Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

mam kartu freemcboot ,,, jde udelat jeji kopie??


Reesey

Recommended Posts

Když to zkopíruješ tak to fungovat nebude, ale když máš na jedný kartě funkční FMCB tak máš vyhráno, protože můžeš spouštět programy. Stačí si stáhnout instalátor FMCB, rozbalit ho na flashdisk, zapojit. V prvnim slotu budeš mít kartu s FMCB ze který to nastartuje a ze který budeš instalaci spouštět a v druhym prázdnou kartu. Zapneš PS2, počkáš až najede FMCB, spustíš uLaunchElf, otevřeš si flashdisk a spustíš instalátor (FMCB.ELF nebo tak nějak se to jmenuje, dělal sem to naposled vloni) a tam si pak vybereš Multiversion install (aby to šlo i na jiný konzoli než je ta tvoje) a že to má instalovat na tu druhou kartu, potvrdíš a zbytek se zařídí sám. Pak si můžeš vyzkoušet nastartovat FMCB z tý druhý karty jestli se instalace povedla. Instalace zabere cca 3 až 4 MB takže je to dobrý dávat na prázdnou nebo málo zaplněnou kartu, v případě potřeby z toho instalátoru jde ta karta i zformátovat, pokud na ní nemáš uložený pozice o který nechceš přijít. Dá se instalovat i na jiný karty než je 8 MB originál Sony, mě to funguje i na 16 a 64 MB neoriginálních, ale nemusí to bejt vždycky jistý. Když by ti to nestačilo, tak můžu napsat podrobnější postup nebo dát odkaz na nějakej návod s obrázkama, ale bude nejpíš v angličtině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno je na http://freemcboot.info/ doporučuju zvlášť tenhle návod pro začátečníky http://freemcboot.info/noobie.html kde je zároveň odkaz na stažení instalátoru "noobie package" kde už je připravenej FMCB s dalšíma užitečnýma programama (SMS, ESR, OPL). Je to oficiální stránka FMCB, takže tam seženeš vždycky nejnovější verzi instalátoru, neni nutný ho shánět jinde. A i ten návod ikdyž je anglicky, tak je dost jednoduchej a sou k tomu i obrázky. Dál platí to co sem napsal vejš, ten noobie package (je to rar archiv) rozbalíš na flashdisk, připojíš, zapneš konzoli, spustíš uLaunchElf, v něm si pak otevřeš file manager (kolečko), najedeš si na flashdisk (je tam pojmenovanej jako mass:) a tam pak uvidíš ten rozbalenej instalátor, spouští se přes freemcboot.elf a objeví se ti ta obrazovka jako je na obrázku v tom návodu. Tam si nezapoměň vybrat na kterou kartu chceš instalovat (slot1 nebo slot2) a pak dej multi version install (volitelně můžeš kartu před instalací naformátovat přes format mc, ale neni to potřeba, zvlášť když na ní máš dost volnýho místa). Pak to necháš dojet do konce a až to napíše "free mc boot successfully installed on memory card 1 (nebo 2)" tak máš hotovo, můžeš odpojit flasdisk, vyndat tu kartu kde už bylo fmcb bylo a nechat tam jen tu nově nainstalovanou a restartovat, mělo by to z ní najet a mělo by to z ní najet i v jiný konzoli, protože si dával multi version install. Číslo účtu netřeba, rada je zadarmo. Ještě poznámka k uLaunchElf, má prohozený ovládání než sme u nás zvyklý z her a jinejch programů - kolečkem se potvrzuje a křížkem ruší (jde to přehodit v nastavení, ale tohle je výchozí stav). Podle tohohle už bys to měl nainstalovat, pokud by ses někde zasek, napiš a já postup upřesnim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 1 month later...

dobrý den potřeboval bych poradit kdíš chci udělat kopiji FMCB spustím uLaunchElf, otevřu si flashdisk a spustíš instalátor FREE_MCBOOT.ELF a dal se nic neděje jen černa obrazovka skoušel jsem i jine Ps2 a fleški i jine FMCB ale tosame prosím poraďte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 4 months later...

Hele já teda nevím, možná jsem tupej, ale ať přemýšlím jak chci, jak to sakra nahraju na tu 8MB SONY kartu, která jde strčit jenom do PS2?!? Jinak by mě to zajímalo, protože můj PS2 už evidentně dodělává, ostatně má na to věk i nárok - stovky společně odehraných hodin. Laser už asi nemůže, hry které jsem dřív běžně hrál už mi nyní nejdou načíst, dělá to takovej divnej zvuk a nashle! Některé hry jsem znovu vypálil a pomohlo to tak 50:50. Připojení HDD by mi pomohlo, ale podle toho, co jsem si o tom zjišťoval musíš mít speciální SONY konektor, jelikož když sundám zadní kryt, je tam takový plochý konektor a nikdy jsem žádnej takovej kabel ani neviděl a že mám kabelů hromadu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu