n0desire Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 Zdravím vás, jsem absolutně nespokojený s PS3 grafikou co mám a netuším, kde nastal problém. PS3 jsem měl v jiném bytě, kde grafika byla pěkná. Poté, co jsem si přitáhl ps3 do druhého bytu a zapojil to hdmi kabelem jiným(není pozlacený) tak vše funguje, ale ta grafika se mi zdá na uroven ps3 hodně špatná. Co jsem tak si všiml, tak rastr je příšerný a vidím tam kostičky. mám tedy dotaz čím to muže být. V nastavení mám vše, včetně 1080p. mé otázky jsou následující: ovlivní kvalita hdmi kabelu finální výstup grafický? není to náhodou televizí? Tuto televizi vlastním: http://www.alza.cz/46-samsung-ue46d5000-d246140.htm Děkuju moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trotlos Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 Samozrejme ze obraz ovlivni pouzita TV a taky dost zalezi z jaky vzdalenosti obraz sledujes. Pokud si koukal ze 4 metru a ted sedis 2 tak je jasny ze vidis vic detailu nez driv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
n0desire Odesláno Leden 17, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 Děkuju moc, asi to bude tím, ale ještě mě napadlo, kvalita kabelu ovlivní hodně kvalitu obrazu, abych nepoběžel jít rychle koupit někakej ten pozlacenej. Děkuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piggy Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 HDMI kabel buď funguje, nebo nefunguje. Takže tohle není rozhodně kabelem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canava Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 on to myslel tak, jestli pozlacený dokáže vést kvalitnější obraz než stříbrný.. myslím že jo, ale rozdíl je minimální.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prott Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 HDMI přenáší digitální data, takže buď funguje, nebo ne (maximálně se může stát, že mu na levnějším kabelu nepůjde obraz v 1080p, ale to na PS3 stejně nevyužije)... neexistuje nic jako míň kvalitní jednička/nula. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trotlos Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 kabel bych neresil spis TV nebo nastaveni TV a tu vzdalenost od obrazovky :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prott Odesláno Leden 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2012 a jakou TV si měl předtím? Ta, co máš teď, je rozhodně dost kvalitní na to, aby neničila obraz (spíš bych uvažoval nad tím, jestli ho ta minulá naopak nerozmazávala :) ). Btw. Pokud je ta TV větší, tak tím pádem i každej pixel bude větší. Btw2. Můžeš se zkusit podívat do menu, jestli neni nastavený doostřování... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hamagen Odesláno Leden 25, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 25, 2012 Jen doplnim že KDEKOLIV platí, že pozlacenej kabel má JEN význam tam, kde jsou i pozlacené zdířky na zařízení... + POUZE u Analogového přenosu. Tam kde je klasickej konektor a na to se dá pozlacenej kabel, je zde i možnost že to časem "zoxiduje", ted si nevzpomenu na ten spravnej výraz te chemicke reakce... Jen doplnim editem: zlacené konektory u digitalního signálu mají význam při délce kabelů více jak 2 metry. A i tak je rozdíl jen minimální. Spíš se to projeví na egu majitele komplet zlacených nesmyslů..., do 2 metrů délky kabelu, je to jedno. Nehledě na to že už na základní škole se člověk učí že zlato neni zrovna ideální vodič v surovém stavu (kam se hrabe na stříbro). Jeho význam na konektorech (uvědomte si že kabel je furt měděnej) je v menších odporech při přechodu. Ale tohle platí také až za nějaký čas, u pozlaceného konektoru platí že se "zajíždí" cca 2-3 měsíce, než má ideální odporové vlastnosti. To co ovlivnuje kabel mnohem víc, je jeho stínění. To Pan Canava - jeslti si myslíš že obyč kabel má stříbrný konektory, tak jsi mě docela pobavil... věř mi že obyč konektor opravdu neni stříbro :) Stříbro po elektro stránce je mnohem kvalitnější materiál jak zlato, jako příklad uvedu Formule 1 - veškerá elektronika se dnes dělá celostříbrnou kabeláží. Odpor stříbra (čim menší tim lepší): 0,0016 na metr, odpor zlata: 0,22 na metr, odpor mědi: 0,0178 na metr - z toho vyplívá že i měd je co se vodivosti týče, lepší jak zlato. Zlato je pouze přechodový materiál, protože při kontaktu kov<->kov má menší odpor jak zbylé materiály Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piggy Odesláno Leden 25, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 25, 2012 To je asi to samý, jako když někdo říká, že je lepší kabel za 2000 než za 200.. jo je, pro vaše ego. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.