Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Wifi


Luke-Hardy

Recommended Posts

No samozřejmě že má, nechci dělat chytráka, ale rozumě pokud máte jedno připojení na internet a od routeru jeden bere internet po kabelu a druhy přes wifi, pak je jasné že se o internet dělíte. Bohužel ne stejným poměrem. Pokud tedy ty začneš stahovat, pak tatíkovy zatížíš celou linku a naopak. Existují programy kde se v každém počítači dá nastavit maximální rychlost pro každého uživatele.

Např. NetLimeter - sám používám.

Snad jsem to pochopil správně :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stáhneš, nainstaluješ na každém počítači a určíš každému PC maximální rychlost downloadu. Já mám dva PC na připojení 8 Mb/s a na každém nastaveno 4 Mb/s.

Pokud tedy stahuji na jednom, tomu druhému zbývá 1/2 linky. Když vím že druhý počítač je nevyužitý, odškrtnu limiter a mám celou linku pro sebe. Poslal jsem ti PM

?di=913205639027

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezis nic takoveho neinstaluj a proste stahuj pres download managera a kdyz budes stahovat, tak omez rychlost, aby taky jeste zbylo neco na normalni prohlizeni internetu. Tatikovi rekni, ze je naprosto logicke, ze kdyz je vas tam vic, ze se o to jedno pripojeni delite a je to. Nikdy jindy, krome stahovani, nemuze realne pocitit zadne zpomaleni.

Jestli to chces opravdu vyresit, tak porid router s traffic shaping (ci jak tomu nadavaji - proste limitovani rychlosti) - ale je hloupost si takhle natvrdo urezavat rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim, ze je to lepsi, nez si celkove limitovat pripojeni - tzn. i pri prohlizeni webu, kdy zpomaleni pro toho druheho na siti neni prakticky znatelne (a pokud ma alespon 4 Mbit tak klidne muze i poustet YT videa a porad by jeho otec nemel mit problem s prohlizenim webu... nevim, co jineho tam jeho otec muze delat, aby to pocitil - jedine, ze by taky nejak vic stahoval). A take by to mel omezene i v dobe, kdy jeho otec na siti vubec nebude... Dle meho nazoru zbytecne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vím že druhý počítač je nevyužitý, odškrtnu limiter a mám celou linku pro sebe.

To se dá udělat za 5 sec. Nevím, já když jsem tohle řešil, mám připojené celkem 3 pc na jednu linku, tak se mi zdálo tohle jako pohoda. Právě ze začátku jeden počítač tahal data a ty ostatní dva nemohli ani na youtube :D

Je jedno čím to uděláš jen potřebuješ nastavit někde limit pro download. Doufám že se v tomto shodneme :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu