Luke-Hardy Odesláno Listopad 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2011 Mám svůj počítač připojený přes wifi a otec mě furt říká že má pomalejší internet (otec to normál přes LAN) tak se ptám jestli to že používám wifi má vliv na jeho rychlost internetu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators romeno Odesláno Listopad 5, 2011 Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2011 Urcite to nema vliv . MAs tu wifi zabezpecenou ? Je mozny ze se k vam napojil treba soused :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke-Hardy Odesláno Listopad 5, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2011 Ne bydlime v rodinym domku a k sousedovy to nedosahne aji kdyby tak mame to zaheslovane :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 No samozřejmě že má, nechci dělat chytráka, ale rozumě pokud máte jedno připojení na internet a od routeru jeden bere internet po kabelu a druhy přes wifi, pak je jasné že se o internet dělíte. Bohužel ne stejným poměrem. Pokud tedy ty začneš stahovat, pak tatíkovy zatížíš celou linku a naopak. Existují programy kde se v každém počítači dá nastavit maximální rychlost pro každého uživatele. Např. NetLimeter - sám používám. Snad jsem to pochopil správně :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke-Hardy Odesláno Listopad 6, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 No a jak ten prográmek funguje ? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Stáhneš, nainstaluješ na každém počítači a určíš každému PC maximální rychlost downloadu. Já mám dva PC na připojení 8 Mb/s a na každém nastaveno 4 Mb/s. Pokud tedy stahuji na jednom, tomu druhému zbývá 1/2 linky. Když vím že druhý počítač je nevyužitý, odškrtnu limiter a mám celou linku pro sebe. Poslal jsem ti PM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke-Hardy Odesláno Listopad 6, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 A mám to stáhnout na tom počítači kde je router nebo stáčí na tom mojem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Je jedno kde to stáhneš, ale musíš nainstalovat na obou a na obou nastavit limit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke-Hardy Odesláno Listopad 6, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Nejde to nainstalovat hlásí to chybu :/ a jak moc je ten rozdíl znatelnej ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 zkust to nainstalovat takhle: No pokud jsi třeba stahoval nějaký film a tatíkovi nešlo přehrát, ani video na youtube, pak tímto bude váš problém vyřešn... znovu poslána PM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Jezis nic takoveho neinstaluj a proste stahuj pres download managera a kdyz budes stahovat, tak omez rychlost, aby taky jeste zbylo neco na normalni prohlizeni internetu. Tatikovi rekni, ze je naprosto logicke, ze kdyz je vas tam vic, ze se o to jedno pripojeni delite a je to. Nikdy jindy, krome stahovani, nemuze realne pocitit zadne zpomaleni. Jestli to chces opravdu vyresit, tak porid router s traffic shaping (ci jak tomu nadavaji - proste limitovani rychlosti) - ale je hloupost si takhle natvrdo urezavat rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Pravda, taky možnost :D, ale zas pak budeš muset vše tahat jen pře manegera.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Myslim, ze je to lepsi, nez si celkove limitovat pripojeni - tzn. i pri prohlizeni webu, kdy zpomaleni pro toho druheho na siti neni prakticky znatelne (a pokud ma alespon 4 Mbit tak klidne muze i poustet YT videa a porad by jeho otec nemel mit problem s prohlizenim webu... nevim, co jineho tam jeho otec muze delat, aby to pocitil - jedine, ze by taky nejak vic stahoval). A take by to mel omezene i v dobe, kdy jeho otec na siti vubec nebude... Dle meho nazoru zbytecne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snake33 Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Když vím že druhý počítač je nevyužitý, odškrtnu limiter a mám celou linku pro sebe. To se dá udělat za 5 sec. Nevím, já když jsem tohle řešil, mám připojené celkem 3 pc na jednu linku, tak se mi zdálo tohle jako pohoda. Právě ze začátku jeden počítač tahal data a ty ostatní dva nemohli ani na youtube :D Je jedno čím to uděláš jen potřebuješ nastavit někde limit pro download. Doufám že se v tomto shodneme :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Listopad 6, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Je jedno čím to uděláš jen potřebuješ nastavit někde limit pro download. Doufám že se v tomto shodneme :D To kazdopadne :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke-Hardy Odesláno Listopad 6, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2011 Ok proste tata ma smulu no :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.