Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, jsem absolutně nespokojený s PS3 grafikou co mám a netuším, kde nastal problém. PS3 jsem měl v jiném bytě, kde grafika byla pěkná. Poté, co jsem si přitáhl ps3 do druhého bytu a zapojil to hdmi kabelem jiným(není pozlacený) tak vše funguje, ale ta grafika se mi zdá na uroven ps3 hodně špatná. Co jsem tak si všiml, tak rastr je příšerný a vidím tam kostičky.

mám tedy dotaz čím to muže být. V nastavení mám vše, včetně 1080p.

mé otázky jsou následující:

ovlivní kvalita hdmi kabelu finální výstup grafický?

není to náhodou televizí?

Tuto televizi vlastním:

http://www.alza.cz/46-samsung-ue46d5000-d246140.htm

Děkuju moc

Odesláno

Jen doplnim že KDEKOLIV platí, že pozlacenej kabel má JEN význam tam, kde jsou i pozlacené zdířky na zařízení... + POUZE u Analogového přenosu. Tam kde je klasickej konektor a na to se dá pozlacenej kabel, je zde i možnost že to časem "zoxiduje", ted si nevzpomenu na ten spravnej výraz te chemicke reakce...

Jen doplnim editem: zlacené konektory u digitalního signálu mají význam při délce kabelů více jak 2 metry. A i tak je rozdíl jen minimální. Spíš se to projeví na egu majitele komplet zlacených nesmyslů..., do 2 metrů délky kabelu, je to jedno.

Nehledě na to že už na základní škole se člověk učí že zlato neni zrovna ideální vodič v surovém stavu (kam se hrabe na stříbro). Jeho význam na konektorech (uvědomte si že kabel je furt měděnej) je v menších odporech při přechodu. Ale tohle platí také až za nějaký čas, u pozlaceného konektoru platí že se "zajíždí" cca 2-3 měsíce, než má ideální odporové vlastnosti.

To co ovlivnuje kabel mnohem víc, je jeho stínění.

To Pan Canava - jeslti si myslíš že obyč kabel má stříbrný konektory, tak jsi mě docela pobavil... věř mi že obyč konektor opravdu neni stříbro :) Stříbro po elektro stránce je mnohem kvalitnější materiál jak zlato, jako příklad uvedu Formule 1 - veškerá elektronika se dnes dělá celostříbrnou kabeláží. Odpor stříbra (čim menší tim lepší): 0,0016 na metr, odpor zlata: 0,22 na metr, odpor mědi: 0,0178 na metr - z toho vyplívá že i měd je co se vodivosti týče, lepší jak zlato. Zlato je pouze přechodový materiál, protože při kontaktu kov<->kov má menší odpor jak zbylé materiály

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu