Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Mám dvě otázky ohledně monitoru + jaké nevhodnější rozlišení na hry?

brians

Otázka

Zdravím,

1 dotaz: Mám 22 palcový monitor, který má maximální rozlišení 1650x1080, jak mám zjistit jaké bude nejvhodnější rozlišení pro moje hry?

Abych získal maximální plynulost a nejlepší počet FPS snímků?

2 dotaz: Jaký je rozdíl mezi rozlišením a jeho obnovovací frekvencí?

Slyšel jsem, že mít obnovovací frekvenci 60 Hz je špatné na hry, a že nejvhodnější je mít 100 až 120 Hz.

Jak to tedy je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

obnovovaci frekvence je kmitocet kolikkrat za sekundu je monitor schopny zmenit obraz zatimco FPS je kolik snimku za sekundu se realne zobrazuje nejlepsi rozliseni na hry je vpodstate to nejvyssi, ale na to musis mit odpovidajici grafiku takze ti tady nikdo nerekne jake rozliseni si mas dat bez toho aby si napsal co mas za GK a i tak to bude u kazde hry jine podle jeji narocnosti na hw

jeste pridam ze bezne clovek rozdil mezi 60 a 100 popr 120 hz nepozna

Odkaz ke komentáři

• 0

s tou grafikou by ti mela behat vetsina her na full hd bez problemu jestli to meris tak ze pri 1024x768 mas 100FPS a pro 1650x1080 "jenom" 50 tak si to dej na nejvyssi rozliseni a vykasli se na fps hraj podle toho jestli se ti zda ze se hra seka nebo ne jinac ja jsem pouzival fraps

Odkaz ke komentáři

• 0

Zjistil jsem že pro mě je nejlepší rozlišení 1440 x 900, ale jestli se nějak neokrádám na výkonu o to de.

Bude velký propad FPS, když budu používat maximální rozlišení 1650 x 1080?

Je pravda, že čím větší rozlišení je tím větší je propad výkonu hry? Nebo naopak. Čím nižší rozlišení tím lepší výkon?

Odkaz ke komentáři

• 0

To je samozřejmě logické. Čím větší rozlišení, tím více musí karta zvládat. Ale tvoje karta by měla zvládat i maximální rozlišení monitoru bez problémů. 60 fps je pro hry zcela dostačující.

Jinak 60 Hz dělalo problémy u starých CRT monitorů, tam to byla opravdu hrůza a ta stovečka byla tak akorát. U LCD to neplatí a 60 Hz je dobrých.

Přesná čísal propadu ti nikdo neřekne, záleží na konkrétní hře a jejím nastavení.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu