OT, co si myslite o pritomnosti mutantu nebo podobne hodnote v FC3? BUdou, nebudou? Chcete je, nechcete?

Rekl bych z FC3 v tomhle navaze na F3 a niceho takoveho se nedockame....

Myslím, že se nedočkáme. Ale já ty mutanty v jedničce zbožňoval a všechny ty interiéry laboratoří. To mě šíleně vtáhlo. Nechápu, proč na to kritika tak nadávala, pro mě to byl skvělý prvek, který mi hodně ve dvojce chyběl, asi proto jsem ji taky nedohrál. Komu by se chtělo zabíjet pořád dokola jen normální lidi :)

Odkaz ke komentáři

Snad už poslední OT: Wii i NDS bylo taky pozadu, plus/mínus o tu jednu generaci. A něco mi říká, že si Nintendo nijak extra nestěžovalo. Ale dopadnout to může všelijak, u 3DS se asi taky čekal trochu větší úspěch.

O "casual" politice Nintenda, ktera mi ho tak trochu znechutila tu mluvit nechci.....a jak to zatim dopada s 3DS ;)

Z me strany uz taky vse ;)

Zpet k FC3 ;)

Odkaz ke komentáři

25fps je rulez. Nebo rockyzz copak ti vadi koukat se na filmy, ktery jsou taky ve 25fps ? Bluray, DVD, vsude mas 24,965 fps (+/-). Ma to takovej prirozenejsi look ta hra. A i pro hrani je lepsi kdyz ma hra stabilnich 30 nebo 25fps nez kdyz jede na 60fps a pri vetsim zatizeni GPU spadne fps na 20.... to pak metam kozelce po pokoji a hazu ovladac z okna :p

Ne, u těch filmů si toho ani nevšimnu, ale když hraju hru na 25fps tak je jasně vidět jak se to "seká". Ačkoliv už pak oko nerozpozná rozdíl třeba mezi 60 a 120 fps tak tam taky rozdíl je, hra to vníma jinak a třeba náboje střílej rychlejš a tak. (tedy takhle to je u CoD4 aspon.).

Ale o tomhle jsme se bavily snad už i v BC2 topicu půl roku z5, tak neni důvod to dále řešit...

Odkaz ke komentáři

Ačkoliv už pak oko nerozpozná rozdíl třeba mezi 60 a 120 fps tak tam taky rozdíl je, hra to vníma jinak a třeba náboje střílej rychlejš a tak. (tedy takhle to je u CoD4 aspon.).

Tak to je ryzí příklad špatně navržené hry. Jestli je to tak fakt u CoD4, tak nechápu, jak si to můžou dovolit. Už od prvních počítačů, které mohly být osazené různě rychlými procesory, se hry dělají framerate independent, tedy nezávislé na rychlosti vykreslování.

Neustále se opakuje herní cyklus skládající se ze dvou částí. Provede se krok v herní logice (například výpočet nových pozicí kulek) a potom se hra vykreslí. Proces vykreslování (a ostatně i počítání herní logiky) může trvat různě dlouho, proto je třeba porovnávat časy posledního a aktuálního volání aktualizace herní logiky a podle toho ji spočítat (takže když kulka uletí řekněme 100m za vteřinu a od posledního volání uběhlo jen půl vteřiny, tak kulku posunou o 50m, když uběhla 1/4 vteřiny, tak o 25m atd.). Takhle se dělají hry, tím pádem i když hra pojede 10FPS, tak uvnitř poběží pořád stejně rychle, jinak by například multiplayer, kde má každý hráč různé rychlý počítač, byl neuskutečnitelný.

Odkaz ke komentáři

Co tím myslíš? Pokud myslíš že je nuda neustále střílet monstra a nepřátele jako v klasice FC1 tak se mýlíš, dělání velkého hovna je právěže nudné a stupidní cestování autem jako ve FC2 kde nebyli ani mutanti a jezdil si z jedné strany mapy na druhou aby jsi tam postřílel 10 nepřátel a neustále dokola :D

Pokud tě baví jezdit autem a zabíjet jen "pár" nepřátel tak si kup nebo zahraj GTA které je pro to dělané a úžasné :D

Odkaz ke komentáři

FC uz davno neni FC od ty doby co na tom nedela Crytek a radsi bych, kdyby si rozvinula hratelnost z dvojky nez z jednicky......chci dobrou hru, pokracovani far cry necekam a mutanty a podobnou havet ve hrach moc nemusim....

Jinak by bylo mozna fajn si zjistit vyznam aka ;)

Odkaz ke komentáři

Přemejšlej, možná na tom nedělá crytek, ale pokud to bude jako dvojka. Tak ta hra podle mě, a podle všech co vědí co je FC1 a jak to bylo v FC1. Tak to FC3 by němělo mít nejmenší právo jmenovat se Far Cry.

Edit: A to nejen, kvůli mutantům...

Odkaz ke komentáři

Přemejšlej, možná na tom nedělá crytek, ale pokud to bude jako dvojka. Tak ta hra podle mě, a podle všech co vědí co je FC1 a jak to bylo v FC1. Tak to FC3 by němělo mít nejmenší právo jmenovat se Far Cry.

Přesně,naprostej souhlas

Odkaz ke komentáři

Edit: A to nejen, kvůli mutantům...

Premejslej, prave proto jsem napsal co jsem napsal, FC uz je jen nazav, ktery rejzuje, s FC to nema od dvojky nic spolecnyho, takze nevidim duvod, prooc tam strkat mutanty ;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu