Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PSP rozdíly v modelech

klicasso

Otázka

Zdravím,

byla na mne vznesena prosba, abych zjistil něco o koupi nového (nemusí být) PSP pro 10-ti letého kluka.

Vím, že existuje hodně různých modelů PSP, ale kromě nejnovějšího modelů, který má dotykové ovládání a PSP GO, který má výsuvné ovládání o PSP nic nevím.

Čekal bych, že něco naleznu v PSP pro začátečníky (jako to je v xbox pro začátečníky), ale nic. Zkoušel jsem to i vyhledávát, ale našlo mi to stovky odkazů (zde na fóru), tak jsem to vzdal.

Jestli by mi tedy někdo neporadil, jaké jsou ty rozdíly mezi modely, co se dnes dají koupit... na které vycházejí hry a tak.

Jak jsem psal, je to pro 10-ti letého kluka, který by ho měl dostat pod stromeček s nějakou nenáročnou hrou.

Předem díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

17 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

ahoj tak nejnovější,nejlevnější a asi pro něj nejlepší pude PSP E1000 je to nejnovější model a stojí většinou 2500KČ http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=97244 a co se týče hry tak to už se ho zeptej projed snim hry atd. mam ho chvíli a nemůžu si ho vynachválit

Odkaz ke komentáři

• 0

Za mě bych doporučil buď PSP 3004 nebo GO, záleží na tom co od toho očekáváš, Go je menší jak 3004, je díky tomu přenosnější, má ostřejší, jasnější a barevnější displej, ale díky tomu, že je menší tak je displej o něco menší jak 3004. Někomu u PSP Go vadí absence UMD mechaniky, ale na to mám argument, když si ty hry stahuju, tak nepotřebuju mechaniku. Velká výhoda PSP Go je integrovaná paměť 16GB, takže není třeba dokupovat paměťovku. Někomu se PSP Go drží hůře jak 3004, ale na to se dá lehce zvyknout. Jediná opravdická nevýhoda oproti 3004 je integrovaná baterka, která se nedá vyměnit.

PSP E1000 bych rozhodně nedoporučoval, je to totiž ta nejhorší verze PSP co kdy Sony udělala, je jenom o 500Kč levnější jak 3004, ale je to větší a těžší jak PSP 3004, nemá to wi-fi (což znamená, že se nejde napojit na net, hrát s kamarádama po netu, hrát proti ostatním PSP), má to pouze monofonní reproduktor a má to nevyměnitelnou baterku, jediná výhoda jsou ty dotykový tlačítka, ale to je opravdu málo.

Odkaz ke komentáři

• 0

nejsou dotykový :) ale třeba je ten levý repráček silnější než ostatní,Wifi se hodí možná tak na základní internet a dneska se PSP moc po multiplayeru nehraje, s tim PSP GO máš pravdu ale to je podle mýho zase moc křehký, no a nebo PSP 3004 kde je WIFI atd. mně se například nové PSP E1000 drží líp a asi je i odolnější a nepude věčně umatlané jako ostatní modely

Odkaz ke komentáři

• 0

No nevím, mě by bylo za to E-1004 líto peněz, když můžu mít o 100% lepší PSP jen 500Kč dráž. Ten mono reprák se mi zdá naprosto naprd, když všechny hry jsou stavěný na stereo zvuk, absence wi-fi je opravdu špatná, na prohlížení základní stránek se to hodí, a že se moc multiplayer nehraje to není pravda, třeba Resistance Retribution nebo Motorstorm hraje pořád mnoho lidí. Abych si koupil toto PSP tak by muselo stát maximálně kolem těch 1000Kč, protože dát tolik peněz za PSP s tolika osekanýma funkcema opravdu za ty peníze nestojí. PSP Go vlastním a že by bylo křehké se mi moc nezdá, už několikrát mi spadlo z výšky na zem a nic se mu nestalo, nic se tam neprohýbá, ten zasouvací mechanismus i po dvou letech funguje naprosto perfektně a pruží naprosto stejně jako při koupi.

Odkaz ke komentáři

• 0

Právě takové věci mě zajímají...

absence mechaniky je asi špatná, když k tomu bude dostávat kupované hry ne? Např by to byla tato: http://www.alza.cz/psp-littlebigplanet-d147967.htm

Taky by to chtělo aby to bylo bytelnější, přicejenom je mu zatím 10 a myslím, že by s tím mohl prásknout, když se mu nebude dařit :-)

Hry, které dnes vycházejí, se dají hrát na jakémkoli modelu? Určitě na to bude mít pouze kupované hry z nějakého obchodu (alza apod).

Jinak ještě jednou díky za všechny reakce.

Odkaz ke komentáři

• 0

No takhle, jestli na to máte peníze a chce se vám zbytečně utrácet za předražené hry, které můžete všechny zadarmo stáhnout z internetu, tak si je klidně kupujte do toho mi nic není, ale dle mě je to v dnešní době už naprostá hloupost tahat s sebou neskladná UMD, která jsou drahá, když můžu mít všechny hry co byly na PSP vydaný zdarma a v PSP můžu mít třeba 20 her na kartě nebo v paměti a nezaplatím za ně ani korunu. Absence mechaniky vůbec nevadí, protože většina her co vyšla na UMD je dostupných i na internetovém obchodě, ze kterého se dají koupit a stáhnout pokud chcete mermomocí hry nakupovat, nebo alternativně stáhnout zdarma z netu. Každopádně, pokud nedůvěřujete PSP Go, které jak jsem řekl není tak křehké, jak na první pohled vypadá bych doporučil koupit 3004 už jenom kvůli tomu reproduktorku nebo tomu že je lehčí a menší. Ano všechny hry jdou na všech PSP.

Odkaz ke komentáři

• 0

tam nejde ani o tom, že bychom měli moc peněz na to (ikdyž ty hry dneska stojí 240 na alze? to jsem koukal jak blázen - to mi přijde hodně levné - jednou za půl roku koupit jednu hru ani ne za 250,- ),

ale o to, že nechceme flashovat/crackovat (nebo jak se tomu u PSP říká)...a pokud tohle vím, tak bez toho se stažené hry hrát nedají

Odkaz ke komentáři

• 0

ano nedají PSP E1000 je hlavně bytelné a má větší ochranu displeje,prostě to pude 10letej kluk chodit na net nebo co? a už z prvního postu sem vyrozumněl že chceš kupovat legálně hry, pokud ta osoba/dítě neni zdatný v počítačích je koupit UMD snadnější volba a přeci jenom člověk má větší radost když to vlastní i Hardwarově že si na to může na tu hru šáhnout a ne jen stáhnout,taky má člověk z toho lepší pocit a chut to dohrát :) a já du tědka pro 7letýho bratříčka objednávat PSP E1000 takže pro děěti je podle mýho ideální

Odkaz ke komentáři

• 0

No tak mě je to jedno, ale flashnuté PSP má daleko více možností jak PSP s origo fw, a to jak už jsem říkal hrát všechny hry co byly na PSP kdy vydaný zadarmo, nebo třeba možnost hrát hry z PS1, mít PSP přeložené do češtiny (což myslím, že by se synovi hodilo), hrát amatérské hry (některé jsou opravdu dobré), ukazatel baterie v procentech, možnost změnit vzhled PSP menu a stovky různých jiných vylepšení. Jinak nevím, čeho se u flashe bojíte, dnešní CFW se neinstalují napevno do PSP, takže vůbec nehrozí žádné poškození PSP a po restartu PSP se navíc CFW smaže a najede to do originálního fw, takže je to pojištěné.

Odkaz ke komentáři

• 0

chápu všechny výhody flashe, ale pro něj je to opravdu k ničemu - nic z toho si myslím by nevyužil (na angličtinu chodí a na menu stačí základy).

Navíc je zbytečné, aby někdo z nás řešil flashování, když hry na to budou stát 200,- a když ji dostane třeba k svátku, tak dostane balíček,

který si rozbalí a bude tam ta hra a bude určitě šťastnější z toho (co dostal a z následného hraní), než kdybych mu stáhl všechny hry a "na hraj si co chceš".

Takže výbírám z tohoto:

E1000 (letošní model) bez wifi a s mono reproduktorem za cca 2500,-

nebo

3004 (model 2008 myslim) s Wifi a stereo reproduktorem za cca 3100,-

jestli je to takhle, tak to zatím vypadá pro E1000, pokud se nenajdou další věci k porovnávání

(online hrát určitě nebude a ten zvuk...on si hraje, kvůli těm "obrázkům" a né kvůli zvuku. A těch 600,- navíc...to jsou 3 hry pomalu :-) )

Odkaz ke komentáři

• 0

tady prostě nechápou že se ten přístroj pude tahat do školy atd. takže nejlíp by dopourčili GO do kterýho ti někdo kopne když ho pudeš mít v kapse a můžeš ho vyhodit s PSP 3004 to samý taky mi kopl do displeje a můžu ho vyhodit ale PSP E1000 je prostě odolnější vydrží víc atd.

Odkaz ke komentáři

• 0

No, je tady az moc videt, jak si blo9g za kazdou cenu obhajuje E1004. Myslim, ze uz toho jeho obhajovani stacilo, protoze se z toho zacina stavat spamovani. Svuj nazor uz jsi tu povedel a uz jen stale omylas dokola. Je jasne, ze si proste budes chranit to, co mas ty.

Muj ryze objektivni nazor: Pokud se mam zamerit pouze na nova PSP (tzn. zadna bazarova) a mam pocitat s tim, ze se do toho budou rvat origa (ackoliv je to imho nesmysl, protoze malemu harantovi nebude jedna hra stacit na pul roku, jak si to malujes... zvlast ne ze zacatku, kdy ho to fakt bude bavit), tak asi souhlasim s E1004. Ne kvuli vydrzi - to je nesmysl. Nijak zvlast odolnejsi neni. Pokud je kluk nemehlo, tak znici jakekoliv PSP - je uz jedno, o jake se jedna. Pokud se k vecem umi chovat, tak mu zase vydrzi jakekoliv. Ale myslim si, ze internet na PSP je vicemene k nicemu - web se na tom zobrazuje blbe a pekne naprd se i ovlada. Verim, ze by beztak moc online nehral a stereo reproduktory beztak nejsou nejak zvlast poznat - vzdy muze pripojit sluchatka a tam to stereo znat je. Integrovana baterie je jedno, protoze minimalne dva roky vydrzi v pohode a i pote ten ubytek neni tak znatelny. Jedina opravdova nevyhoda E1004 je osklivy design, diky kteremu vypada jak laciny zmetek od vietnamcu - oproti 3004. A pripadne by mohla vadit i absence Skype (nevim kolik mu je, ale decka uz od ZS to dnes bezne pouzivaji).

Odkaz ke komentáři

• 0

díky za reakci.

internet a vše s ním spojené jde zatím úplně mimo něj.

nemehlo není, ale rozzuřit se umí pěkně (imho nevím vůbec proč by ho měl tedy dostat :-)

Ze začátku asi dostane 2-3 hry (když to bude ta E1000) a následně mu po půl roce 1 hra musí stačit - hlavně když žádnou jinou nedostane.

PSP má mít na cesty/výlety, aby se nenudil po cestě/na nástěvě. Na doma má ještě xbox 360

Takže díky za info. Vypadá to tedy, že to bude ta E1000. Ještě jednou díky

Odkaz ke komentáři

• 0

výhoda toho hnusu co má E1004 je že se tolik neopatlá, já bych si vzal jakýkoliv fat, slim nebo brite (1004, 2004 nebo 3004) s flashem a pevnym pouzdrem, UMD je sice na pohled fajn, ale hry se načítaj pomalejc, chrochtá to a samozřejmě je musíš kupovat (tohle jde sice legálně vyřešit tim že si hry koupíš přes PS store ale s tim nemam zkušenost a furt je platíš :D)

Podle mě bude nejvhodnější bazarový PSP jakýkoliv jenom ne 1004 a GO , maximálně bude mít škrábance na displeji, to je samozřejmě individuální - takhle máš psp od 1000 kč za konzoli a nabíječku, všechny to už omrzelo tak se toho zbavujou

Odkaz ke komentáři

• 0
výhoda toho hnusu co má E1004 je že se tolik neopatlá, já bych si vzal jakýkoliv fat, slim nebo brite (1004, 2004 nebo 3004) s flashem a pevnym pouzdrem, UMD je sice na pohled fajn, ale hry se načítaj pomalejc, chrochtá to a samozřejmě je musíš kupovat (tohle jde sice legálně vyřešit tim že si hry koupíš přes PS store ale s tim nemam zkušenost a furt je platíš :D)

Podle mě bude nejvhodnější bazarový PSP jakýkoliv jenom ne 1004 a GO , maximálně bude mít škrábance na displeji, to je samozřejmě individuální - takhle máš psp od 1000 kč za konzoli a nabíječku, všechny to už omrzelo tak se toho zbavujou

Sice s Tebou ve všem souhlasím ale nemyslím si že je bazarové PSP vhodné jako dárek pod stromeček. Já bych doporučil model 3000. Hry bych poradil třeba Ape Escape nebo Loco Roco.[/url]

Odkaz ke komentáři

• 0
No, je tady az moc videt, jak si blo9g za kazdou cenu obhajuje E1004. Myslim, ze uz toho jeho obhajovani stacilo, protoze se z toho zacina stavat spamovani. Svuj nazor uz jsi tu povedel a uz jen stale omylas dokola. Je jasne, ze si proste budes chranit to, co mas ty.

Muj ryze objektivni nazor: Pokud se mam zamerit pouze na nova PSP (tzn. zadna bazarova) a mam pocitat s tim, ze se do toho budou rvat origa (ackoliv je to imho nesmysl, protoze malemu harantovi nebude jedna hra stacit na pul roku, jak si to malujes... zvlast ne ze zacatku, kdy ho to fakt bude bavit), tak asi souhlasim s E1004. Ne kvuli vydrzi - to je nesmysl. Nijak zvlast odolnejsi neni. Pokud je kluk nemehlo, tak znici jakekoliv PSP - je uz jedno, o jake se jedna. Pokud se k vecem umi chovat, tak mu zase vydrzi jakekoliv. Ale myslim si, ze internet na PSP je vicemene k nicemu - web se na tom zobrazuje blbe a pekne naprd se i ovlada. Verim, ze by beztak moc online nehral a stereo reproduktory beztak nejsou nejak zvlast poznat - vzdy muze pripojit sluchatka a tam to stereo znat je. Integrovana baterie je jedno, protoze minimalne dva roky vydrzi v pohode a i pote ten ubytek neni tak znatelny. Jedina opravdova nevyhoda E1004 je osklivy design, diky kteremu vypada jak laciny zmetek od vietnamcu - oproti 3004. A pripadne by mohla vadit i absence Skype (nevim kolik mu je, ale decka uz od ZS to dnes bezne pouzivaji).

hm. asi máš pravdu, spamuju za to se omlouvám ,ale nehájim si co mam já

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu